tisdag 20 oktober 2009

Höstfavoriter, än så länge...


Är det fler än jag som tycker att hösten nyss har börjat? Eller att sommaren egentligen inte borde ha hunnit sluta redan? Konstigt att man blir lika överraskad varje år när kylan kommer, vid det här laget har man ju en viss vana.


Å andra sidan brukar hösten fram till nånstans i mitten av oktober vara en riktigt mysig årstid, klara, soliga dagar och mörka, mysiga kvällar. Skogen glöder av färger och luften är krispig och ren. Om bara någon vecka kommer det att vara gråhöst och den håller i sig, mer eller mindre, fram till våren kommer. Här i Sörmland blir det ju sällan sån där "riktig" snöig, kylig vintervinter.


Jag har haft några favoriter under september och första halvan av oktober. När hösten blir kallare, gråare och blötare brukar min parfymsmak förändras lite. Men här kommer tio favoriter, de parfymer jag använt mest av fram till nu iallafall, utan inbördes ordning.


By Kilian, Back To Black. Jag brukar ibland skriva att jag skulle kunna dricka vissa parfymer rätt ur flaskan, By Kilians Back To Black skulle jag kunna drunkna i. Problemet är väl att det är en oerhörd utmaning att drunkna i några ml parfym!


Profumi Pantelleria, Approdo. Den här är kanske inte nåt att bada eller drunkna i, men svepa in sig i såna där gråmurriga dagar och bara mysa.


M. Micallef, Gaiac. Mysig, varm, gyllene, alldeles underbar.


Korres, Pepper Jasmin Gaiac Passion Fruit, varm, söt, glad, oerhört trivsam.


AbdesSalam Attar, Hindu Kush. Jag vill resa till Hindu Kush avlägsna dalar och gifta om mig med min man igen. Sen kanske vi kan bosätta oss där och bli adopterade kalasher eller nåt...


Serge Lutens, Ambre Sultan och Borneo 1834, återvänder till dem hela tiden. Somliga dofter får jag aldrig nog av!


Parfumerie Generale, Aomassai, den perfekta höstutflykten i flaska.


Shiseido, Feminite Du Bois, plommon och bärnsten, vackra drömmar, sensuella kvällar.


Montale, Red Aoud. Mystisk, varm, vacker, beslöjad.Pic: River of Molten Colours, flickr

4 kommentarer:

em sa...

Vilken otroligt vacker bild. I går var jag ute med hundarna, solen sken fortfarande svagt och det hade precis regnat, färgerna var otroliga. Nästan som på bilden här.

Vad många spännande favoriter du har. Jag vill bara ha på mig mysiga saker nu, som Lush Vanillary. Å flera från Scent by the sea, tack för att du "hittade" dem och delade med dig! ;)

Nina sa...

Tack för tipset om Korres doft, jag köpte den osniffad efter din recension, och den har blivit en av mina höstfavoriter! Andra som jag gärna skulle dränka mig i är Ginestet Botytris (honungsdröm), Frapin 1270 (Botytris light), Miller Bertaux Spiritus/Land, Lostmarch Lann Ael och syskondofterna Back to Black, Tobacco Vanille, Ambre Narguilé.
Mitsouko parfym är också ljuvlig på mig i höstkylan, det nötiga kommer fram bättre då.

rebella sa...

em: Så länge det finns löv kvar på träden är hösten en favorit-årstid, men sen blir det lite väl grått för min smak.

Det är egentligen väldigt svårt att välja ut favoriter så där, men jag har helt enkelt valt dem jag använt oftast under sep/okt.

Kul att du gillade dem. :) Det finns så många på Etsy som ser spännande ut.

rebella sa...

Nina: Jo, Korres har blivit poppis här med. Hade nog inte förväntat mig att den skulle vara så bra som den faktiskt är. Alltid roligare med överraskningar åt det hållet.

Lann Ael skulle jag verkligen behöva mer av kom jag just på, hade ett litet prov av den, men det är slut sen länge och även fast jag verkligen gillar den har jag inte kommit mig för att beställa mer.