söndag 20 februari 2011

Cerchi Nell'Acqua - Waves


Om Jolie (som jag skrev om igår) var mjuk, mild, komfortabel och med inslag av gourmand så är Waves en helt annan typ av doft.


Waves öppnar som om den vore en "okänd" klassiker, Waves skulle kunna vara skapad av Caron för många, många år sedan. Jag tror aldrig jag stött på en modern doft som i öppningen så totalt lyckats dofta som en vintage-storhet. Givetvis kan det ju bero på att dessa dofter inte längre är moderna eller speciellt efterfrågade av yngre, ej parfymintresserade köpare. På mig blir öppningen på gränsen till för mycket, delvis kanske för att jag inte förväntade mig en sådan stor och magnifik öppning. Det är lite som att leta efter en bekväm tröja att sätta på sig och sedan upptäcka att man av misstag råkat klämma in sig i ett gnistrande paljettfodral! :)


Men, lugn bara lugn, även om Waves kommer att behålla delar av den storslagna öppningen så mildras den och mjukas upp betydligt med tiden. Öppningen doftar av strålande blommor, bergamott och citrus samt en tydlig kryddnot av bland annat kanel. Efter ungefär 5-10 minuter börjar Waves värmas upp på ett underbart vis.


Waves är en doft som konstant förändras, men som namnet antyder är förändringarna mjuka, vågliknande och utan egentlig början eller slut. Waves är en parfym som snurrar runt sin egen axel. Inslag av opoponax och ambra gör Waves till en varm, gyllene och glödande doft. Waves är sensuell, erotisk och definitivt en doft för vuxna kvinnor med smak för glamour, drama och överraskningar.


Blommorna i Waves är underbara och varma, på min hud blir jasmine och apelsinblom mest framträdande, även om viol, iris och lavendel också ingår. Waves verkar ha så många olika inslag att den nästan doftar olika på varje liten bit hud där jag doftar på den nära. Komplex, föränderlig och i ständig rörelse, men också med en inbyggd mjukhet, len, smekande och rund.


När citrusnoterna tonat ut och blommorna gått till vila på min hud återstår en varm, fyllig, glödande och aningen pudrig doft av opoponax, ambra, sandelträ och kanel. Den här doften är helt underbar, berusande och beroendeframkallande. Fem av fem. :)


Waves har god hållbarhet och ganska krävande sillage i starten, för att sedan bli aningen lugnare. Ett måste att prova om du vanligtvis älskar storslagna florals med några år på nacken!Pic: Pompom Dahila, flickr
beach pebbles

2 kommentarer:

pärlbesatt sa...

Oj, det lät verkligen som nåt för mig!!

rebella sa...

pärlbesatt: Den ÄR helt fantastisk. :)