lördag 28 november 2009

Julen närmar sig...

I USA har mina amerikanska parfymvänner precis firat Thanksgiving. En månad tidigare firades Halloween, visst det är en högtid som har blivit halv-importerad till Sverige, men kanske inte så uppskattad hos de äldre, utan mer en rolig tradition som barn och unga tar till sig.


Förr hade vi även i Sverige stora festliga högtider under hösten, Mikkelsmäss i slutet av september och Allhelgona i slutet av oktober. Visst är det fortfarande många som gör fint på gravarna den helgen, men det känns inte som en helg då vi firar särskilt mycket.


Nej, i Sverige, men också många andra europeiska länder är julen den enda högtid vi har att se fram emot under hela den långa, gråa, regniga, slaskiga, kalla, snöiga, trista... hösten! Kanske vore vi lite mindre julhysteriska om vi hade någon eller några andra riktigt festliga högtider i oktober/november?


Jag är nog ungefär till hälften julhysterisk. Har redan börjat titta på julklappar och fundera på vad som är bäst till vem? En rolig sak är att äldsta sonen önskar sig en parfym i julklapp av mig, det fick han förra året också och tydligen med lyckat resultat. Det känns som ett litet erkännande. Jag har till och med fått förtroendet att köpa parfym i julklapp till hans sambo! Nu ska jag inte avslöja vad jag har funderat på i parfymväg till dem, men det ska bli nåt ungdomligt, ganska glatt, men ändå lite coolt liksom!


Själv önskar jag mig förstås också parfym. Men, det är inte det lättaste. Som vanligt har jag beslutsångest. Maken tycker det är enklast att jag får köpa mig parfym efter egen smak för en viss summa. Tacktacktack, men gissa hur svårt det är att bestämma sig för vilken, vilka? Ska jag köpa en stor flaska och några decants? Eller en stor och dyr? Eller många decants? Eller, rentav nåt helt annat än parfym eller en parfym och en klänning? Inte lätt detta.


Annars sitter jag här och doftar på en underbart trevlig parfym. En Hilde Solani parfym närmare bestämt. Det lär bli en del om Hilde Solanis parfymer här på bloggen framöver. Missa inte det!

6 kommentarer:

clivia sa...

O snälla berätta vilken Hilde Solani, jag tänkte hinna beställa några decants innan TPC rea tar slut, sista nov va? Jag har bara provat Margerita och Anemone men gillar de skarpt, men har du tips om nån annan provar jag gärna fler.

em sa...

Ja, det är "jobbigt" att bestämma parfym till julklapp. Jag tänkte önska mig Songes men har redan ångrat mig och nu vet jag inte alls... Kanske får det bli en tatuering istället ;)

Ser fram emot att läsa om Hilde Solani. Vet inget om dem.

rebella sa...

Clivia: Har inte hunnit testa så många än, men hittills gilar jag alla jag testat! Många av parfymerna verkar ha en liten gourmandkaraktär, men utan att bli för söta...
Några jag rekommenderar så här långt: Bell Antonio(enkel, men ändå fin tobak med kaffe, något maskulin)
Saalissimo, (lakrits, och det doftar lakrits, inte anis, men gillar inte riktigt toppnoten på den)
Doolciisimo: Tobak, körsbär, vanilj, mild, söt, fin, mysig.
Vecchi Rosetti: Ros och choklad, jättehärlig, lite söt och med inslag av tvålighet på mig, men inte så det stör.

rebella sa...

em: Helst skulle jag nog vilja ha Aomassai, men den finns bara på 30 ml på PGs egen sajt och där blir frakten så dyr... annars funderar jag på nåt från L'Artisan el. serge Lutens, men samtidigt finns det flera andra, lite billigare jag också skulle kunna tänka mig...
Funderar på att dra lott. :)

em sa...

Jag beställde några PG-samples i veckan, första därifrån, och var inne och spanade på hemsidan. Frakten är verkligen dyr, vilket suger i faaall att jag skulle älska någon av dem. Hoppas därför att jag inte gör det...

rebella sa...

em. Jag misstänker starkt att du kommer att gilla iallafall någon av dofterna. :)