onsdag 9 februari 2011

Köp 15 och få 14 gratis!
Vanligen brukar jag inte köpa femton flaskor parfym (eller nåja, doft) åt gången. Men, ibland råkar det ju bara dyka upp erbjudanden som är för bra för att vara sanna. Jag lovar att det var nära att jag nöp mig i armen igår...

Jag ropade in ett väldigt blandat "parfympaket" på Tradera och då säljaren visade sig bo i samma stad kom vi överens om att jag skulle hämta paketet där. Det jag bjöd på var tio ospecificerade flaskor, men med hjälp av bilden kunde jag identifiera en vintage Shalimar, liksom en vintage Femme by Rochas, medan annat verkade vara totalt ointressant som två flaskor gammal parfymdeo (Date och Impulse). Det är ju alltid spännande att bjuda på sånt här, för det kan visa sig vara parfymer i mycket gott skick, men också att de inte klarat sig till våra dagar pga. felaktig förvaring och liknande. Nåja, för 160 kronor är det värt att ta risken tycker jag...

När jag kom för att hämta mitt paket berättar säljaren att han även har andra parfymer. En hel låda närmare bestämt och jag är välkommen att kolla igenom den. Jodå, en hel låda 30-40 flaskor varav det mesta är parfymer från Oriflame, Avon och Yves Rocher, men där finns också guldkorn! Ojojojo, en stor Chanel No 5 i refillflaskan som ser ut som en läppstiftshylsa, en vintage Miss Dior, en nästan full Dune, Paris av YSL samt en flaska i skick som ny av Givenchy Eau Torride. Jag plockar ut dem och säger att jag är intresserad, att när man köper gamla parfymer är det större chans att välkända märken som tex. Chanel har klarat sig bättre, då de håller hög kvalitet. För 150 kronor extra får jag ta med mig även dem hem!

Jag lovar att jag gick nedför trappan med skakiga ben och bultande hjärta! Wow vilket fynd liksom!

Bilden här ovan visar de flesta flaskorna (dock ej deospray etc). Jag har testat alla de kända dofterna och de verkar vara i mycket bra skick, Shalimar däremot doftar MYCKET bättre än den jag har, det är som om den här gamla versionen doftar mycket varmare, tätare på nåt vis och då är det ändå en eau de cologne bara...

Flera av flaskorna är rena curiositeter, vad sägs om en flaska Parfum de Escapade tillverkad av AB Perplex för Hemmets Journal för säkert minst 50 år sedan? Måste ju vara extremt sällsynt, om än kanske inte så eftertraktad. :) Det är flaskan längst fram till vänster.

Till höger med gulgrön etikett står en flaska Aromes de la Granja, en parfym från Mallorca, ser också väldigt gammal (ca. tidig charter skulle jag vilja påstå) ut och med en riktigt blomma av något slag flytande inuti.

Är det någon som vet nåt om After Dark-flaskan eller Great Lakes så berätta gärna.

Jag gör ju mycket såna här knasiga köp. Hittills har jag bara blivit besviken en gång och det var när säljaren (eller möjligen nån annan) blandat ut parfymerna med vatten för att det skulle se mer ut. :(

Kör du mer med säkra kort när det gäller dina parfyminköp? Planerar du exakt vad du ska köpa härnäst? Ett fynd kan ju lätt bli en samling flaskor som står och samlar damm och aldrig används. I just det här fallet vet jag ju att jag älskar Shalimar, så bara den kan ju vara värd de 300 jag betalde allt som allt. Och Chanel No 5 kan säkert komma till användning då och då. Och Dune doftar ju faktiskt också riktigt gott och... jo, jag tror jag gjorde en lönande fynd. :)

Har du gjort något sånt där superduperfynd nån gång?

6 kommentarer:

Britt Åse sa...

Ja, faktisk sist høst. Noen annonserte en samling parfymer på QXL, og jeg vant med et bud på rundt 300 nok. I pakken lå:
Jean Paul Gaultier Classique sommerutgave fra 2005 (halvfull)
Chanel Coco Mademoiselle, gele fraicheur for decolletage & kropp m/glitter (full)
Emporio / Armani Diamonds intense (full)
Dior Miss Dior Cherie edp (3/4 full)
Dior Hypnotic poison edt (demoflaske 100 ml nesten full)
Narciso Rodriguez for her edt (50 ml kjennes ganske full ut)
Lacoste Touch of pink 15 ml x 2
Hugo Boss X (XX?) edt ml roll on
Givenchy Absolutely irresistible edp mini
Lancome Magnifique edp 5 ml.
Guerlain L'Instant gel parfyme

Siden jeg hadde vært på utkikk etter en Hypnotic poison en stund var jeg veldig happy over fangsten, selv om disse Lacoste- og Boss ikke akkurat tiltaler meg så veldig.
Det er morsomt med sånn funn. Gratulere med ditt, det er jo helt fantastisk!!

rebella sa...

Britt Åse: Det är helt fantastiskt att man kan få så mycket parfym för så lite pengar. :) Sen kommer det ju förstås med några man kanske aldrig kommer att använda, men då kan man ju ev. sälja eller swappa dem.

Jag är väldigt nöjd med mitt köp. Det är ju en liten risk att köpa gamla parfymer, ibland kan de ju ha blivit förstörda.

Julia sa...

Mitt bästa fynd måste nog ändå vara en oöppnad liten flaska Mitsouko ren parfym i originalkartong från tidigt sjuttiotal på Tradera. 160 pickadoller fick jag ge och den är ju lätt värd det femdubbla. Kul fynd du gjorde!

rebella sa...

Julia: Ja, det är också sånt där som får hjärtat att slå lite extra. :)))

Det ingår ju flera "märkliga" flaskor i paketet, jag blev så nyfiken på den där Hemmets Journal-doften så jag har skrivit till dem...

Lilla Blå sa...

Jag vet egentligen inte mer om After Dark annat än att jag blir lite gråtfärdig när jag ser den igen, efter ... jösses, det måste vara minst 30 år... Kommer ihåg att jag hade den som mycket ung och älskade den. Lyckost där! Berätta gärna hur den klarat sig. Jag vill minnas att den var rätt kryddig?
Och så Shalimar... mmmm. Där gjorde du verkligen ett riktigt fynd.

pärlbesatt sa...

Skulle du ramla på en vintage Vent vert från Balmain så får du förfärligt gärna skriva till mig. Min gudmor vill inte ha nån annan parfym och vintagen är mycket dyrare än den nutida, som jag inbillar mig är sämre.

Och grattis till kapet!