måndag 1 juni 2009

Post med förhinder!

Ibland har jag fått vänta uppåt två månader på att brev från andra sidan Atlanten ska komma fram, men fram har de kommit tillslut. Än så länge har bara ett brev gått förlorat nånstans på sin väg från avsändaren till mig och de brev jag skickat har alla kommit fram.

Med tanke på att jag får säkert ett par-tre brev/paket i veckan från diverse länder är det ju en ganska god statistik.

Iallafall förra onsdagen fick jag hem en post-avi, jag hade ett brev att hämta på mitt postkontor aka närmaste ICA-butik, det skulle finnas där för avhämtning från och med klockan 16. Vid halv fem var jag där, nyfiken som vanligt, jag var osäker på vilket brev/paket det kunde vara då jag vid tillfället väntade 3 olika utländska försändelser, som avsändare stod Posten Import! Men, nej mitt brev var inte på ICA, det hade blivit nåt fel.

Jag återkom på torsdagen, nu måste det ju ha kommit, men nej. Började känna mig lite irriterad, men det var ju inte personalen på ICA som gjort fel, utan posten som sorterat mitt brev till en annan ICA-butik i andra änden av stan.

Tillbaka igen på fredag, nu måste det väl ändå vara på plats. Oh, nej... brevet hade sänts från den andra ICA-butiken till Örebro, där det ska omsorteras. Tydligen är postnumret fel på själva paketet! Och tro nu inte att jag kan komma in och hämta min post på lördag, för då är det helg.

Idag är det måndag och jag kan fortfarande inte hämta mitt brev, det ska först till den andra ICA-butiken, där de måste ändra till det korrekta postnumret manuellt (allt är automatiserat numera, därför kan ett felaktigt postnummer leda till att ett brev sorteras fram och tillbaka under flera dagar!) och sen skicka det vidare från fel ICA-butik till rätt ICA-butik, vilket innebär att jag förhoppningsvis kan hämta ut mitt brev imorgon.

Tänk att ibland har post tagit sig från USA och Canada till mig på bara två dagar, medan ett brev felsorterat till en ICA-butik i samma stad, tar nästan en vecka att få till rätt ställe (det vill säga om nu mitt brev finns på rätt ICA-butik imorgon!).

Jag är fortfarande inte säker på vilket brev det är som åkt fram och tillbaka i flera dagar, men jag längtar efter det iallafall! Har du råkat ut för missöden i post-systemet? Min mamma tror att brevbäraren och de som lämnar ut paket på ICA tror att jag har någon typ av knarkrörelse, eftersom jag får så mycket brev från utlandet... (min mamma har också ganska livlig fantasi). Vad tror ni att era brevbärare tror om alla era (jag förmodar att de flesta som läser bloggen också får en hel del försändelser från utlandet) märkliga brev och paket från jordens alla hörn? Kanske är det tack vara såna som oss de inte har det alltför tråkigt på jobbet.

4 kommentarer:

steff sa...

Jag får försändelser till alla möjliga olika ställen. I Västra Frölunda där jag bor kan jag få de på Postens utlämningsstation, på Ica eller någon av bensinstationerna i området. Blir aldrig klok på det. Och sen när de kommer med budfirma så blir det bara ännu mer förvirrat. Väntar mig hem Fredric Malles - Geranium pour Monsieur idag, blir spännande och se vart den hamnar…

Anonym sa...

Ha ha..! :D Gapskrattade när jag läste ditt inlägg! Knarkaffärer, ja gu´bevars, vem vet vad folk tror..Säkert finns det konstiga misstankar även om mig och andra medsystrar, med alla våra paket..Fick faktiskt en nyfiken fråga från en granne som öppet erkände att hon VAR så nyfiken och MÅSTE få fråga vad för mycket spännande paket som invaderade vår låda var och varanna dag..jag log lite underfundigt och sade svävande: "Tja.. det är väl lite av varje det.." Man får väl bjussa på lite fantasier och skvaller, kanhända.. Hon undrar nog än idag..he he! ( ;

rebella sa...

steff: Åh, den är jag nyfiken på. Jag gör nog snart en beställning hos Fredric Malle på några prover.

Ja, det är totalt förvirrande. Men, det mesta kommer ju iallafall fram.

rebella sa...

Anonym: Det är säkert en och annan som undrar, än är det ingen som frågat mig iallafall.

Det försvunna paketet damp dock ner på rätt ICA-butik idag, så nu vet jag vad det var som åkte fel. *nöjd*