måndag 24 januari 2011

Comptoir Sud Pacific - Vanille Canelle
Jag håller mig kvar på vaniljtemat idag med, men dagens doft har egentligen en annan not i huvudrollen, nämligen kanel.

Kanel är inte en lika vanlig not i parfymer som vanilj, men visst hittar man kanel i många dofter ändå. Däremot är det inte lika vanligt att kanel få stå i centrum, Comptoir Sud Pacifics Vanille Canelle är ett undantag. Comptoir Sud Pacific har en hel serie med dofter på vaniljtemat som Vanille Apricot, Vanille Banane osv. Tyvärr verkar det som om Vanille Canelle inte längre tillverkas, men den brukar gå att hitta bland annat på Ebay.

Vanille Canelle är en ganska enkel doft, bitvis (särskilt i öppningen) doftar den rentav lite syntetiskt, men när den väl börjar dofta gott så doftar den oerhört gott. Det är som doften av söt, varm kryddig kanel med en knivsudd vanilj i gasform. Oerhört delikat och trevlig. Som gourmanddoft blir den aldrig för söt eller tung, utan det här är en lätt, luftig och mycket komfortabel doft.

Under den första halvtimmen har kanelen en dominerande roll, och jag älskar den delen av Vanille Canelle. Därefter blir kanelen mer i bakgrunden medan vaniljen blir mer framträdande. Vaniljen i Vanille Canelle doftar sött, mjukt och okomplicerat, men fördjupas lite av en sockrig not. Mer komplicerad än så blir inte Vanille Canelle på mig, men när jag är sugen på en enkel kaneldoft utan konkurrens från andra kryddor eller ev. blommor etc, så är lätt Vanille Canelle ett förstahandsval.

Som gourmanddoft är den oerhört lätt, trivsam och får det att vattnas i munnen, som komfortdoft är den mysig och sensuell på ett lättsam sätt. Ett måste att testa för alla som gillar doften av kanel. Skulle lätt kunna tänka mig denna doft som en rumsdoft också. :) Sillaget är ganska tilltaget, men hållbarheten är under medium, efter 3-4 timmar återstår bara en vag doft av vaniljsocker på min hud. Den inte helt bra hållbarheten är något jag lagt märke till hos andra dofter från Comptoir Sud Pacific, de är ofta oerhört väldoftande och söta, men med begränsad hållbarhet, tyvärr.


Eftersom Vanille Canelle blir allt svårare att få tag på undrar jag om någon har tips på någon annan riktigt god och inte alltför tung eller komplicerad kaneldoft?
Pic: cinnamon2

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag antar att du förmodligen är ute efter en mer renodlad kaneldoft, men den enda doft jag kommer på som innehåller kanel är L de Lolita Lempicka. Är inte särskilt förtjust i kanel, varken som smak eller doft, så jag försöker undvika sådana parfymer. Men L fick mig på fall, trots kanelen... Och nu när jag läst din recension av L igen så måste jag testa om min sambo påverkas på samma vis som din man ;-)

/Therese

Julia sa...

Serge Lutens Rousse är den första jag kommer att tänka på. Rättfram kanel för att vara från det parfymhuset.

rebella sa...

Therese: Jo, L de Lolita är mysig. :) Fast egentligen tror jag maken gillar den bättre än vad jag gör, jag undrar hur den doftar på honom???

rebella sa...

Julia: Ja, Rousse finns ju. Tror jag ska ha ett prov av den här nånstans, testade den en gång utan att riktigt bli förtjust, men den är förmodligen värd att leta fram och testa igen. :)