torsdag 26 november 2009

Lalique - Perles de Lalique


Somliga dofter är svåra att beskriva trots att jag tycker om dem. Perles de Lalique är en sån doft. Den hör inte hemma bland de dofter jag vanligtvis brukar tycka om, inte heller är den så intressant och annorlunda att det inte går att motstå den, Perles de Lalique bara är.


Perles de Lalique är en av de mest eleganta dofter jag känner till... och uppskattar. Det är nämligen ganska sällsynt att jag känner för att känna mig elegant. Perles de Lalique är också ganska konservativ, det finns inget radikalt, experimentiellt eller udda över den. Den är klassisk, sval, diskret, vacker, men också sexig. Ja, Perles de Lalique är sexig, men så långt ifrån slampigt sexig som man kan komma.


Rosnoten i doften är mild, återhållen och sval som en vit ros i snö. Noten av vitpeppar bidrar till den kyliga, men samtidigt aromatiska, torra och vackra känslan. Perles de Lalique förtjänar sitt namn, för det här är en parfym som skulle fungera utomordentligt väl ihop med ett vackert, men diskret pärlhalsband. Perles de Lalique är välskötta naglar med diskret, pärlemoskinande nagellack. Det är vackra underkläder i siden mjukt som vatten. Som ett spindelnät i skogen klätt i daggdroppar. Pudermjukt. Figursytt. Långt rågblont hår uppsatt i prydlig knut.


Perles de Lalique är något av en kameleont. Den passar både på kontoret och på bröllopet. Den kan passa till vardags, men också till fest. Däremot passar den nog inte mig så bra, men ändå tycker jag om den. Varför?


Pic: beautiful-spider-web01

6 kommentarer:

Bipbap sa...

Kanskje fordi det er en chypre???
Perles de Lalique er virkelig en perle. Jeg er utrolig fasinert av den, men den passer heller ikke spesielt godt med min kjemi. Har også vært noe av det vanskeligste jeg har skrevet om :D

Ultramoderne og elegant til fingerspissene. Har også noe sexy over seg, som du skriver, men på sitt eget underlige vis.

Kan hende jeg kjøper den en gang

rebella sa...

Ja, det är nog det. Av någon anledning känns den som en parfym som passar blondiner och då tänker jag på äkta, lite mer mörkblonda blondiner... Fast jag vet att det är nono att påstå att man ska välja doft efter hårfärg.

Bipbap sa...

Jo, men likevel opplever jeg stadig at mine parfymer ikke passer på blondiner. Jeg har ganske mørke pigmenter i både hud og hår. Vet ikke helt hvordan det arter seg rent kjemisk, men dette lurer jeg virkelig på noen ganger.

rebella sa...

Det kanske mer har med hudkemi än hårfärg att göra, men det vore ju inte helt osannolikt att brunetter har mer lik hudkemi och blondiner har en "blond" hudkemi, sen finns det säkert alltid undantag.

Helle sa...

O! Vad roligt med en recension av den här. Den har stått högst på min köpa-hel-flaska lista ända sedan jag testade den i somras. För mig är det nog kontrasten mellan den torra pepparn och de mjuka blomnoterna som gör det. Jag tycker inte att den är så uttalat feminin egentligen, men det finns ingen doft som jag känner mig så sexig i som denna. Mogen liksom. Jag bar den på en väns bröllop sent i augusti och kände mig som om det var jag som var bruden... :)

rebella sa...

Helle: Ursäkta, men jag såg inte din kommentar förrän nu.

Det är nåt alldeles särskilt med den och jag håller med om att den är som gjord för bröllop.