måndag 25 april 2011

J. Eisenberg - Le PéchéJosé Eisenbergs dofter har jag skrivit om förut här på bloggen.

http://rebelladensnella.blogspot.com/2009/05/jose-eisenberg-rouge-noir.html

http://rebelladensnella.blogspot.com/2009/05/jose-eisenberg-jose-edp.html

Med ett par års distans till dem, så har det visat sig att min favorit av de båda är Rouge & Noir som är väldigt humörhöjande, mysig och samtidigt unik. J'Ose är ett måste att testa för alla som gillar dunkla, märka dofter med en maskulin anstryking.


Trots att Eisenberg har haft flera bra, välgjorda och intressanta dofter att erbjuda känns det ändå som ett märke som ofta förbises av parfymistor. Nu har Eisenberg precis släppt ett flertal nya dofter och jag hoppas att de får lite uppmärksamhet.


Jag har testat tre av deras nyheter, Tentation, Love Affair och Le Péché och Le Péché var den ibland dem som först fångade min uppmärksamhet.


Framför allt är det hibiscusnoten som lockar mig. När jag har tagit på mig Le Péché kommer jag på mig med att undra varför hibiscus är en så pass ovanlig not i parfymer. På rak arm kommer jag bara på Costume Nationals olika varianter av Scent (Scent Intense, Gloss och Sher) som också har not av hibiscus och Scent Intense tycker jag mycket om.


Det är något prunkande, berusande, strålande och nästan lite vulgärt med hibiscus. Färgerna är för starka, formen för yppig och den minst sagt kaxiga ståndaren är svår att missa. Hibiskusnoten i Le Péché får sällskap av osmanthus och apelsinblom som skapar en en härlig tung, tropisk, söt, sammetsmjuk grund av blommor, osmanthusen bidrar till att fräscha upp något och förhindrar doften från att bli för tung. öppningen på Le Péche är somrig, söt, rodnande och jag vill klä på mig knallrosa kjol med volanger, fjädrar, paletter och färgstarka assecoarer.


Le Péché kan vara en doft både för showgirls i Las Vegas eller på Moulin Rouge i Paris, såväl som för spröda tempeldanserskor på Bali eller varför inte, en bedagad transvestit i Barcelona. Det finns något både levnadsglatt och samtidigt spännande och annorlunda i Le Péché.


Doftens hjärta med noter av jasmin, ambra och vanilj gör doften aningen mindre magnetisk, men samtidigt tillför det ett inslag av värme, pudrighet och mildhet. Under den ganska feminina hjärtnoten anas inslag av en mer maskulin bas, en spännande kontrapunkt till inledningen feminina explosion och hjärtnotens smeksamma pudrighet. Eisenbergs parfymer visar sig ofta innehålla en androgyn twist, en flirt med båda könen som är så diskret att den knappt märks, men som ändå finns med som en röd tråd genom flera av deras dofter. Basnoten har inslag av vetiver, patchouli, sandelträ och musk.


Le Péché är annorlunda, men utan att alls närma sig svårburen. Det är en doft som har ett ungt hjärta, men som ändå förmodligen mer tilltalar kvinnor som passerat 30, snarare än ungdomar. Något som också känns ganska typiskt Eisenberg och något som jag gillar. Eisenbergs dofter är kanske snarare high end än niche, men de har hittat ett eget litet hörn och gjort sig hemmastadda där på ett självklart och personligt vis.


En annan god nyhet är att dofterna numera erbjuds i storlekarna 30, 50 och 100 ml.
Kolla själva: http://www.eisenberg.com/


Le Péché har god hållbarhet och medium sillage. Tycker du som jag att hibiscus är en trevlig not i dofter så bör du testa Le Péché, letar du efter en mysig, annorlunda doft för varma sommarkvällar så är Le Péché ett hett tips.


Har du några bra tips på andra parfymer med tydlig hibiscusnot?

7 kommentarer:

Julia sa...

DSH Essenza dell'Ibisco är en annorlunda hibiskusparfym som är värd att testa. Spencer Hurwitz har generellt väldigt bra dofter men hemsidan lämnar en del övrigt att önska. Snårig är bara förnamnet!

Sophia sa...

Hej!

Jag hittade din blogg genom att helt sonika googla på "att hitta rätt parfym" och fann ditt fantastiska inlägg för oss "nybörjare" :) Jag har nämligen stora problem...

Har letat efter min nya signaturdoft i ett år nu. Jag har gått in i butiker och sniffat, provat på mig själv och fått hem prover men inte kunnat bestämma mig eftersom inget känns helt klockrent.

Mian tidigare favoritdofter var Kenzo Amor som jag använde under höst/vinter, och Kenzo Amor Indian Holi som jag hade under vår/sommar. Gillar även viktor & rolfs flowerbomb och cacharels amor amor, men någon riktig kärlek uppstår liksom inte riktigt. Har du lust att bistå med lite bra tips? :)

rebella sa...

Julia: Tack för tipset, har inte testat den. :) Har testat ett antal DSH dofter och gillat några, men inte fallit för någon av dem ännu. Ska kolla upp om jag kan hitta nåt sample av Essenza dell'Ibisco.

rebella sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
rebella sa...

Sophia: Kul att du hittade hit.

Att hitta en eller ett par signaturdofter kan bli både spännande och svårt, jag tror att just när man letar efter en signaturdoft att det kan bli lätt att "inget riktigt passar". Vet inte om du är beredd att börja utforska sk. nichemärken eller om du föredrar en doft du kan hitta tex. på Kicks el. Åhlens?

De dofter du nämner (jag älskar f.ö Kenzo Amour) är varma, med orientaliska, med lite pudriga och blommiga inslag.
Några tips på dofter som är relativt lätta att få tag på: Givenchys Ange & Demon, T. Muglers Alien Liquer de parfum (ej orginalversionen, Ldp har en mysig not av körbär/körsbärsträ som jag tror du kan gilla), Lolita Lempicka (orginal, pudrig viol m. inslag av spännande lakrits), Cacharels Loulou samt en herrdoft som är klockren på mig JP: Gaultiers Fleur de Male (den doftar så gott att jag vill dricka den!).

Om du känner dig nyfiken på mer udda märken kan du antingen kolla på NK i Stockholm eller COWs parfymeri. Har du långt till Stockholm kan du beställa prover till rätt bra priser antingen hos
Luckyscent eller The Perfumed Court.

Lycka till!

pärlbesatt sa...

Ramlade över Byredos affär igår och testade Accord Oud trots att björnbärstoppnoten avskräckte lite.

Den var LJUVLIG på och jag sniffade på handleden till långt in på natten.

Tänkte genast att jag skulle tipsa eller fråga om vad du tyckte om den men sen glömde jag det tills nu. Många recensenter tycks svala (kanske för att oud varit för modernt ett tag, tydligen), men den här älskar den, som jag:

http://perfumesmellinthings.blogspot.com/2011/03/redefined-byredo-accord-oud.html

Sophia sa...

Hej igen!
Idag sprang jag runt på stan och testade de du rekommenderade, men de jag luktade på kändes lite för tunga. Jag tror att jag är ute efter något lättare, speciellt nu till sommaren :) Fastnade bland annat för YSL:s parisienne, dessvärre "försvann" den däremot i huden efter en kvart. Känner att de "vanliga" märkena inte riktigt levererar, antingen luktar det tantigt, fjortis eller som en tvålfabrik (min pojkvän visade sitt tydliga missnöje när jag var på väg att köpa chanels mademoiselle, haha). Vill ju gärna att han ska tycka om doften med, men den enda han gillar är light blue, som inte passar mig alls...

Har du möjligtvis något mer tips, kanske någon som liknar parisienne men som ändå är lite "strakare"? :)