söndag 17 oktober 2010

Om våran parfymträff.

Ja, igår var det ju parfymträff igen. Vi börjar bli som ett litet gäng, även om några som var med förra gången -tyvärr- inte kunde komma igår, å andra sidan tillkom några som inte var med i våras.

Tror de flesta som varit med på träffarna är helt överens om att fortsätta ha parfymträffar någon/några gånger per år. För er som ännu inte varit med på någon parfymträff kan jag försäkra att vi är ett glatt, blandat och avslappnat gäng som träffas under väldigt lättsamma omständigheter.

Igår hann vi med några timmar sniffande och provande på NK och på COW, dessutom hann vi åka en sväng hem till en av deltagarna för fika och lite mer parfymprovning. Och så fick vi som hängde med en guidad visning i värdinnans imponerande parfymsamling, vilket förstås var jättekul.

Vi verkade alla vara överens om att det är svårt att klämma in allt vi vill hinna göra under de timmar som vi ses, jag och några andra som inte bor precis i Stockholmsområdet har ju tåg etc. att passa. Någon föreslog att vi skulle ha ett parfymläger någon gång. Även om jag tror att det kan vara svårt att genomföra, så är jag helt övertygad om att alla deltagarna på parfymträffarna lätt skulle kunna fylla en hel vecka med olika typer av parfymaktiviter utan att bli uttråkade en enda gång. Fast såklart misstänker jag att vi skulle bli doftutmattade hela bunten... (mindre bra).

Vi får se vad vi hittar på nästa gång vi träffas, lite olika förslag har iallafall kommit.

Hittade jag några nya parfymfavoriter då? Ja, jag provade Byredos nya M/Mink, klart imponerande och väldigt annorlunda, men förstås behöver den testning på egen hand för en recension. Absolut nåt att försöka hitta ett prov av. Provade återigen Bond No 9's Success is a job in New York, den är inte jättespeciell, men jag gillar den tillräckligt för att försöka få tag på ett prov av den också. Creeds Love in Black kan också vara lovande samt att jag fick prova Guerlains Spirituese Double Vanille och Frederic Malles Geranium, som jag också fick mersmak av.

Ärligt talat, jag kan knappt vänta till nästa parfymträff.

7 kommentarer:

Habit Man sa...

Vad roligt att ni hade en så lyckad träff, och att varje möte verkar ge mersmak:) En fråga bara: du nämnde F Malles Geranium, finns det i butik i Sverige (NK; COW?)?

rebella sa...

Habit Man: Fast du saknades förstås. :)
Tyvärr, det var en som hade med sig den från sin personliga samling. Det borde verkligen gå att köpa F Malles, Serge Lutens och Parfumerie Generale i Sverige tycker jag!

Habit Man sa...

Tack Rebella för infon. Hmm nu önskar jag ännu mer att jag var med på träffen.. Visst är det märkligt att Lutens mfl inte finns i Sverige! Vi måste missionera hårdare:)

Susanna sa...

Låter som ni haft en fantastisk dag!! :) Jag önskar att jag hade kunnat få vara med. Hoppas att det blir snart igen. Har faktiskt aldrig besökt COW-butiken IRL, så bara det vore en upplevelse!

Guerlains Spirituese Double Vanille fick jag faktiskt en dekant av en Frag.-medlem, så tidigt som förra veckan. Har inte hunnit bestämma mig för vad jag tycker ännu, bara testat 1 gång.

Anonym sa...

Känner mig fortfarande matt och däst som efter värsta femrättersmiddagen.Tack för trevligt sällskap, snälla alla som var med! kära hälsningar från Mimmi

Anonym sa...

Superkul att kunna vara med på en av parfymträffarna, äntligen! Jag längtar redan till nästa träff!

åke sa...

Hej Rebella!

Har läst din blogg till och från - du är verkligen duktig på att uppdatera, märker att jag missat massor sen sist jag läste. :-)

Förstår inte heller hur jag kunnat missa möjligheten till en parfymträff!

Vore jättekul att vara med nästa gång.

Hälsningar från Sara (parfymnörd, stockholmare och nybliven bloggare som tyvärr aldrig har tid att skriva...)

P.S Jag tror att COW kommer att ta in Frederic Malle, om de inte redan har gjort det - jag har inte haft tid att kika in där på länge.