lördag 24 oktober 2009

Givenchy - Organza Indecence


Somliga parfymer är lätta, andra är diskreta och bärs tätt intill huden, några är genomskinliga och luftiga och sen finns det mängder med parfymer som märks. Organza Indecence tillhör utan tvekan den sista kategorin.


Det här är parfym som kommer in i rummet innan du själv följer efter. Räkna med att märkas om du tar på dig Organza Indecence, ja antagligen vill du vara i centrum för uppmärksamheten om du väljer den här parfymen. När jag sitter så här en grå lördagsförmiddag i oktober med doften av Organza Indecence omkring mig känner jag mig lite splittrad. Visst, jag tycker att den luktar gott, men den passar verkligen inte ihop med sammanhanget!


Var är catwalken? Var är den flotta festen där jag ska göra storstilad entre klädd som en skimrande påfågel? Var är männen som ska erbjuda sig att tända mina cigaretter (fast jag inte ens röker)? Var är mina armbågslånga handskar av satin? Min Hollywood-frisyr och mitt mörkröda läppstift? Ja, ni fattar, allt sånt är ganska långt borta här där jag sitter framför datorn.


Organza Indecence är så stor, krävande och högljudd att jag befarar att en väldigt försiktig, blyg och beige människa skulle kunna råka bli ihjälskrämd om han/hon av misstag skulle råka få på sig några spray av Organza Indecence! Varning utfärdas!


Men, nu råkar jag gilla den iallafall. Även, fast toppnoterna har nåt plastigt över sig, iallafall på mig. Annars känns Organza Indecence som en riktigt rolig korsning mellan Diors Hypnotic Poison och Shiseidos Feminite Du Bois. Hypnotic Poison känns lite barnsligare, lite gladare och Feminite Du Bois är bra mycket mer elegant, men det känns så pass lika att jag blir nyfiken på vad som skulle hända om jag blandade de två? Nåt åt Organza Indecence-hållet är iallafall troligt.


Organza Indecence är en parfym att ta på när man vill ha riktigt kul på en fest. Humörhöjande utan tvekan, men också en aning slampig!


God hållbarhet, mer än gott sillage. Tämligen häftig, lite klumpig parfymupplevelse som jag tror att riktigt unga människor kan uppleva som lite daterad.Pic: Redbubbles.com

7 kommentarer:

Anna sa...

Jag gillar den stundtals, och det är som du säger en festparfym. Tydligen är det en riktig killmagnet också, min pojkvän blir helt tokig av den, så ibland får den åka på hemma en vanlig tisdag i oktober...

Italo Wolff sa...

Beautiful review congratulations honey!

Bipbap sa...

Jeg har nesten vært besatt på å teste Organza Indecence. Er glad for å lese hva du skriver, siden jeg hater parfymer som kommer inn i rommet før meg. Men høres flott ut også, på sitt vis :)

rebella sa...

Anna: Ja, jag får också en känsla av att den går hem väl hos män. ;) Dessutom blir jag glad av den och det är ju alltid välkommet.

rebella sa...

Thank you, Italo! :)

rebella sa...

Bipbap: Den är flott och storslagen och går inte att missa. Lite svårburen, men vid rätt tillfälle är den liksom magnetisk tycker jag.

Bipbap sa...

Oj, dette må være feil Rebella. Jeg har akkurat kjøpt en liten flaske Organza Indecence (ikke den nye reformuleringen), og den er særdeles myk og diskret. Kan det være den orginale Organza du har testet? Den er voldsom og kan passe til beskrivelsen. Jeg fikk den i gave en gang, og orket ikke bruke den. Fylte hele rommet ja, og ikke noe annet fikk plass i det rommet. Organza Indecence er en varm og tørr vanilje amber. En passe dose kanel gjør seg også bemerket, og den utvikler seg woody. Lun og deilig, og det holder ikke med 2-3 sprayer. Får lyst til å dusje på meg halve flasken. Kanskje du skal dobbeltsjekke prøven din :) Den jeg har kjøpt, er helt klart orginal. Vi kan sikkert være uenige, men ikke så mye som dette :)