torsdag 14 oktober 2010

Star Sign perfumes - Capricorn (för män)


Jag har skrivit det många gånger, att när jag testar tio olika dofter så spelar det nästan ingen roll hur bra märket än är, oftast tycker jag helt enkelt bäst om en eller två dofter. När jag testar Star Sign Perfumes herrdofter är det en doft jag direkt charmas av, nämligen Capricorn (22/12-20/1, stenbocken).

Capricorn är en sådan doft att jag skulle lägga märke till den och tycka om den ibland vilka tio-tolv andra dofter som helst. Capricorn är ovanlig, men ändå lätt att tycka om och bära... både för män (som den egentligen är avsedd för) och kvinnor.

Annars är de flesta andra dofterna av Star Sign Perfumes som är avsedda för män ganska tydligt maskulina, av den anledningen sticker förstås Capricorn ut desto mer. Capricorn har noter av citrus i öppningen, patchouli, rosenträ och karamell, samt ambra, musk, vanilj och rökelse i basen. Det här noterna ger en livfull, varm, milt orientalisk doft med gourmand-inslag.

Capricorn är både träig, krämig, söt och fylld av en milt ringlande röknot i bakgrunden. Den man som får den här doften i present borde vara mer än nöjd, möjligen med undantag för män med lite konservativ smak som föredrar mer klassiskt maskulina dofter.

På mig blir Capricorn en ganska söt doft, tydligt gourmand, men också med en tydlig, men svag rökelsenot, ambran gör sig fint med min hudkemi och ger doften både glöd och liv. Eftersom hela serien är avsedd för män testar jag den förstås på maken, där den utvecklas på ett annat sätt. Den blir inte lika söt på honom, vaniljdoften bidrar med krämighet snarare än sötma, röknoten blir mindre uttalad, medan doften istället blir mer träig och torr, när det gäller de animaliska inslagen lyfter makens hudkemi snarare fram musken än ambran. Resultatet blir helt annorlunda, men doften funkar utomordentligt bra på oss båda två!

Capricorn är en varm och härlig doft och det passar väl bra för några som är födda mitt i mörkaste vintern? Dessutom är Capricorn både sensuell och spännande, jag tycker den som doft passar bra till njutningslystna människor.

Självklart skulle jag vilja testa den även på yngsta sonen som är född i Stenbocken, men tyvärr skyr han ju allt vad parfym heter (han kanske inte är någon typisk stenbock heller, vad vet jag?)

Capricorn har god hållbarhet, 6-8 timmar och ganska starkt sillage. Det här är en doft jag rekommenderar oavsett man är intresserad av astrologi eller ej, oavsett om man är stenbock eller ej, oavsett om man är man eller kvinna. Jag tror att Star Sign Perfumes Capricron helt enkelt kan gå hem hos väldigt, väldigt många som gillar rökiga, orientaliska dofter med milda gourmand-inslag. Den är helt enkelt en höjdare och mer än prisvärd.

Bland de tolv dofterna för män är Capricorn min stora favorit, vilket kanske inte är så konstigt då den enligt mig är rätt unisex, men jag har också hittat ett par andra som är mer än trevliga och som jag också kan tänka mig att bära själv, mer om dem kommer snart.

Dedt kanske inte är så svårt att lista ut att dragningen jag kommer att ha härnäst handlar om dofter från CnR Create/Star Sign Perfumes. Så jag tycker ni kan passa på att förkovra er lite mer om deras produkter här:
pic: freewallpaper

1 kommentar:

pheromones attract women sa...

I want to try this fragrance. Capricorn is my sign and I am excited to smell the scent of it. Thanks for this. :)

eula_w