torsdag 22 oktober 2009

Sinfonia di Note - Coeur de Noisette


Det finns en del parfymer som inte påminner om något annat i parfymväg (iallafall inget som jag testat). När jag är sugen att ha på mig en av dem parfymerna finns det ingen annan parfym jag lika gärna skulle kunna ha. L'Artisans Bois Farine är en, Frederic Malles Lipstick Rose en annan, liksom Lann-Ael från Lostmarch och Approdo från Profumi Pantelleria, det finns säkert ytterligare många som jag inte kommer på just nu. Fast just nu är det Coeur de Noisette från Sinfonia di Note som jag tänker på.


Jag har bara testat två parfymer från Sinfonia di Note, den ena, Amande Suree luktar förvisso gott, men påminner om en nedtonad Hypnotic Poison. Annars är jag väldigt nyfiken på deras Saveur d'Artichaut, men har ännu inte kommit mig för att testa den. Den är inspirerad av kronärtskocka och ja, det borde ju också bli en tämligen unik parfymupplevelse.


Jag tycker att det är trevligt med nötiga noter i parfym, men ganska ofta är det inte frågan om rent nötiga noter, utan snarare nötter dränkta i någon typ av alkohol. Förmodligen är det väl något i spritiga noter som förstärker och förlänger nötnot i parfym, men det är ju inte alltid man är sugen på att dofta Amoretto.


Det slipper man med Coeur de Noisette. Här handlar det om mjukaste, lenaste och krämigaste tänkbara hasselnötsmassa. Tänk er finmalda gyllenrostade hasselnötter, en gnutta finaste vanilj, en klick smör och lite florsocker utspritsat till de sötaste små nötmasse-toppar man kan tänka sig. Ungefär så luktar Coeur de Noisette. Kanske inte världens mest komplexa doft, den är sig ganska lik från början till slut, men jag har aldrig stött på något liknande.


Visst, det här är en renodlad gourmanddoft, men ändå inte för söt, eller kladdig eller tung. Nej, det är som att vara insvept i ett väldoftande hasselnötsmoln, för det här är bortsett från allt annat, en oehört dryg och hållbar doft med maffigt sillage.


Tycker du om doften av nötter så rekommenderar jag verkligen Sinfonia di Notes Coeur de Noisette.
Pic: Hazelnuts, wikimedia

3 kommentarer:

Anna sa...

det här låter som om det kunde vara något för mig. jag gillar nötiga, naturliga dofter och älskar dessutom doften och smaken av färska hasselnötter.
Håller med om att det är svårt att hitta i parfymväg. Bodyshop har en bodybutter med nötig doft som jag gillar, men någon parfym som ger en liknande kick har jag inte hittat ännu.

rebella sa...

Har aldrig stött på någon bättre parfym om man vill ha krämig, söt och trovärdig nötdoft. Såg förresten att de hade bra pris på decanter av den här på TPC. *tips*

Anonym sa...

Hittade en kopia av ditt textinlägg på en annan sida. Har du kopierat???