onsdag 6 april 2011

Slumberhouse - Jeke


Mel Gibson är en av de där medelålders, välkända skådisarna som lyckats göra bort sig riktigt mycket på sista tiden. Kanske inte riktigt i klass med Charlie Sheens självdestruktiva vansinnigheter, men inte långt ifrån. Om vi istället flyttar oss bakåt i tiden, faktiskt hela vägen till 1979, så hittar vi den unga Mel Gibson i den australiensiska kultfilmen Mad Max.


För er som inte sett den, så är Mad Max en dystopisk framtidsvision som utspelar sig rätt mycket på Australiens vägar och i dess ökentrakter. Lag och ordning är ett skämt och människor slåss om den allt mer sällsynta bensinen. Mel Gibson spelar en ung, dessillusionerad polis.


Jo, jag förstås ju att parfym knappast skulle vara någons prioritet under såna omständigheter (förutom någon stackars överlevande parfymnörds möjligen), men det nystartade indieparfymhuset Slumberhouse (Portland, Oregon, USA) har iallafall lyckats skapa en (eller egentligen flera, fortsättning följer) parfym som skulle passat Mad Max Rockatansky (vilket namn!) som hand i läderhandske, nämligen Jeke.


Jag är grymt imponerad. Jeke kanske inte riktigt är min typ av doft, men det är ingen tvekan om att det är en välgjord parfym, med såväl integritet, känsla och själ (och en oh så mörk och spännande själ). Den är kraftfull, maskulin, mörkaste mörk, intressant och ändå betydligt mer lättburen än mycket jag testat av liknande dofter.


Jeke är fylld till bredden av mörk, aromatisk tobak, patchouli av den rejäla sorten, jag tycker jag känner doft av rök, läder och svart asfalt (men, kanske Jeke bara väcker min fantasi?). Jeke är rå, genuin och ändå hittar jag små stråk av sötma i den, inslag av skog och aromatiska enbär, kanske finns det hopp iallafall?


Det mesta i Jeke är tungt, fylligt och konkret, några lätta toppnoter att tala om upptäcker jag inte. Jeke gör mig sugen på att leta fram nån gammal skinnjacka och mina mest nötta Dr Martens. På mig blir dock Jeke kanske lite för tung, lite för dominant att bära till vardags. Däremot doftar den alldeles fantastiskt gott, sexigt och dirty på kära mannen.


Jeke är tämligen maskulin, men kvinnor som gillar tunga, mörka tobaksdofter med inslag av bränt trä och dystopi bör förstås testa Jeke iallafall. Jeke har medium hållbarhet runt 4-5 timmar på mig, medium sillage. Jeke gör mig sugen på att ha Mad Max-maraton, förutom Mad Max, gjordes även två uppföljare (ytterligare en verkar vara på gång), varav del två också var rätt bra har jag för mig. Självklart skulle jag ha på mig Jeke då. :)


Du kan beställa Jeke, samt andra dofter (även prover) av Slumberhouse från http://indiescents.com/categories/fragrances/Slumberhouse/

Mer om Slumberhouse kan du hitta här: http://slumberhou.se/


Den här typen av nya indiemärken gör mig väldigt glad, jag hoppas verkligen att Slumberhouse är här för att stanna.


Vilken dystopisk, post-apocalyptisk skildring är din favorit? Film, litteratur eller serie? Har du någon parfym du förknippar med den typen av fiktion?Pic: Mel Gibson in Mad Max

2 kommentarer:

Habit Man sa...

Oj oj detta låter ju som en spännande och måste testas parfym:) Min egen fiktiondoft är ju 24 (Jack Bauer) förstås, men tycker inte riktigt den är kongruent med seriefiguren!

rebella sa...

Habit Man: Hela linjen är värd att testa, de är klart annorlunda och intressanta, utan att bli så svårburna.