måndag 21 september 2009

Korres - Pepper Jasmine Gaiac Wood Passion Fruit


Korres är från början ett grekiskt företag, närmare bestämt startade Korres som ett homeopatiskt apotek i Athen. Från homeopatiskta mediciner utvecklades sedan företaget till att även framställa milda hudprodukter med naturliga plantextrakt. Tidigare i år tog så Korres även steget in i parfymbranchen genom att erbjuda tre olika dofter; Rose wood, Blackcurrant, Cyclamen för kvinnor, Saffron Amber, Agarwood, Cardamom för män och den jag testat Pepper Jasmine Gaiac Wood, Passion Fruit som är en unisexdoft.


Mer om Korres hittar du här: http://www.korres.com/CountrySelect.aspx och så finns även Korres i Sverige: http://www.korresscandinavia.com/Default.aspx


Att testa Pepper, Jasmine, Gaiac Wood, Passion Fruit just nu i september är så perfekt som det kan bli. Pepper, Jasmine, Gaiac Wood, Passion Fruit är nämligen en helt underbar doft för den här tiden på året. Nu är jag säker på att den även kan hänga med som vinterparfym också, men just i september blir jag som mest förtjust i dofter med en gyllene aura.


Och Pepper, Jasmine, Gaiac Wood, Passion Fruit är så gyllene en doft kan bli. Tack vare M. Micallefs Gaiac har jag insett vilken underbar not gaiacträ är, och den återfinns förstås också i Pepper, Jasmine, Gaiac Wood, Passion Fruit. Gaiacträ verkar ge en doft av varmt, glödande, gyllene och mycket aromatiskt trä. I Pepper, Jasmine, Gaiac Wood, Passion Fruit är dock gaiacträet använt med lite lättare hand, det ger snarare en behaglig bakgrund än en uttalat träig doft.


När jag har på mig Pepper, Jasmine, Gaiac Wood, Passion Fruit så tycker jag att den doftar så gott att jag alltid skulle kunna gå omkring och dofta precis så här. Det är som att vara omgiven av ett lätt, fruktigt och gyllene moln av angenäm väldoft. Jag är säker på att jasminen som använts i Pepper, Jasmine, Gaiac Wood, Passion Fruit inte kan vara någon vanlig vit jasmin, nej någonstans måste parfymören (som är okänd, men snälla jag är så nyfiken på vem som gjort detta mästerverk?) ha hittat några sällsynta gyllene jasminblommor och använt dem på det mest utsökta sätt.


Nu är ju Pepper, Jasmine, Gaiac Wood, Passion Fruit långt ifrån "bara" en jasmindoft, men som sådan är den bland det aboslut bästa jag provat. Men, det finns ju peppar i också, jo även den använd med lätt hand, men pepparn ger en lite spritsig skärpa i doften som gör att jag upplever den som aningen mer spännande och mystisk än vad jag tror att den skulle ha varit utan peppar. Vet inte om det är passionsfrukten som tillför inte bara en fruktig sötma, utan även en aning äppeldoft. Peppar och passionsfrukt gör doften på ett märkligt sätt porlande, sprittande och intressant. Pepper, Jasmine, Gaiac Wood, Passion Fruit är en glödande, behaglig komfortdoft, men tack vare vissa noter verkar det dessutom hända saker i den som gör att jag lockas med på ett doftäventyr där jag hela tiden känner mig förväntansfull och nöjd på samma gång.


Det är mycket som pågår i Pepper, Jasmine, Gaiac Wood, Passion Fruit. Not av anis ger en sträv och torr känsla. Varm, vackert trä. Pigga fruktnoter. Förtrollande vacker jasmin. Intressant peppar. Tillför basnoter med vit choklad och lite grönska och sen har man täckt in ganska många olika doftfamiljer. Jo, den är orientaliskt kryddig, men också aromatiskt träig, glöm för all del inte förtrollande blommig och friskt fruktig, och ja, en basnot med en härligt, krämig gourmandkaraktär.


Som läsare av bloggen vet så råkar jag gilla parfymer där det händer mycket. Jag störs inte alls av att Pepper, Jasmine, Gaiac Wood, Passion Fruit vill vara lite av allting. Lägg dessutom till att den är en unisexdoft, så förstår ni att den är extremt mångfacetterad. Det faktumet gör att jag också misstänker att den kan utvecklas väldigt olika på olika människor och förstås så sitter jag och sniffar väldigt fokuserat när jag testar en ny parfym och uppfattar därmed, förhoppningsvis, betydligt fler nyansskillander i doften än vad man gör vid mer vanlig användning. Då kan man ju helt enkelt nöja sig med att den luktar gott. Och det gör den! Oerhört!


Till skillnad mot många andra företag som plötsligt ger sig in i parfymbranchen har Korres varit kloka nog att bara erbjuda tre olika dofter, iallafall till en början, var och en med en ganska tydlig egen karaktär. Det finns så oerhört många nya, spännande parfymföretag, men iallafall blir jag lite lättstressad när det finns inte bara tio, utan kanske rentav så många som upp emot tjugo olika parfymer att välja bland. Jag är så klart nyfiken på Korres båda andra dofterbjudanden, även den som är avsedd för män, säkert kan man med de noterna (saffran, ambra, agarträ och kardemumma) även bära den som kivnna? Och den mer renodlat feminina doften låter också intressant, jag är svag för både rosenträ och svart vinbär i parfym. Men, men ingen av dem kan dofta på långa vägar så gott som Pepper, Jasmine, Gaiac Wood, Passion Fruit väl?


Pepper, Jasmine, Gaiac Wood, Passion Fruit är en fullmogen doft med massor av kropp, själ och hjärta. Lätt att älska och samtidigt komplex, unik och väldigt personlig. Spännande, mystisk och ändå familjär och löjligt komfortabel. Ta på dig den inför en stärkande promenad eller inför den stora festen. Pepper, Jasmine, Gaiac Wood, Passion Fruit är något av en parfymkameleont och kan dofta fantastiskt vid vitt skilda tillfällen.


Det Korres erbjuder i parfymväg känns genuint, äkta och genomtänkt. Förresten så måste jag slå ett slag för parfymasken, något jag normalt inte brukar fästa så mycket vikt vid, men den här är alldeles fantastsikt fin. Det är vackra bilder på blommor och örter (homeopatiska) på asken och den öppnas som en bok som man viker ut. Själva kartongen är inte heller större än flaskan utan omsluter den perfekt, inget extra förpackningsmaterial där inte. Alltså kartongen får 5 stjärnor av mig! Lätt!


Sillaget är utmärkt, som sagt du har ett gyllene väldoftande moln omkring dig och hållbarheten är överraskande. Första gången jag testade den blev jag lite besviken, men tänkte att okej, nåt måste det ju finnas i Pepper, Jasmine, Gaiac Wood, Passion Fruit som gör mig lite besviken. Men, märkligt nog har hållbarheten ökat för varje användning. Kanske kände jag helt enkelt inte igen basnoterna första gången? Nu måste jag meddela att hållbarheten är riktigt bra för att vara en eau de toilette. Missa för allt i världen inte denna utsökta godbit!


På tal om besviken... gissa vad Parfumerie Generale vill ha för att frakta 30 ml parfym från Frankrike till Sverige? Johodå, 40 euro! Skulle inte tro det. Har tidigare stött på skyhöga fraktpriser just från Frankrike, vad beror det på???


Och förresten, om bara ett par dagar firar bloggen sin första födelsedag. Blir det presenter? Jajo, någon liten utlottning kommer jag nog att ha, så missa inte!


Pic: Kyssen av Gustav Klimt

7 kommentarer:

Anna sa...

Tack för ett långt och utförligt inlägg om Korres doftlansering! Jag har använt Korres produkter i många år eftersom jag delvis bor i Grekland. Mina favoriter är deras solprodukter (som inte doftar mainstream kokos, utan vattenmelon och apelsin - himmelskt!) med hög solskyddsfaktor och deras duschcremer där favoriten är en blandning av citron och basilika, men jag gillar även den med grönt te, samt den med pepparmint.
Till varje dusgel har man varje år lanserat en parfym, men den är mer som ett doftvatten. Har inte köpt dem så kan inte uttala mig.

I vilket fall som helst blev jag nu jättesugen på att testa deras nylanserade parfymer (en av anledningarna var att du illustrerade den med min all time favourite-målning - har haft den på väggen i alla lägenheter jag bott i sedan jag var 20) och ska absolut kolla in dem nästa gång jag är i Grekland - förmodligen i november. Om du vill så köper jag gärna med mig något till dig då, så slipper du dyr frakt. Dessutom är ju produkterna absolut billigast i Grekland.

steff sa...

Jag betalde 25 euro för att frakta mina flaskor från Parfumerie Generale. Men även det är rätt saftigt.

rebella sa...

Anna: Solprodukterna du beskriver låter verkligen som om de luktar gott. Jag har inte testat nånting annat från Korres förutom den här parfymen, men jag är säker på att deras produkter är väldigt bra. :)Ska kolla om det är nåt jag vill ha. Tack för erbjudandet.

Pepper Jasmine Gaiac Wood Passion Fruit är absolut värd att testa, den är riktigt bra. Av de andra två är jag ärligt talat mer intresserad av herr-doften!

Målningen gillar jag med, har en repr. av den i vardagsrummet.

rebella sa...

steff: Fortfarande dyrt, men iallafall mindre än 40 euro.

Bipbap sa...

Jeg har vært mye i Hellas, og har jo lagt merke til Korres. Har ikke engang forstått at dette er noe dyrt og ettertraktet. Får sjekke ut bedre neste gang da. Virker jo spennende :)

rebella sa...

Bipbap: Jag rekommenderar verkligen att du kollar upp deras parfymer. :)

Anonym sa...

Håller med, den är verkligen helt fantastisk! Men varför frakta från frankrike eller grekland? Korres finns ju på Åhlens City i stockholm!