torsdag 29 november 2012

Bättre sent än aldrig!?

Återigen har det gått ett bra tag sen sist, men nu har det börjat röra på sig. Det jag skrev om i somras som jag trodde skulle ta ett par veckor visade sig ta ett par månader. Svensk byråkrati är inte så snabb, men ganska pålitlig iallafall. Jag har väl inte varit så snabb själv heller, men men... I vilket fall, jag har startat ett eget litet företag nu. Inom det här med parfymer förstås. Dels har jag tänkt sälja dekanter, men också ägna mig åt parfymprovningar och rådgivning om det finns nåt intresse för det. Här är en länk till min tillfälliga hemsida: http://www.theperfumenerd.n.nu/ Den är väldigt, väldigt basic, men planerar förstås att fixa en ordentlig webshop så fort som möjligt. Är det nån av läsarna som har tips på bra, billig, enkel webshopslösning så hör gärna av er! Tack på förhand. Sortimentet kommer att växa, förmodligen inte i så rasande snabb takt, men jag har några riktiga rariteter som jag hoppas investera i inom kort (läs: efter jul nån gång, trots allt är det ju fem barn och tre barnbarn som ska ha julklappar). Finns det några parfymer eller något märke ni läsare särskilt tycker att jag borde köpa in? Jag tänker mest på de här riktigt dyra märkena som de flesta av oss inte har råd att gå och köpa en hel flaska av bara så där. Parfymrådgivning kanske det inte är så många av er som behöver, men tänker att det kan vara en kul grej för människor som har ett visst parfymintresse, men som kanske inte har ork eller lust att själv leta efter favoriter. Parfymprovning ja, kan det va nåt? Tänker att om nu människor kan gå på vin-choklad-och whiskyprovning, varför inte parfymprovning? I början blir det nog mest i Nyköping med omnejd, men finns det nån i Stockholmstrakten som tycker det låter kul, så kan jag kanske ordna det, hör av er i så fall, får vi diskutera. :) Tänker också att både parfymprovning och rådgivning kan vara en present till nån som har det mesta. Vet inte hur aktiv jag kommer att vara på bloggen, det här med att räkna ut milliliterpriser + moms mm på en hel massa parfymer tar ganska mycket tid. :P Räkning är inte min starka sida. Annars mår jag bra och det hoppas jag att ni också gör.

7 kommentarer:

Anna sa...

Åh vad jag har saknat dig och dina inlägg! Jag tycker att ditt nya projekt låter jättespännande, ska följa dig med intresse och göra reklam för dig! Kramar.

rebella sa...

Hej Anna,

Tack så mycket, hoppas verkligen att det kommer att bli lite tid framöver för bloggen också. Egentligen är ju skrivandet- och provandet min huvud-och favoritsyssla, momsuträkning och parfymdekantering är ju så där måttligt kul. :) Men, det blir spännande att se vad som händer, ju tror stenhårt att det finns ett tomrum att fylla när det gäller parfymer, framför allt i Sverige.
Kram.

Anonym sa...

Vilken FANTASTISK nyhet!! JagJag oroade mig faktiskt för dig.

Måste smälta det...

Pärlbesatt

Anna sa...

Absolut! Annars får du väl anställa någon som gör det där tråkiga - din man kan väl ställa upp? ;)
Trevlig advent!

rebella sa...

Pärlbesatt, Jag kan förstå det. Men, nu har jag mått bra hela hösten. :) Däremot har jag haft mycket att ordna med som har haft med företaget att göra, började planera redan i våras, men sen har allt tagit sån tid... Hade egentligen räknat med att starta upp redan under sommaren.

rebella sa...

Anna: Jo, han lär nog få hjälpa till. Tyvärr är vi inga mattegenier nån av oss. :P

Ulrica sa...

Åh ja parfymprovning! Vilken otroligt bra idé :) Det här ska jag följa med spänning! Var jääättelänge sen jag kikade in här å så ser jag detta... Hejja Hejja!