onsdag 13 oktober 2010

CnR Create - Star Sign PerfumesSom parfymbloggare har jag en viss kontakt med parfymörer, parfymföretagare och press-ansvariga hos olika parfymhus. Gemensamt för dem jag får en god kontakt med är deras vänlighet, glädje och entusiasm. Det är sällan någon tvekan om att det här är människor som verkligen brinner för sitt företag, för sina dofter och också för kontakten med människor som delar det intresset.

Oftast är det lättast att få kontakt med människor i små och nystartade parfymföretag, givetvis kan det vara mer värt för dem att få sina dofter omnämnda på en blogg än för de riktigt stora inom branchen som blir omnämnda på "alla" bloggar så fort de släpper något nytt.

Robert Boehm och hans medarbetare Canisa på österrikiska CnR Create är båda sådana vänliga människor som brinner för det de håller på med. Jag har skrivit om deras dofter tidigare, men nu har de något nytt att presentera; astrologiska dofter för män.

Jag tycker det är fantastiskt att ha två starka intressen, astrologi och parfymer, och lyckas förena dem. Kopplingen mellan astrologi och dofter är inte helt ovanlig, men oftast hittar vi dofter för specifika stjärntecken hos små indie-tillverkare på som säljer 5 mls parfymoljor i varierande kvalitet på Etsy (etc). Robert och hans medarbetare har istället valt att satsa på proffsigt utförande både vad det gäller själva dofternas komposition, såväl som flaskorna och boxarnas design och utförande.

Som astrolog har Robert ideér om hur en parfym för ett visst stjärntecken bör vara uppbyggd, men för själva parfymhantverket svarar en parfymör i Grasse. Det är alltså högkvalitativa dofter med bra ingredienser och fin komposition, om än inte riktigt banbrytande, det handlar om.

Trots allt, astrologiska dofter är en ganska smal nisch. Jag tror i första hand att människor som är intresserade av astrologi blir intresserade av den här typen av dofter, å andra sidan misstänker jag att en ganska stor grupp av människor har ett iallafall måttligt astrologi-intresse. Dofter för de olika stjärntecknen och nu, även för män, är också perfekta presenter och julklappar, både lätta att välja och ändå blir det en mycket personlig gåva. För parfymälskare är det kanske inte lika självklart att intressera sig för den här typen av dofter. Vi parfymnördar prover ju gärna "allt" och som kvinnlig jungfru kanske det kan bli lite förvirrande när man upptäcker att doften man gillar allra bäst är den som är avsedd för manliga stenbockar.

Iallafall när jag testade de tolv olika dofterna avsedda för kvinnor blev jag glatt överraskad över dofternas kvalitet och välgjordhet, och att jag faktiskt tyckte väldigt, väldigt mycket om doften avsedd för jungfruns stjärntecken (som jag är född i).

Nu sitter jag här och testar igenom dofterna avsedda för män och de är minst lika välgjorda som dofterna för kvinnor och, möjligen snäppet mer intressanta dessutom, iallafall några av dofterna. Jag har redan två personliga favoriter, en som jag gärna låter min man ha på sig och en annan som jag mycket väl kan tänka mig att bära själv.

Jag kommer att skriva mer om de olika dofterna snart. Vilket stjärntecken är du född i förresten?


Pic: astrology homepage

7 kommentarer:

Anna sa...

Oxe. Hur doftar den?

Unknown sa...

Jag är skytt och nyfiken på hur den doftade.
/Hanna

Habit Man sa...

Våg! Kunde inte ha haft ett mer passande tecken faktiskt:)
Ser fram recensionerna ...

rebella sa...

Anna: Oxen för kvinnor har noter av: Ros, narciss, ingefära, en aning vallmofrö och iris.

rebella sa...

Hanna: Skytten doftar av: Ros, ljung, petitgrain, magnolia och lite persika.

rebella sa...

Habit Man: Funderar på att skriva om Vågen (för män), den blev också en av mina favoriter. :) Den har noter av bla. viol, tuberos, vetiver, kryddor och tolu.

Unknown sa...

Lejon, hur är den? :)