onsdag 23 juni 2010

Honore des Pres - Vamp á NYVamp á NY är inte den första doften jag testar från Honore des Pres, av dem jag testat tidigare är Sexy Angelic min personliga favorit, en subtil, mjuk och viskande doft med nästan luftiga mandelgourmand-noter. Vamp á NY är en helt annorlunda typ av doft. På mig startar den med en stark och tydlig tuberosnot blandat med något som doftar svagt rökigt, men också med något som doftar gurka. Inte så vattnigt som gurka doftar på riktigt, men ändå en tydlig doft av gurka.
Den första doftexplosionen stillnar ganska snabbt och snart handlar Vamp á NY mer om tuberos än om gurka. Den milda röknoten försvinner också, snart handlar Vamp á NY mer om sötma.


För att vara ärlig, så doftar det nu mer som cocacola och tuberos på min hud, än den förväntade romnoten. Jag letar och letar, men ingenstans kan jag hitta något som ens vagt påminner om sprit i Vamp á NY. Nej, på mig är Vamp á NY en starkt blommande tuberosdoft med tydliga gourmandinslag. Märkligt nog tänker jag på Vamp á NY som en glad, somrig typ av tuberosdoft trots att den är söt, men den är inte kladdig eller för söt.


När jag tänker på det inser jag allt mer att den doftar som någon slags ganska hälsosam och modern dryck av något slag. Kanske ett glas trendigt iste? Ja, Vamp á NY har något teaktigt över sig, men kallt te ska det vara, absolut inte varmt. Jag tycker om den, men den är också ganska linjär, när jag väl börjat komma underfund med vad jag tycker den doftar så fortsätter den dofta så ett bra tag. Den består av en stor del tuberos, men ändå en ganska mjuk typ av tuberos, en del ganska fräsch sötma och en del av något slags te-dryck. Jag trivs med att ha på mig den, den är mjuk, lätt att tycka om och söt, men jag kan inte påstå att jag finner den så speciell, även om jag absolut inte kan komma på någon annan doft den skulle påminna om. Vamp á NY är unik, men ändå, enligt mig, saknar den något som får den att sticka ut från mängden.


Med 100% naturliga ingredienser är hållbarheten imponerande, tar jag på den på kvällen kan jag fortfarande känna den svagt morgonen därpå. Sillaget är också gott. Under basnoten blir Vamp á NY mildare och mindre söt. En behaglig träig not som verkar utvecklas från te-noten dyker upp. Tuberosen är väldigt närvarande ändå tills doften sakta försvinner från min hud.


I jämförelse brukar dock min hudkemi ta fram sötma i dofter, och dessutom verkar den göra om vissa rökiga/rökelsenoter till något som liknar cocacola... Vamp á NY är en intressant, välgjord och annorlunda tuberosedoft, även om den inte riktigt är en tuberosdoft för mig. Det konstiga är att jag tror jag älskar tuberose i parfymer, men när jag tänker efter är Frederic Malles Carnal Flower den enda tuberosedoften jag verkligen älskar!
Pic: purplepaperplanes

8 kommentarer:

em sa...

Måste måste måste testa!!! :D

Helge Pettersen sa...

Jeg er enig om at den kan virke som en søt og kald te!

På meg blir det en overdådig og altfor kremet tuberose, som samtidig kan lukte som å gå inn i en økologisk butikk. Den blir for kraftig og søt for meg, men som du sier: Helt unik!

pärlbesatt sa...

Vamp à NY- Vamp i New York, vilket NAMN på en parfym, herreminje... Vad får de allt ifrån? :)

em sa...

Förutom den något översöta öppningen (jag får associationer till sliskiga mjölkdrinkar, PEZ-godis, efter att ha läst en recension som nämnde just sådana, och hårda colagodisar!) så tycker jag vamp är otroligt härlig att bära. Söta tropiska blommor. Perfekt nu i värmen. Den stannar också kvar länge så, ja jag vill ha en flaska! :)

Tack Annelie

rebella sa...

Helge Pettersen: Ja, jag läste att det var många som tyckte den blev krämig, vilket den inte är i så stor utsträckning på mig. Gillar den, men ändå inte riktigt min typ av doft.

rebella sa...

pärlbesatt: Namnet är roligt och så kommer flaskan i en box som ser ut som en hämtmatskartong. :)

rebella sa...

em: Hållbarheten är mycket bra, även om det inte vore en ekologisk doft skulle den få klart godkänt.

Vad kul att du gillar den. :)

pärlbesatt sa...

Jo, namnet är roligt, det är så MYCKET eller rätt på. Annars brukar de anspela på att vara vampig, men vara mer förtäckta... Så ja, det var roligt. :)