onsdag 23 september 2009

Bloggen fyller ett år idag!
Det är mycket födelsedagar vid den här tiden på året för mig. Jag fyller år, äldsta sonen fyller år några dagar senare, brorsan fyller år, svägerskan fyller år och om ytterligare någon vecka fyller äldsta dottern år. Dessutom fyller vår hund år om en vecka. Men, idag ska det handla om bloggen som fyller ett år!


Vem ska man gratta när en blogg fyller år? Bloggen som sådan är ju knappast något som bryr sig om födelsedagar. Ska jag gratta mig själv som varit så flitig och skrivit och skrivit i ur och skur i ett helt år? Tja, kanske, inte för att det alls har varit betungande utan mest bara oerhört roligt, spännande, utmanande och givande. Nej, förstås så ska man gratta sina bloggläsare! Vad vore väl en blogg utan någon som läste den?


Jag minns hur glad, och samtidigt lite blyg jag blev när de första kommentarerna började dyka upp. Och nu har jag ju, som det verkar, en trogen läsekrets och det är så himla kul. Okej, det är inte direkt Sveriges största och mest lästa blogg, men den är iallafall läst och vågar jag hoppas, upskattad av andra parfymälskare.


Min svenskspråkiga blogg får rätt många kommentarer, iallafall är fyra-fem-sex kommentarer rätt mycket för mig. Jag står mig slätt när jag jämför med de uppåt hundratals kommentarer de kan få borta hos Now Smell This, men fyra kommentarer är mycket värt för mig. Däremot är de som läser den engelska bloggen blygare med att kommentera, jag får någon strökommentar då och då, men betydligt mer sällan. Ändå ser jag ju (tack vare Live-Feed) att även den engelskspråkiga bloggen besöks rätt mycket. Så ni som kommer att läsa det här inlägget på engelska (jag vet att ni är där!) lämna gärna någon kommentar ibland, det uppskattas så mycket.


Det är svårt att skriva blogg utan att bli personlig, jag inbillar mig att bloggläsare vill få en känsla för personen bakom bloggen, iallafall till viss del. Nej, jag skulle aldrig drömma om att börja skriva om familjegräl och pengabekymmer, fulla tonåringar och elaka släktingar, eller annat som jag, precis som alla andra kan råka ut för då och då. Det är ju en parfymblogg, inte en personlig dagbok på nätet. Det handlar om att delge vissa glimtar av mitt privata liv, utan att det blir för sliskigt eller intimt.


Vid det här laget har väl de flesta förstått att jag lever i ett ganska livligt hushåll med man, barn, hund och i perioder väldigt mycket övernattningsgäster. Igår var en annan sån där livad och glad dag. Äldsta sonen kom förbi på förmiddagen och berättade att jag ska bli *tada* FARMOR! Ojojoj, vad kul! Jag ser verkligen fram emot att ha ett litet barnbarn på närmare håll, min lille som bor i Örebro saknar jag ju den vardagliga kontakten så mycket. Nåja, barnbarn nummer två kommer inte förrän framåt april/maj så det finns gott om tid att vänta och längta.


Vi hade ju precis börjat göra om/göra fint i vardagsrummet när så mellandottern lika huxflux som hon försvann upp till Sundsvall bestämde sig för att komma tillbaka. Så hon gjorde entré här igår eftermiddag förkyld och trött och ledsen. Rummet som hennes pojkvän hyr är avsett för en person och det är inte tillåtet med inneboende. *suck*


Låter det rörigt? Ja, vi är en enda röra hela familjen, men mestadels en ganska nöjd och lycklig röra.


Just nu sitter jag i ett moln av Aomassai, en av mina absoluta höstfavorit-parfymer. En klockren kandidat till en större flaska, men jag råkar ha en decant av den på några ml, så det finns kanske andra från Parfumerie Generale som jag har ett mer trängande behov av.


Jajo, hur ska jag nu gratulera mina trogna bloggläsare? Jag tänker ha en liten utlottning av prover. Tyvärr får jag medge att mina små 1ml provrör är slut, så jag måste beställa nya, vilket jag ska göra så fort som möjligt, men frakten från USA kan ta upp till någon vecka och innan dess kan jag alltså inte skicka iväg lotterivinsten. Men, den som väntar på något gott...


Och vad finns i potten, jo jag tänkte mig tre priser.
Den som blir dragen först får följande:
1 ml decanterade prover av följande:
Hermesence Ambre Narguile
M. Micallef Gaiac
Korres Pepper Jasmine Gaiac Wood Passion Fruit
Comme des Garcon Orginal och 3
José Eisenberg J'Ose EdP, J'Ose EdT (Herr), Back To Paris, Rouge & Noir och I am.
Dessutom kan jag decantera från följande: Opium Crepe de Chine, Burberry Brit Red, L de Lolita Lempicka, Ivoire de Balmain, Red Moscow, Diors Hypnotic Poison, Min egen parfym som jag gjorde hos My Parfuem.com, Ava Luxe Nude Musk och Scent Intense av Costume National, säg till ifall du är intresserad av någon av dem också, självklart kan du hoppa över de parfymer du redan testat om du vill.
Vinnaren får dessutom:
Orginalprover (något testade) :
Etat Libre D'Orange: Je suis un Homme, Encens & Bubbelgum, Secretion Magnifique, Eloge du Traitre och Antihero.
Calé Fragranze D'Autore: Assolo och Dolce Riso.
Egofacto: Prends Garde A Toi.


Tvåan och trean får:
Decanterade prover av:
M. Micallef Gaiac, Korres Pepper Jasmine Gaiac Wood Passion Fruit, Comme des Garcons Orginal och 3, José Eisenberg J'Ose EdP, J'Ose EdT, Back To Paris och Rouge & Noir.
Kan även decantera som ovan, säga bara till vilka du är intresserad av.


Hur deltar man i utlottningen? Jo, lämna bara en kommentar. Jag kommer sedan att dra tre namn slumpmässig bland de som lämnat kommentar, den som blir dragen först får första pris och sen kommer förstås tvåan och trean. Tävlingen gäller både den svenska och engelska bloggen, så det handlar inte om att det blir två första pris-vinnare, utan en osv. Alltså, kommentarer från BÅDA bloggarna slås ihop till en gemensam pott. Du ökar inte heller dina vinstchanser genom att lämna kommentarer på båda bloggarna, en vinstchans per person gäller. Hoppas det här är tydligt nog. Vinnarna kommer att meddelas här på bloggen nästa onsdag, och de som vinner får skicka sina namn-och adressuppgifter till mig. Jag kommer att skicka internationellt, men oförsäkrat.


Lycka till och tack så mycket för det här året. :)


Pic: Gift boxes USA

34 kommentarer:

Anonym sa...

GRATTIS PÅ 1-ÅRSDAGEN!!
Din blogg har förgyllt min vardag och lärt mig upptäcka parfymernas underbara, mångfacetterade värld!!
//Ylva

Julia sa...

Hipp hipp hurra!

Jag uppskattar verkligen dina välskrivna och engagerade texter. Nu är det bara att hålla tummarna, det där provet av Gaiac är nämligen så himla lockande

Clivia sa...

Grattis på dagen!
Tiden går så fort, känns inte alls som ett år gått.

O visst ska du gratta dig själv. Jag är grymt imponerad av dig (o andra) som regelbundet skriver intressanta och genomtänkta inlägg.

PS.Jag misstänker att jag av misstag kommenterat under annat namn här ibland, borde hålla mig till ett internetalias.

em sa...

Grattis! Den enda bloggen jag läser regelbundet just nu. Jag gillar för övrigt att du låter det vara just en parfymblogg men det är även kul att få lite insyn i livet bakom bloggen. Nu när jag upptäcker fler och fler dofter kommer jag hit och spanar i arkivet. Inspirerande :-)

Bipbap sa...

Gratulere med 1 års dagen :D Vi har jo nesten på likt vi, men jeg har visst glemt bort min. Enig med deg om å holde bloggen kun til parfyme, men litt personlig må det nesten bli også. Vi må jo gi noe av oss selv for å klare å skrive noe engasjerende.Jeg har forresten også blitt litt hektet på Aomassai ..
Keep up the good work Rebella :)

Charlotta L sa...

Grattis på 1-årsdagen!
Sveriges bästa blogg!
/Charlotta

Anonym sa...

Vackert mamma!!
Jag älskar din blogg!!!
<33333333333
(jag är inte med i utlottning av perfymer!!)

rebella sa...

Ylva: Tack så mycket. Kul att höra att jag förgyllt din vardag. :)

Och du är förstås med i dragningen.

rebella sa...

Julia: Jag uppskattar dina trogna kommentarer. :)

Skriver upp dig till dragningen.

rebella sa...

Clivia: Tackar. Än så länge tycker jag ju bara att det är kul att skriva, tror det är lätt hänt att man slutar helt om man märker att man inte längre har tid/ork.

Det gör inget, ibland kan man ju vara lite undercover så där...

Du är förstås med i dragningen.

Nina sa...

Många grattis, både till blogg och barnbarn!
Jag uppskattar din blogg enormt och läser varje inlägg. Är kanske däremot lite lat med att kommentera *skäms*. Beställde Korres doft osniffad igår, baserat på din recension, fick den idag och den är ju helt underbar!
Tack för en helt fantastisk blogg!

rebella sa...

em: Tack. Håller mig nog til parfymer även i fortsättningen, även om jag förstås har andra intressen också.

Önskar dig lycka till i dragningen.

rebella sa...

Bipbap: Grattis till dig med. :) Och Aomassai är så mysig, särskilt så här års.

Inkluderar dig i dragningen.

rebella sa...

Charlotta L: Tack så mycket, vad kul att du tycker det. :)

Förstås är du också med i dragningen.

rebella sa...

Anonyma lilla barn: Tack så mycket gullis, du vet ju att du får låna parfymer av mig ändå... /mamma

rebella sa...

Nina: Inte tycker jag att du är lat, själv läser jag ju många parfymbloggar, men kommenterar bara ibland även fast jag vet att de flesta bloggare ju uppskattar kommentarer.

Ja, visst är Korres doft jättefin? :)

Tar med dig i dragningen också.

irma sa...

Det tok meg ett år å finne deg- gratulerer med 1-årsdag! Nydelige beskrivelser av mange parfymer jeg aldri har hørt om, det er fint for inspirasjonen :-)

rebella sa...

irma: Välkommen till bloggen! Kul att jag inspirerar dig, så var det för mig också när jag började hitta till alla möjliga parfymbloggar. :) Eller rättare sagt, jag inspireras fortfarande jättemycket av andra parfymbloggar.

rebella sa...

irma: PS. Förstås är du också med i dragningen!

steff sa...

Tack så mycket för din nyfikna och personliga blogg. Alltig lika kul att läsa och du har fått mig att prova en hel del parfymer. Så grattis med bloggen och barnbarn.

Lotta sa...

Grattis! Jag följer dig troget och läser med förtjusning. Kul med en utlottning

rebella sa...

steff: Tack. Ser fram emot år nummer två med bloggen och alla läsare. :)

Du är med i utlottningen.

rebella sa...

Lotta: Tack så mycket. :) Det känns väldigt kul att bloggen faktiskt lyckas göra vardagen lite gladare för en och annan, förutom mig själv.

Räknar med dig i dragningen.

Anonyma lilla barnet! sa...

Grattis till lilla mamma min...
Jag önskar er alla lycka till i utlottnignen!
tack för att du har låtit mig låna dina parfymer, önskar du får mer fina perfymer snart!!

Helle sa...

Grattis bloggen! Så roligt att läsa dina tankar och åsikter om parfym. Jag har fått många fina snifftips här på sista tiden, bla Korres, jag mejlade dem och doften med det långa namnet ska finnas på Åhléns i sthlm så det blir en tur dit i helgen!

Maria sa...

Hej! Jag är en förhållande nybliven parfymmissbrukare - eller vänta nu, vi skall nog kalla det konnässör istället! Det är jag som är deeper_shallow på fragrantica.com och jag tyckte det var festligt att de hade en svenska med i "personalen"! Och du har helt rätt, Sverige är verkligen ett dofternas u-land. Frågade häromdan en jobbarkompis vad hon hade för parfym, eftersom hon luktade så gott ...och hon visste inte! För mig är parfym nästan som kläder.
Jag är gärna med i utlottningen; skulle vara skoj att upptäcka lite nya dofter! Och annars var det väl mest kul att säga hej!

rebella sa...

Helle: Tack. Jag inspirerar gärna, men jag misstänker att jag ibland också bidrar till att tunna ut människors plånböcker. Men, hoppas att du tycker den luktar lika gott som jag tycker. :)

Tar med dig i dragningen.

rebella sa...

Maria: Hej och välkommen till bloggen! Jo, jag skriver lite åt Fragrantica då och då, det är spännande att intervjua parfymörer tycker jag. :)

Sakta men säkert tror jag att synen på parfym håller på att förändras i Sverige med, men parfym är fortf. på gränsen till tabu, tyvärr...

Du är förstås med i utlottningen.

fiberfrossa sa...

Oj vad skoj med utlottning! Jag läser ofta här och lär mig massor. Du skriver så personligt och roligt också, långt från torra doftnotsrecensioner.
/fiberfrossa

www.hagenpahytta.wordpress.com sa...

Gratulerer med 1 års-dagen :D

Jeg må si jeg er glad for at jeg har funnet bloggen din. Du skriver så bra, og tekstene dine gir mye ut over det rent parfymemessige, føler jeg. Nesten litterært noen ganger.
Og så frister du! Håhåhå :D

Du har altså all grunn til å gratulere deg selv. En god blogg gjør seg ikke selv, og helheten her hos deg, med godt forberedte tekster og vel gjennomtenkte illustrasjoner er et eksempel til etterfølgelse. Du har stil, og det er bare så lekkert!

Jeg gleder meg til fortsettelsen :)

rebella sa...

fiberfrossa: Ja, när det gäller parfymbevakning är ju de svenska tidningarna inte mycket att hurra för.

Du är förstås med i utlottningen.

rebella sa...

hagenpåhytta: Tack, och jag gillar ju verkligen att skriva. Ibland blir jag kanske lite väl inspirerad rentav...

Tar med dig i dragningen. :)

Lilla My sa...

Hej, halkade av en slump in på din underbara blogg idag. Sökte på en av mina absoluta favoritparfymer, Alien Thierry Mugler. Du har ett vackert utformande språk, nästan som poesi. Jag kan känna att jag känner dofterna i näsan när jag läser dina ord. Jag blir otroligt nyfiken på alla dina parfymer förstås och skulle bli så lycklig om jag vann ett prov lr två :)Kram Cizzi i härnösand!!! cizzigirl81@yahoo.se

rebella sa...

Lilla My: Välkommen till bloggen. Kul att höra att du gillar Alien också, den är ju verkligen strålande. :)

Tar med dig i dragningen också.