onsdag 6 april 2011

Slumberhouse - Vikt och Ore

En annan post-apocalytisk figur som också huserat i Australien är den tecknade karaktären Tank Girl. Som namnet antyder så kör seriens huvdperson omkring i en enorm stridsvagn (tank), som också tjänstgör som hennes bostad. Om Tank Girl lever i en dyster framtid, så är själva känslan i serien allt annat än dyster, snarare glatt och uppkäftigt ironisk, anarkasexuellt och allmänt makabert, satiriskt och stört (Tank Girls pojkvän är en muterad känguru vid namn Booga).


I en förödd (om än glatt galen) framtid där vatten är en bristvara så blir förstås tanken på parfym minst lika underordnad som i Mad Max (se tidigare inlägg). Inte desto mindre lyckas Slumberhouse göra dofter med en så pass (post-)modern känsla, stil och inramning att jag inte kan tänka på annat än den här typen av härligt dysfunktionella karaktärer. Samtidigt är det gjort med både glimten i ögat, stor personlighet och nyskapande idéer.


Vikt som doft var jag först lite skeptisk till, då metallnoter ibland blir mindre trevliga på mig. Men, metallnoten i Vikt är inte av det järniga/rostiga/blodiga slaget utan snarare som äkta, välanvänt stål. Som doften av metall som värms upp, en gammal mekanisk motor som dryper av tjock, halkig motorolja... Och som doftar riktigt gott dessutom!


Med inslag av oudh, kåda och ravensara blandas den metalliska motordoften med mjukare, varmare och rentav söta noter. Jag tycker mig också upptäcka ett inslag av något blommigt även om jag inte hittar några sådana noter listade. Oudhen ger doften en viss rökighet, men det är en mild och mjuk rökig not. Vikt är komplex, de olika noterna verkar virvla omkring i doften på ett intressant vis, även om själva doften inte förändras så mycket. Vikt har medium hållbarhet och sillage. En doft för alla som är nyfikna på spännande och unika parfymer.


Ore å sin sida är mer organisk, mer mjuk och len. Men, samtidigt känns den väldigt, väldigt knasig och udda. Den sägs vilja likna Carmex läppbalsam (som jag aldrig testat), men är också så mycket mer än det. Visst, det finns en vag doft av något som mycket väl kan vara läppbalsam. För svenska läsare så kan jag säga att min närmaste association blir till försvarets hudsalva! Mums! Det är både krämigt, kletigt och en liten, liten gnutta mjölkigt. Mjuk, len sötma finns också med. Svartpeppar, gaiacträ och kakao! Kort sagt, en slag mycket personlig och annorlunda gourmand. Och också min personliga favorit från Slumberhouse. Ore liknar inget annat jag stött på i parfymväg och lita på att jag kommer att vilja ha mer av den så småningom!


Kakaon i Ore doftar mörkt, aromatiskt och aningen bitter, ungefär som krossade hela kakaobönor snarare än söt choklad. Ore är både humörhöjande, mysig och, dessutom lite småsexig på ett galet sätt (som Tank Girl, tycker jag!).


Hållbarhet och sillage som övriga dofter från Slumberhouse. Ore är den mest feminina doften av de tre jag skrivit om, utan att bli särskilt feminin för det. Ore kan passa människor i alla åldrar som söker efter en totalt annorlunda, uppkäftig och nyskapande gourmand. Ore hör nog till det mer annorlunda jag testat på länge utan att förlora i bärbarhet, vilket är något av en bedrift enligt mig. Ore är en doft jag ser fram emot att använda framåt hösten igen.


Jag är säker på att Tank Girl skulle gilla både Vikt och Ore.:) Jag är säker på att du ångrar om du inte fixar prover av Slumberhouse übercoola dofter!


Vilken Tank Girl föredrar du, serien eller filmen? Tänka sig att vara ihop med en muterad känguru...! :OPic: Tank Girl, Jamie Hewlett

2 kommentarer:

Anonym sa...

Var kan man hitta prover av dessa dofter?

Lät spännande, i synnerhet Ore.

//A.

rebella sa...

http://indiescents.com/

Bra priser, men har inte hittat någon uppgift om vad frakt kostar till Sverige.