söndag 20 mars 2011

En liten dragning för att fira våren!

Äntligen känns det som om våren är på väg. Hoppas verkligen att det härligt soliga vädret håller i sig ett tag. Bort med snön och fram med lite vårblommor.


Nu när vintern börjar lida mot sitt slut, börjar jag också känna för en annan typ av parfymer. Idag var första gången sedan någon gång förra sommaren som jag kom på att jag längtade efter att ha på mig Bond No 9's Coney Island. Har du någon vår eller sommardoft du känner att det börjar bli dags för snart?


Somliga dofter jag skrivit om sedan runtomkring jul och fram till nu kommer jag kanske inte att använda så mycket den närmaste tiden, medan andra förmodligen kommer att passa ännu bättre nu när vi får lite sol och värme. Cruel Gardenia kommer nog att bli flitigt använd under april, liksom säkert flera av Ormonde Jaynes dofter. Frazer Parfum har flera dofter med en slags törstsläckande, svalkande känsla och blir säkert hur mysiga som helst i lite soliga omgivningar. Om/när jag kommer till London ska jag definitivt uppsöka Roja Doves på Harrods och ta reda på vad en flaska Frazer Parfum kostar!


Puredistance I som jag skrev om nyss passar nog också ypperligt under den varma årstiden, liksom mitt inköp från Hermes butik, Iris Ukioje.


Några dofter jag skrivit om är inte alltid så lätta att få tag på så jag tänkte lotta ut ett litet paket med prover till en vinnare (gäller även den engelskspråkiga bloggen).


Vinnaren får: Ett prov (1 ml) av Femme by Rochas (vintage), ett prov (1 ml) av Shalimar (vintage), ett prov (1 ml) av Cerchi Nell'Acquas White Out, ett prov (1 ml) av Sigillis Claudiae, ett litet prov (0,5 ml) av Guerlains Cruel Gardenia, ett litet prov (0,5 ml) av Iris Ukioje samt ett litet prov (0,5 ml) av Puredistance I.


Lämna en kommentar här nedan så drar jag en vinnare torsdag morgon den 24/3. Berätta gärna om vår eller vinterfavoriter. :)


Lycka till!


Pic: krokus i snö, J.Larsson

15 kommentarer:

pärlbesatt sa...

Ja, jag vill vinna! Fast helst skulle jag vinna om så bara en droppe av den där Waves som du lyckades så bra med att sukta mig med. :)

Jag har inga säsongsfavoriter, men tänker nu att Escale à Pondicherry inte lockade alls i julas, när jag skulle välja ut dofter att ta med lite av när jag skulle till Frankrike. Däremot är den ljuvlig vid varmt väder.

Den första vinter- eller kallvädersdoft jag tänker på nu är Gucci i bruna klossen, för att den doftar indiska bakverk, och det för mig drar åt juldofter till.

Sorry att jag är så sopig på det här...

På tal om seasons greatings har jag precis satt ihop mitt år i pärlor, på min sida. :) Dvs, mina säsongsbetonade alster, i nån slags ordning.

Anonym sa...

Hej!
Härligt att få delta i en tävling.

Jag börjar också tröttna på vinterdofterna fast just nu så har jag fastnat i Molinards Habanita.
Jag har en sommarfavorit och det är Slava Zaitsev Maroussia men den får vänta ett tag så innan dess blir det Calvin Klein Sheer Obsession och Laura Biagiotti Tempore Donna.

Mvh Nilla

Anonym sa...

Hej!
Eftersom jag är så ny i allt det här har jag inget stort lager av parfymprover att rota i. Men en doft som känns väldigt vårig för mig är L'Artisans La Chasse Aux Papillons som du rekommenderade till mig. Jag tyckte inte om den alls de första gångerna jag provade den men nu upplever jag den så där alldeles ljusgrön, skir och vårig.

/Hanna

rebella sa...

pärlbesatt: Klart du är med i dragningen. Och det där med Waves kanske vi kan rodna på något vis...

Jag tror att det är så olika hur säsongsbunden man är med parfymer. I Sverige har vi ju tydliga skillnader mellan årstiderna, men sällan den där riktiga hettan. Så jag kan tycka att en riktigt tung oriental kan man faktiskt ha en varm sommarkväll, medan den typen av noter faktiskt kanske inte doftar så gott i 35 graders värme.

Fina pärlor, fastjag ska egentligen inte titta på sånt där för då blir jag så inspirerad och köper grejer för tusen spänn och pysslar med intensivt i ett antal dagar och sen blir det bara liggande. Min kreativitet är lite som ketchup...

rebella sa...

Nilla: Säg det inte till nån, men jag har faktiskt aldrig ens testat Habanite, trots att den absolut låter som en doft som jag borde gilla jättemycket!

:)

rebella sa...

Hanna: Jo, visst är den vårig eller försomrig. Kan också tänka mig att den inte alls kommer till sin rätt när det är lite kallt och trist väder.

Anonym sa...

Min ultimata vårdoft är Chanel Beige..doftar elegant och vårlikt blommigt av gardenia och fresia. Och jag vill gärna vara med i utlottningen.//Ylva

Anonym sa...

Vill gärna vara med i denna dragning också,omän jag inte haft någon större tur hittills!
Våren för mig är ofta guerlains gamla 80talare jardins de bagatelle och även guerlains nahema. Kvällstid på våren tar jag gärna på mig kenzos Amour,som är oriental men väldigt mild och mysig.
Hoppas på lite tur nu !
/Carina i Boden

rebella sa...

Ylva: De flesta Chaneldofterna passar inte mig, tyvärr. Har provat massor och Chanel No 5 (+Eau Premiere) funkar liksom Coromandel annars är Chanel svårburet. :(

Du är förstås med i dragningen.

rebella sa...

Carina: Jag gillar också Kenzo Amour, den är både mysig och sensuell. :)
Det är ju inte så många som brukar delta i mina utlottningar så chanserna att man vinner nån gång är iallafall hyfsade. Lycka till! :)

(PS: Jag hoppas det blir dags för ytterligare en utlottning snart!)

Ann sa...

Go'kväll,
Här kommer min kommentar i elfte timman, klockan är snart midnatt!
En fantastisk blogg - jag läste upp en recension för min äldsta dotter, som en saga...

Två dofter som jag nyligen har köpt till min samling är;
Creed - Virgin Island Water samt Van Cleef & Arpels - Orchidee Vanille no 10199BA

De passar utmärkt i övergången från vinter till vår. Blev mycket frestad att beställa ett prov av Puredistance.

Varmt tack för alla underbara beskrivningar som inspirerar och vägleder.

//Ann

pärlbesatt sa...

Jag blev själv väldigt nyfiken på Puredistance, även om jag inte tror det är en parfym för mig. Men beskrivningen var underbar, som en saga, precis som kommentaren ovan skrev.

pärlbesatt sa...

Vad roligt, nu såg jag att den ingick i vinsten!!! :) :) :)

Hade inte läst så noga tydligen, antagligen för att jag absolut inte räknade med att vinna.

Oh vad roligt!

rebella sa...

Ann: Tack, det var kul att höra. :) En del parfymer är helt enkelt väldigt inspirerande.

Orchide Vanille har jag testat som hastigast och den doftade verkligen gott och lite skrt så där har jag för mig.

rebella sa...

pärlbesatt: Puredistance I är egentligen inte min typ av doft heller, men den doftar himmelskt ändå. ;)