måndag 27 februari 2012

Städar ur garderoben...
Det här är svårt. Jag har ägnat snart ett år åt en storstädning kan man säga. Jag håller fortfarande på. Men, fyller man på "garderoben" tillräckligt blir den till slut så full att dörren inte går att stänga.


När jag började med bloggen ville jag vara personlig, men utan att bli privat. Det ställningstagandet har nog bidragit till att det varit så svårt att komma igång med skrivandet igen. Hur börjar man om med en blogg som om ingenting har hänt, när man i själva verket har haft det tuffaste året på väldigt, väldigt länge?


Men, jag är här och jag lever och jag mår bättre och bättre, bortsett från att jag för några dagar sedan drabbades av den där himla influensan och hostar, snorar och nyser (och knappt har nåt luktsinne att tala om heller).


Parfymintresset finns iallafall kvar, men under en lång period höll jag mig bara till gamla favoriter. Jag orkade inte prova några nya parfymer, eller köpa eller byta eller sälja... Men, framåt senhösten lossnade det lite och jag beställde lite prover och har dessutom investerat i några flaskor av favoritparfymer som jag velat ha i flera år. Det finns hopp!


Jag tror att jag snart kommer att vara redo för att börja skriva om parfymer här på bloggen igen, men jag tror inte att jag kommer att skriva lika ofta som förut och kanske inte riktigt lika långt heller. Iallafall inte till en början.


Vad som kan tänkas dyka upp? Jo, jag har hittat en parfym med mycket syrén i som jag tycker väldigt mycket om och testat några parfymer med inspiration från Indien som är väldigt speciella och en hel del annat förstås.


Jag har tittat in hit ibland och blivit väldigt rörd över att ni som läser fortfarande efter så lång tid lämnar kommentarer och verkar oroliga över hur jag mår. Jag har ju förstås inte velat oroa någon, men bara haft så himla svårt för att komma igång.


Om det är någon som känner för att veta mer om att jag bland annat förstått att mitt sätt att "tolka/uppleva" parfymer är lite annorlunda och varför, eller vad jag egentligen har pysslat med sen nån gång i maj i fjol så får ni gärna höra av er till min mail torebella at gmail dot com


Kram tills vidare. Tack för att ni är så trogna och bra. :)

13 kommentarer:

Nina sa...

Hej!

rebella sa...

Hej Nina! :)

Anonym sa...

Har tittat in då och då för att se om du skulle dyka upp och här är du nu! Mycket trevligt :)

emma/sabel

Anonym sa...

Hej,
Vad glad jag blev att "se" dig igen på din blog, roligt att du mår bättre och är tillbaka.
Jag skulle varmt rekomendera boken "Rensa i röran med Feng Shui av Karen Kingston, underbar och oerhört inspirerande.
Hälsningar,
MZ

Helle sa...

Hurra! Så roligt att se dig igen! Ta det fortsatt lugnt och skriv i alldeles lagom takt. Kram.

rebella sa...

Hej Emma,

Tack och nu tar jag nog nya tag igen. :)

rebella sa...

Tack MZ, ska kolla efter den boken nästa gång jag är på bibblan/bokhandeln. Förutom allt annat jag pysslat med sen sist så har jag rensat och slängt en massa skit "på riktigt" också. :) Verkar höra ihop.

rebella sa...

Helle, tack, vad kul att vara lite "efterlängtad". Och jo, jag ska försöka ta det lugnt nu, ett stressbryt vart tionde år är mer än nog. :)

Lotta sa...

Kul att du är tillbaka. Skriv som du vill och om precis vad du känner för. Det brukar bli bäst så. Tänk inte på oss läsare. Bara att få läsa om parfymer är en njutning.

rebella sa...

Hej Lotta, det är väl typiskt att nu när jag äntligen känner mig peppad igen, så lyser doftsinnet med sin frånvaro. :( Fast nu känner jag iallafall dofter igen, även om det bara är på max halv kapacitet.

pärlbesatt sa...

Jag blev såå glad att läsa det här inlägget, men satt utomlands på hopplöst tangentbord så jag kunde inte kommentera. Skulle gärna höra mer om det du hintade om, men får skriva mejl då, när jag har huvud till det. :)

Och det blev inga tillfällen till parfymsniff där jag var, mer än att jag kunde konstatera att den nya Guerlain (La petite robe noire) inte var nåt för mig. Hade velat sniffa åtminstone Chanels Jersey, men den fanns inte på flygplatsen, och det blev som sagt inga möjligheter till nåt annat.

rebella sa...

pärlbesatt: Hör gärna av dig till min mail. :)

Anonym sa...

Vad roligt att du är tillbaka. Jag lyckades ju upptäcka din underbara väldoftande sida precis när du nyligen bäddat ner dig. Otur för mig men jag har gottat mig i dina välskrivna inlägg. Det är lustigt hur dina ord lyckas, eller nästan iallafall, locka fram doften du beskriver i MIN näsa :)
Jag ser fram emot vad som komma skall. Men, som andra skrivit, i din takt när du känner att du vill och orkar.
Heidi

Heidi