onsdag 25 augusti 2010

Frederic Malle - Une fleur de Cassie


Vissa blommor får massor av uppmärksamhet. Rosor, syren, kaprifol, jasmin, tulpan, körsbärsblom, liljor, tuberos, dahlia och solros. Andra inte så mycket. Ändå är de allra flesta blommor värda uppmärksamhet och när man betraktar en maskros lite närmare upptäcker man att det är en mycket vacker, livlig och glad liten blomma. Kanske vill vi inte ha den i våra trädgårdar, men ett helt fält översållat med små knallgula maskrosor är inte det vackert?

Frederic Malles Une fleur de Cassie har egentligen inte alls med maskrosor att göra. Ändå får den här doften mig att tänka på såna där blommor som är lätta att förbise och glömma bort när man tänker på blommor. Kanske inte framför allt maskrosor, men tistlar, fibblor, gatukamomill, smörblommor och gråbo. Det är något med Une fleur de Cassie som får mig att tänka på oansenliga och skräpiga små blommor i dammet vid en trottoarkant. Såna där smutsiga små växter som bara två-och treåringar vill plocka med sig hem till mamma.

På mig blir Une fleur de Cassie diskret, på gränsen till undanglidande men ändå med stark närvaro. Något i den doftar smutsigt, animaliskt och nästan gråbeige. Blomdoften verkar nästan utspädd på mig, inslag av gurka, vatten och något oljigt. Samtidigt finns det sötma, en blek gyllene känsla och något glatt. Une fleur de Cassie har charm, men av den stillsamma, viskande sorten. En doft som på något vis inte tar någon plats, men ändå visar sig göra ett betydligt starkare intryck än vad jag först tyckte.


Jo, först var jag aningen tveksam till Une fleur de Cassie, men vid andra användningen kapitulerade jag inför dess lågmälda charm. Jag tror att Une fleur de Cassie är en av de dofter man antingen gillar väldigt mycket eller inte alls. Nu när jag bestämt mig för att gilla den, så inser jag att det blir ytterligare en favorit från Frederic Malle. Ujuj, jag har egenligen inte råd med fler favoriter från Editions de parfums.

Hållbarheten är god, men sillaget är diskret, iallafall på mig. Vad tycker du om Une fleur de Cassie?


Pic: Pioneer woman

3 kommentarer:

Anonym sa...

hej mammi det är becki har inte hittat någon telifon ännu men det är viktiht att du ringer mig men jag har ingen mobil så ring sudden!!! 0768145988 så fort du kan.

saknar er hälsa trjöklan,

Susanna aka. "Guerlain"@ Fragrantica sa...

jag missbedömde dess frakt & hällde på mig riktigt generöst av provet. Och det doftade starkt som attan.. som alkohol & gud vet vad. Kanske ska väga mig på att testa en droppe nån dah :-O

Susanna aka. "Guerlain"@ Fragrantica sa...

"jag missbedömde dess STYRKA & hällde på mig riktigt generöst av provet" skulle det stå inte FRAKT haha!!