lördag 19 september 2009

Hur gick det med mina patchouliplantor?


Jag vet att jag liksom lovade en recension, men jag trodde maken jobbade dag idag och så visar det sig att han jobbar kväll. Så den utlovade recensionen kommer, ha tålamod!

Men, jag planterade ju några patchoulifröer tidigt i somras och hur gick det med dem egentligen? Jo, några patchouliplantor blev det inte, men det blev iallafall EN patchouliplanta (se ovan).

Varför bara ett lite frö grodde har jag ingen aning om, men som ni kanske minns var juni sällsynt kall, regnig och grå och jag antar att det kan ha med saken att göra. Jag försökte ge mina små fröer lite värme genom att kuvösbehandla dem i bad/tvättrummet när torktumlaren stod på, och kanske var det tack vare det som iallafall ett frö så småningom kom upp.

Jag har vakat över den pyttelilla plantan som en hök. Hela juni, juli och halva augusti hann gå innan den till slut gick från att vara en bebisplanta till att börja ta sig. Nu den senaste månaden har den faktiskt vuxit rätt rejält och klarar den bara vintern så lär jag nog ha en rätt fin patchouliplanta till nästa sommar.

Och den doftar! Den doftar mörkt, jordigt, strävt och animaliskt som bara den. Ärligt talat finns det noter av kattpiss i doften, men jag har hört att patchouli blir sötare, mildare, mer aromatisk och komplex med tiden. Oavsett doften är det ett spännande äventyr.


Så nu utgår jag från att alla bloggläsare håller tummarna för att den lilla patchoulin överlever vintern!

Annars får jag väl ta och utropa äntligen! Nu finns Parfumerie Generales dofter till försäljning i 30 mls flaskor. Vet precis vad jag ska önska i julklapp. Eller, jaa... inte precis, men nån av PGs dofter iallafall, har ännu inte bestämt vilken jag vill ha mest. 59 euro och uppåt kostar en flaska, visst, det är mycket pengar för 30 ml, men de få andra (nisch)parfymhus som erbjuder den storleken brukar faktiskt vara snäppet dyrare.

Hoppas bara att fler följer efter, 30 mls flaskor står väldigt högt upp på önskelistan för en fattig parfymista.

4 kommentarer:

steff sa...

Håller tummarna för plantan. Gôtt med Parfumerie Generales små flaskor, blir kanske rent av ett par beställningar ikväll.

rebella sa...

steff: Tack för det. :)

Vilka tänker du beställa?

Jag velar mellan Aomassai, Lounges Profanes, Cadjmere, Felanilla och Drama Nuui. Fast så småningom vill jag ha alla...

steff sa...

Det blir Coze och L'eau Guerriere.

Britt Åse sa...

Heia patchouliplanten!
Jeg forstår godt at det finnes en note av kattepiss i duften. Visse patchouliparfymer lukter nemlig kattepiss på meg. Ikke behagelig, kan jeg berette :lol: