måndag 10 augusti 2009

Sommartoppen

Förhoppningsvis återstår det ännu lite sommar, men i morse när jag klev upp hade det regnat och det påminde mig om att hösten trots allt inte är så långt borta. Det fick mig att tänka på vilka parfymer som varit denna sommars stora favoriter.

Min tio-i-topp lista för denna sommar ser ut så här, utan inbördes ordning:

Frapins Esprit de Fleurs, underbart krämig, upplyftande, mild och härlig sommardoft.

Missoni av Missoni, fantastisk apelsinchoklad med en aning aquatisk känsla, precis lagom.

Tepidarium av Calé Fragranze d'Autore, citrus, vanilj, mango och ananasglass på bästa, läskande och ändå krämiga sätt.

Serge Lutens Ambre Sultan, den jag längtat mest efter när sommarkvällarna börjat bli mörka. Blir magnetisk i värme.

Amouages Reflection Women, jaa faktiskt, sakta men säkert börjar jag uppskatta den. Svalkande som ett glas iskallt vatten med isbitar. Förvånansvärd hållbarhet med tanke på noterna.

Estee Lauders Amber Ylang Ylang, fin, ganska stark och strålande blom-och amberdoft.

Profumum Romas Aqua di Sale, den bästa havsdoften jag testat, någonsin.

Parfums 137s Spearmint, svalkande citrus-och mintblandning. Perfekt unisex.

Humiecki & Graefs Eau Radieuse, grapefrukt, rabarber och skugga. Kylig unisex.

Parfumerie Generales Aomassai, fungerar året om enligt mig. Värmande gourmand som har en genomskinlig känsla som gör att man kan anvönda den utan att känna sig kladdig, nästan hur varmt det än är!

Vilka sommarfavoriter har du haft i år?

7 kommentarer:

Unknown sa...

Älskar listor :) Blir så sugen på att testa Tepidarium, den låter helt oemotståndlig!
Mina favoriter i sommar: Parfums de Nicolai Eau Turquoise, lime och basilika, nästan bittert grön och aromatiskt svalkande, Creed Virgin Island Water, SL Musc Koublai Khan och Chergui som blommar ut i värmen, Donna karan Gold.

Anna sa...

Nu fick jag verkligen lust att shoppa, det kanske blir en tur redan ikväll? Är i Grekland för tillfället och här finns massor av bra parfymbutiker.

Min absoluta sommarfavorit är La Chasse aux papillons (ska testa Frapindoften du tipsade om). Annars gillar jag också Diors Escale à Portofino och Goutals Eau d'Hadrien.
Blev liksom du väldigt förtjust i 137:s spearmint.

Till kvällsbruk åker dock det tunga artilleriet fram. Lolita Lempickas sötsalta sommardoft L eller (en liiiiten skvätt) Angel.

Lotta sa...

Mm, Acqua di Sale luktade jag på i vintras hos Cow parfymeri i Stockholm. Blev förälskad direkt, men priset avskräckte. Nu blev jag lockad igen... Tycker du att den funkar som höstdoft?

Sommarens dofter för mig har varit L Ártisans Mechant Loup (som fungerar året runt för mig trots att jag köpte den som en höstdoft), Estee Lauders P C Tuberose Gardenia, Clean Warm Cotton och Agent Provocateur.

Lotta sa...

... och jag glömde ju sensommarens nyförvärv; Rosa Flamenca från Parfums de Rosine.

rebella sa...

Nina: Tepidarium är så mysig. De flesta av Cale´s parfymer säljs till rätt bra pris hos First in Fragrance.

PdN brukar tyvärr funka bättre på papper än på min hud, min hudkemi kommer inte riktigt överens med de jag testat därifrån. :(

MKK funkar året om. :)

rebella sa...

Anna: Klart du ska shoppa parfym om du har möjlighet. ;)

Ja, L de Lolita hade nästan kunnat komma med på min lista också, men här hemma får jag slåss om den med döttrarna, så den har blivit lite mer deras sommarparfym...

rebella sa...

Lotta: Jag tror nog Aqua di Sale kan funka året om, den har en tyngd i sig som jag inte hittat hos någon annan havsdoft än så länge. Det finns så många fina parfymer och alldeles för lite pengar. :(