måndag 7 juni 2010

Semester!

Idag har min kära man sin första semesterdag. Jippie! Varför sitter jag här och skriver då? Jo, han sover fortfarande, och det får han göra hur länge han vill idag.


Lite tråkigt att barnen har en skolvecka kvar, det är ju trots allt roligast att vara lediga tillsammans, men kan ju vara skönt med lite barn/ungdomsfri-tid också.


Sommar och sol kan ju vara lite svårt när det gäller parfymer, ofta pratas det om rena sommardofter. Visst, under högsommarvärme skulle jag knappast ta på mig Serge Lutens Borneo 1834 eller kanske är det just det man ska göra? I Sverige har vi ju "turen" att vanligtvis inte ha så varma somrar, så mycket som inte skulle funka i parfymväg i Frankrike eller Grekland går alldeles utomordentligt här.


Några dofter jag vet att jag kommer att använda mycket i sommar: Missoni by Missoni, Scent Intense av Costume National, White Jasmine av Björk&Berries, Feu d'Issey Light (måste köpa mer av snart har bara någon ml kvar), kvällstid ska jag dränka mig i ambradoft som Ambre Sultan och Ambra Nera, och blir det riktigt varm kan nog Un Jardin sur le Nil, Aqua di Sale och Eau de Star komma väl till pass. Kenzo Jungle L'Elephant är förresten en mysig doft för varma sommarkvällar! L de Lolita Lempicka tror jag också på i denna kategori.


Kör du med samma typ av dofter sommar som vinter? Eller har du några älskade sommardofter som åker fram år efter år? Har du upptäckt någon alldeles ny sommarfavvo just precis? Finns det någon doft du inte alls tycker passar sommartid och som du går omkring och längtar efter att få börja använda igen?


Jag kommer att fortsätta uppdatera bloggen även fast det är semester, men kanske inte fullt lika ofta som vanligt. I vilket fall så önskar jag alla läsare av bloggen en skön, trevlig, mysig, spännande och alldeles underbar sommar!

6 kommentarer:

Nina sa...

Härligt med semester!
Jag har bara testat Feu d'Issey, inte Light-varianten. Skiljer de sig mycket? Feu d'Issey tycker jag är underbar, och även Etros Etra som är väldigt lik. Stabila dofter som åker fram sommartid är annars Ormonde Jayne Champaca och Frangipani, Creed Virgin Island Water och på senare tid Cristalle eau Verte.
Hoppas du får en skön semester!

Helle sa...

Jag har haft en hektisk vecka och varken hunnit läsa eller tänka så mycket på parfym. Men jag tror att den här sommaren kommer att gå i tuberosens tecken för mig - liksom för många andra vad det verkar - det har ju kommit så många nya tuberosdofter på sistone och jag kan för tillfället inte få nog. Fick Fracas i present nyligen och den och Passion kommer att åka fram en hel del i sommar. Önskar dig en glad sommar med familjen!

rebella sa...

Nina: Man känner igen dem i varandra, men orginal varianten är mörkare och mycket starkare. Fast jag tror nästan att jag gillar light bättre...

Tack. :)

rebella sa...

Helle: Tuberose är trevligt i parfym. Jag håller just på att testa Vamp a NY som jag vann ett prov på nyligen. Fast jag hittar aldrig någon som mäter sig med min favorit, Carnal Flower.

PS. Jag fick ju ett litet prov av passion av Mimmi, men den passar mig inte alls. :P

Matilda sa...

Hej!

Nu har jag läst din blogg rakt igenom, och jag tycker det är himla kul. Jag är periodiskt passionerad i alla möjliga saker, och just nu är det parfym som gäller.
Jag har inte mycket erfarenhet av parfym, vill mer ha sånt jag verkligen gillar än första bästa på Kicks, så jag gillar verkligen det här med prover.
Just nu sniffar jag på Eau de Star, jag fick den av mamma för ett tag sedan, och avvisade den totalt. Men du har fått mig att prova, och nu bara älskar jag den, kolapapper! Jag har lite svårt för toppnoterna, men älskar den efter en stund. Så kul!

rebella sa...

Matilda: Prover är så fantastiskt. Tänk att kunna beställa några droppar av världens dyraste och mest välgjorda parfymer direkt hem till brevlådan för så pass lite pengar. :)))

Och Eau de Star är en riktigt trevlig doft, jag älskar den på sommaren.