måndag 8 juni 2009

Linga Sharira


När jag byter parfym(prover) så brukar jag i ett byte få kanske en eller två parfymer som jag är extremt jättenyfiken på, en eller ett par som jag är intresserad av och sen kan det komma med nån på köpet, som jag kanske aldrig hört talas om eller som inte lyckats fånga mitt intresse av olika anledningar.

När sen det lilla paketet kommer, så kastar jag mig förstås över de prover jag är mest intresserad av. Testar och provar och luktar, åååh:ar och oooh:ar eller rycker besviket på axlarna i vissa fall. Eftersom jag får en hel del prover i brevlådan så kan de prover jag rangordnat lägst hamna i ett slags undantagstillstånd. Det kommer hela tiden nya prover som är mer spännande och intressanta.

Men då och då är jag lite mer nyfiket och exprimentiellt lagd och det är då jag tar ett prov från den "överblivna" högen och testar. Det KAN ju råka vara världens överraskning, man vet ju aldrig säkert med parfymer! (Det är ju det som är så roligt, ellerhur?)

Linga Sharira var ett litet extra överraskningsprov som kom med i ett byte för en tid sedan. Tillsammans med storheter som Estee Lauders Amber Ylang Ylang och L'Instant Guerlain så blev Linga Sharira liggandes otestad. Till för ett par dagar sedan!

Men ååååååh! Ååååh! Vad är detta för fantastisk parfym??? Den är både annorlunda och samtidigt påminner den om flera av mina absoluta favoriter. I ena stunden är den spöklikt lik Ava Luxes Nude Musk, för att i nästa stund mer påminna om Dolce & Gabbanas Sicily, eller nej det är något snarlikt Parfumerie Generales Felanilla, eller Le Labos Labdanum 18! Ärligt talat påminner nog Linga Sharira mest om en salig och alldeles underbar blandning av alla de parfymerna, på ett fantastiskt sätt!

Linga Sharira är ljus, krämig, bitter, medicinsk, pudrig, ren och ändå lite smutsig. Hållbarheten är otrolig, doften svävar omkring mig på morgonen när jag vaknar och då satte jag på mig några droppar Linga Sharira kanske vid 6-tiden på kvällen. Ja, några droppar! Den är dessutom dryg!
Och sexig, sensuell, magnetisk och förtrollande.

Men, vad är då Linga Sharira för något? Har letat information, men hittar bara en sida på hebreiska, visst det går att göra en google-översättning, men den gör mig inte mycket klokare. Lite dock, tydligen en parfym skapad av en israelisk kvinna som drömt om att få göra sin egen parfym i hela sitt liv och jag kan bara säga, grattis, du har dessutom fått ihop en riktigt fin parfym. Vilka noter som ingår är än så länge ett mysterium för mig, har försökt få kontakt med hon jag fick provet av, men har ännu inte fått nåt svar.

Jag gissar att iallafall några av noterna kan vara, lite citrus, vanilj, labdanum, honung, jasmin, musk och sandelträ. Iallafall är den fantastisk, den glöder och svävar. Tyvärr är den nog inte helt enkel att få tag på, verkar som om den bara är tillgänglig i Israel. Annars sitter det en här som genast hade bestämt sig för att få tag på mer av den underbara Linga Sharira. Eller, för all del, jag vill fortfarande ha mer av den, men det ser ut att bli en verklig utmaning!

Ibland när jag testar nya parfymer och råkar ut för en fyra-fem stycken tråkiga, intetsägande, rentav illaluktande på raken, så längtar jag efter en parfym jag tycker om. Att då få ta på sig något välbekant som jag gillar är en befrielse, att veta vad jag får och veta att jag tycker om det är en trygghet. När jag testade Linga Sharira hade jag redan testat tre-fyra inte speciellt intressanta parfymer, Linga Sharira var en chansning, men en bedårande chansning. När jag tog på mig den var det som att se ljuset i slutet av tunneln, dagens test av tråkiga parfymer var definitivt över! Tack N!

Är det nån som vet något mer om Linga Sharira får ni förstås gärna dela informationen med mig.

3 kommentarer:

steff sa...

Låter väldigt spännande, skulle gärna vilja hitta ett prov på Linga Sharira. Men som du hittar jag också bara hemsidan på hebreiska.

rebella sa...

Jag tror att den är väldigt svår att få tag på utanför Israel, men jag fasar redan för när mitt lilla prov kommer att ta slut... Den är verkligen väldigt fin.

Nina sa...

Om du fortfarande är intresserad av Linga Sharira, så kanske du kan prova att kontakta Meg2005 på Makeupalley.com, hon är mycket aktiv på fragrance board och hon bor i Israel. Hon kanske kan ge mer info osv.