tisdag 1 september 2009

Födelsedag i förskott.

Min födelsedag närmar sig, på fredag blir jag 43 år på riktigt. Lite svårt att förstå, men kanske är jag i själva verket något yngre eftersom jag och hunden hamnade i ett maskhål igår när vi var ute och promenerade.


Redan igår fick jag dock min första födelsedagspresent, en flaska av M. Micallefs Gaiac (maken beställde från Aus Liebe Zum Duft förra veckan). Ooooh, den luktar så underbart gott. Och visst, det är fortfarande en ganska diskret parfym, men sillaget får ett helt annat lyft när man sprayar på den. Jag har ju ännu inte hunnit testa något annat från Micallef, men tror absolut att det är ett parfymhus värt att uppmärksamma. Å andra sidan känns det rätt okej att vara så pass ensammen om en parfym som jag förmodar att jag är med Gaiac. Så prova gärna annat från Micallef, men Gaiac är min, bara min! *skojar*


Yngsta dottern köpte en OKEJ-tidning igår. Ett litet parfymprov på nåt som heter So...? Eternal följde med. Hon är tolv år gammal, men blev grymt besviken. Den luktade typ som allt annat tråkigt tyckte hon. Hon föredrar Annick Goutal, Comptoir Sud Pacific (Vanille Mocca från Jackie D är en höjdare enligt dottern), hon är svag för alla typer av parfymoljor med vanilj i och ääälskar Tocade (det gör f.ö alla döttrarna). Hon har lärt sig att känna igen de parfymer jag använder mest. Åh, mamma Ambre Sultan/Carnal Flower/Aomassai/Nude Musk etc. luktar så gott på dig! Hon är oerhört lättlärd och verkar ha ett gott luktsinne, så jag antar att hon vid 18 kommer att vara en fullfjädrad parfymista. Det är lite roligt på ett sätt, men också tråkigt, hon kommer förmodligen inte nöja sig med att låna bästisens Britney Spears-parfym inför skoldiscot när hon är 14.


Som sagt på fredag fyller jag år på riktigt, om nu inte jag och hunden hittar några fler maskhål på våra promenader...

16 kommentarer:

Helle sa...

Grattis!! Tycker du och vovven ska undvika maskhålen så vi får fortsätta njuta av dina inlägg här... Gaiac hade jag aldrig hört talas om innan, men du fick mig intresserad av huset och doften - lovar dock att inte testa den på länge, jag har så mycket på listan som det är :)

rebella sa...

Tack. Jo, vi ska göra vårt bästa. Dessutom blev vi säkert äldre, inte yngre...

Gaiac är egentligen en herrdoft, det är dock lite märkligt, jag tycker att den är väldigt unisex...

Britt Åse sa...

Gratulerer med dagen! Og, gratulerer med Gaiac. Jeg må nok "skuffe" deg der; jeg bestilte først en prøve, og elsket den nesten tom, og nå venter jeg på min decant. Når den er tom blir det full flaske. Den er, den er bare - helt fantastisk!!

Lotta sa...

Grattis! Att fylla år är kul och särskilt om man får en så fin flaska parfym... Jag har läst någonstans att Gaiac klassas som en unisexdoft och det kanske stämmer bättre då. Jag har inte provat den själv - än.

En liten fråga till dig som är så duktig: Kan du tipsa om någon sval, torr och lite kylig parfym som är fräsch men som ändå har tyngd och bra hållbarhet? Att hitta parfymer som går åt det varma hållet och som är bra är mycket lättare tycker jag men ibland vill man ju variera sig...

steff sa...

Grattis på födelsedagen!

Lotta, prova Sienna L'Hiver från Eau d'Italie

Bipbap sa...

Gratulere med dagen Rebella :D
Håper du har hatt en fin dag.

rebella sa...

hagenpåhytta: Tack och du får förstås beställa en flaska Gaiac hur mycket du vill, du är ju i Norge! :)

rebella sa...

Lotta: Den är väldigt unisex doftmässigt tycker jag, men på kartongen står det Homme...

Jag tycker att italienarna är rätt bra på svala parfymer, kanske du kan testa Thundra från profumum Roma el. Odoris Iris, ev Dolce Riso från Calé... Det är några jag kommer på på rak arm. Annars är Eau Radieuse från Humiecki & Graef den mest svalkande parfym jag testat, men den är inte direkt torr.

rebella sa...

Bipbap: Tack, jo det blev en stillsam födelsedag. Vi åt palt (nordsvensk specialitet) och hade det mysigt.

I morse vakande dock maken med 39 graders feber och frossa! Undrar om han fått svininfluensa???

Bipbap sa...

Oj .. Skal ikke se bort ifra svineinfluensa. Tror nok veldig mange av oss får det, men vanligvis ikke farlig heldigvis :)

pärlbesatt sa...

Grattis på födelsedagen i efterskott, idag är det lördag.. I morgon fyller min minsta och snart fyller jag. Får se om jag också får nån parfym.

Nu skulle jag kolla efter nåt på Basenotes efter att ha läst här, och där såg jag att Prada kommer med nåt som jag tror jag kommer att gilla. Får se vad du skriver om den sen. :)

Lotta sa...

Tack för de spännande parfymtipsen! Snart är det dags att beställa lite prover...

rebella sa...

Bipbap: Det verkar inte vara svininfluensan iallafall, för nu är han frisk igen. Istället är yngsta sonen sjuk... *suck*

rebella sa...

steff: Tack.

rebella sa...

pärlbesatt: Berätta gärna om du fick någon spännande parfym. :) Och grattis i förskott, eller nåt, du kanske redan hunnit fylla...

rebella sa...

Lotta: Det var så lite så. :) Ja, jag borde också beställa lite prover snart, känns som om det är mycket på gång som verkar intressant...