fredag 17 juli 2009

Ego Facto - Poopoo Pidoo och Prends Garde A Toi



Jag har tistlar i min rabatt. Och jag tycker om dem. Bolltistlar och martorn ger en futuristisk och lite mer spännande inramning till snällare växter som dahlior, fingerborgsblommor och liljor.



Jag har provat två parfymer från det relativt nystartade (jag inser just att jag de senaste blogginläggen mest skrivit om nystartade parfymhus, det är egentligen av slump, men jag lovar att det snart dyker upp något som har några fler år på nacken) franska parfymhuset Ego Facto.

http://www.egofacto.com/ Jag gillar deras hemsida förresten, det finns mycket att pyssla med och kolla på, men jag förstår inte riktigt vad barbiedockorna har med parfymerna att göra? Det ser kanske roligt ut och är väl en humoristisk knorr, men parfymerna har i min uppfattning väldigt lite med barbiedockor att göra. De är varken barnsliga eller något annat man kan förknippa med barbiedockor tycker jag.



Från början trodde jag att jag skulle skriva enbart om Poopoo Pidoo som är en mild, behaglig och fluffig parfym. Den typen av parfym som vid första, andra och tredje sniffen luktar snäll och rar, men sen börjar det hända grejer! Jag är så svag för rara, pudriga parfymer som visar sig dölja något animaliskt och erotiskt under den väna ytan. Poopoo Pidoo klarar sig riktigt bra i den kategorin. Dominique Ropion (Carnal Flower, Une fleur de Cassie, Alien, Kenzo Jungle l'Elephant)som ligger bakom Poopoo Pidoo, så då kan man ju förvänta sig något lite extra, ellerhur? Poopoo Pidoo startar med noter av apelsinblom och sen blir det noter av rispuder, det var här den fångade mig! Något i den påminner om något annat jag tycker mycket om, men jag kan för allt i världen inte komma på vad! Nöjd och glad sniffar jag i mig pudrig väldoft, men det är sen det verkligt spännande dyker upp. En lädrig, animalisk musk gör entre. Jaja, nu har den mig!



Nu råkar jag ju ha provat rätt många pudriga, fluffiga parfymer som sen avslöjar något helt annat under ytan. Något sexigt, rått och animaliskt, så Poopoo Pidoo har gott sällskap. För mig kanske den inte placerar sig i den absoluta toppen, men inte långt ifrån. Poopoo Pidoo har en alldeles egen doft som om än den påminner om nåt annat, ändå är väldigt egen. Den största bonusen är dock att den varar oerhört länge! De varm, muskiga basnoterna finns kvar i timmar, 10-12 timmar minst njuter jag av Poopoo Pidoo. På rak arm kommer jag inte på någon enda parfym i samma kategori som har så god hållbarhet. Sillaget är för övrigt också utmärkt. Vem ska prova den? Jo, absolut alla som gillar överraskande pudriga och varma dofter.



Poopoo Pidoo är riktigt, riktigt bra. Ja, så bra att jag till en början avfärdade det andra provet från Ego Facto som jag har, Prends Garde À Toi. Jag testade den en gång och kom fram till att den var väldigt, väldigt grön... tänkte med ett visst avund på de som klarar av att bära upp såna här tunga, fylliga och lite beska gröna dofter. Så igår kväll gjorde jag det igen! Jag skulle ta på mig ett par små spray av Poopoo Pidoo, men råkade förstås istället ta ett par små spray av Prends Garde À Toi. Äh, det får väl gå tänkte jag.



Och om det gick... Plötsligt fick jag följa med på en riktigt spännande olfaktorisk tripp. Det gröna i Prends Garde Á Toi förändrades, mörknade och slöt sig omkring mig. Nästan svartgrön, taggig och farlig grönska doftade på min handled och doftade mycket. Prends Garde À Toi är ingen försiktig eller vän doft. Av någon anledning tycker jag att den skulle passa Snövits elaka styvmor utomordentligt bra. Jag fick en bild av ett ruskigt slott gjort av slingrande och farliga nässlor och tistlar, där den elaka drottingen i Snövit huserade. Det finns ingenting vänt eller insmickrande i Prends Garde À Toi. Iallafall inte till en början, en bit in i doften mjuknar den något, men har fortfarande kvar sin starka, gröna karaktär. Ärligt talat, Prends Garde Á Toi är inte för mig, men oooh... vilken härlig parfym för de som klarar av kraftfulla, gröna dofter med chypreinslag. Den här ska ni inte missa! Finns Bandit med bland favoriterna är det stor chans att Prends Garde À Toi också skulle platsa där. Den här vill jag testa på maken, den gör sig förmodligen riktigt bra på män också. Och ja, om Poopoo Pidoo är långlivad så är Prends Garde Á Toi inte sämre, när jag vaknade i morse fanns det sammetsmjuk, mossig grönska kvar att sniffa på.



Tyvärr är Ego Factos parfymer än så länge svåra att få tag på utanför Frankrike, de säljs bara via Marionnaud, men jag hoppas att det snart finns möjlighet att köpa dem även utanför Frankrike, för det här är en intressant och välgjord serie av parfymer, iallafall de två jag testat är mer än lovande och jag är förstås förfärligt nyfiken på de fem andra ("Fool for Love", "Me, Myself and I", "Sacre Coeur", "Piege À Filles" och "Jamais Le Domanche").



Även om jag trivs oerhört bra här där jag bor i vårt lilla radhus, så önskar jag ibland att jag bodde i Frankrike, livet verkar så mycket enklare för en parfymista där!


Pic: Thistles in the sun/ Arkwolf

9 kommentarer:

Unknown sa...

Vad skoj att få läsa om Ego Facto, jag har varit så nyfiken på deras dofter. Poopoo Pidoo låter så läcker! Jag har idag på mig Ormonde Jaynes Champaca som har noter av basmatiris, men det var kanske inte den du tänkte på? Den är också fin i värmen, risnoterna blir väldigt prominenta.

rebella sa...

Poopoo Pidoo är en riktig goding. Och trots att den är ganska diskret varar den hur länge som helst. Jag har förhoppningsvis några andra med noter av ris på ingående snart, det ska bli kul att testa dem. :)

pärlbesatt sa...

Åh, nu blir jag purken över att jag inte hann läsa det här medan dottern var i Frankrike, kanske hon hade kunnat köpa Prends garde à toi åt mig. Men det är ju lite läskigt utan att ha testat den iofs, den är väl inte gratis kan jag tänka mig.

Och nu har jag jämra Carmen-arior i huvudet bara för det... (
Prends garde à toi- Akta dig, ur L'amour est enfant de bohème). Och skulle det ta slut så kommer väl Betty Boop och tar över. Suck. ;)

pärlbesatt sa...

Jag var tvungen att leta efter mer info, så jag hoppade in på Basenotes, och så vidare därifrån och vidare igen, och hittade nåt som fick mig att tänka på dig och min kompis Fiberfrossa, irl- parfymnörden i mitt liv. ;)

Turligt nog fanns det även info på engelska!

http://www.osmoz.com/Smell

Om du skrivit om det här för lääänge sen och det här är yesterdays news så bara strunta i kommentaren.. :)

rebella sa...

pärlbesatt: Ego Factos parfymer hör inte till de allra dyraste iallafall. Poopoo Pidoo är ett lite knepigt namn med tanke på vad poop också kan betyda...

Har inte skrivit om dem, men läst om dem på någon annan blogg. Verkar kul i vilket fall som helst. :)

pärlbesatt sa...

När jag tänker på vad Betty Boop säger tänker jag Poupoupidou, inte den bajs-låtande stavningen. :)

Och lustigt nog är wv bewarsiz. Beware, Sis'. :)

rebella sa...

Fransmännen har ett lite ambivalent förhållande till engelskan får jag för mig. :)

Anna sa...

Jag gick förbi Marionnaud idag och såg Ego Factos dofter i skyltfönstret. Hann dock inte in och prova, men ska försöka åka förbi och tigga till mig lite doftprover innan jag åker!

rebella sa...

Anna: Lycka till. :)