onsdag 3 juni 2009

Låt mig berätta en hemlis...

Det är ingen stor hemlighet, många av er som läser bloggen kanske redan känner till den.

Min hemlighet är Etsy. http://www.etsy.com/

Ni som redan känner till Etsy vet precis hur bra Etsy är. Etsy är en sajt som samlar handgjorda saker på ett ställe, många av hantverkarna och konstnärerna finns i USA och Canada, men tack vare Etsy blir deras underbara föremål tillgängliga för människor runt om i världen. Även om vissa av säljarna bara postar inom Nord-Amerika, så postar faktiskt väldigt många hela vägen till Europa.

Och det finns parfymer och parfymoljor i massor, men också så oerhört mycket annat att det är omöjligt att räkna upp allt man kan hitta. Det är verkligen bara fantasin och kreativiteten som sätter gränsen för vad som är möjligt att finna på Etsy.

Där finns tvålar, badoljor, smycken, väskor, kläder, ljus, dockor, glas, musik, plantor, lapptäcken, träföremål och väldigt mycket annat. Nästan vad du än hittar hos Etsy kan du vara säker på att du blir ensam om att ha något sånt, iallafall i Sverige och Europa. På Etsy finns det något för alla smaker och åldrar, börjar man väl surfa runt på Etsy kan man sitta i timmar och hitta den ena säljaren efter den andra med en beundransvärd skaparförmåga. Mycket på Etsy är oerhört vackert att se på och verkar vara väldigt välgjort. Är du ute i god tid, frakt från USA kan ju trots allt ta ett tag, så är Etsy ett superställe för att inhandla diverse födelsedagspresenter eller julklappar. Priserna varierar, man kan hitta fantastiska presenter för bara några dollar, men också riktiga dyrgripar.

När jag surfar runt på Etsy blir jag dels väldigt sugen på att köpa massor av grejer, många av parfymerna som erbjuds där är så långt från massmarknadsdofter som man kan komma och skulle de nu visa sig inte vara så himla bra så har man inte lagt ut mer än någon dollar. Men, jag blir inte bara sugen på att konsumera när jag surfar på Etsy, jag blir också inspirerad att skapa själv. Förstås är skrivande ett slags hantverk, men jag önskar att jag skulle skapa något mer konkret med mina händer. Smycken, askar, små väskor eller det jag i smyg mest av allt skulle vilja skapa, parfymer...

Etsy är så mycket mer än en webshop, Etsy är ett ställe som både säljer och skapar drömmar. Den globala marknaden kan vara skrämmande, men när den ser ut som Etsy är den enbart tilltalande.

Är det någon som känner till om det finns någon liknande sajt med övervägande europeiska säljare?

2 kommentarer:

Bipbap sa...

Jeg har også snust litt på Etsy :D Veldig spennende!

rebella sa...

Jag kan sitta hur länge som helst när jag väl börjat, sökfunktionen är alldeles underbar. Har du sett den med färgsök?