söndag 6 februari 2011

Lite näthat; PostenNu när jag ändå har kommit igång med dissandet kan jag ju fortsätta lite av bara farten, ellerhur?

Tänk dig att du jobbar på ett vanligt företag eller inom vård eller skola eller egentligen vad som helst. Så länge eran städpersonal sköter sitt jobb och det är rent och fint överallt så kanske du knappt tänker på städerskan? Han/hon kanske inte ens är där och städar under din arbetstid? Men, om din arbetsplats ordinarie städare slutar och en ny och sämre dyker upp. En som slarvstädar, glömmer att fylla på nytt toapapper och inte verkar ha förstått att man ska sopa även UNDER kopieringsmaskinen, då lägger man plötsligt märke till städaren eller iallafall städningen, ellerhur?

Att sen slarvstädandet beror på att den nya städaren ska göra samma jobb som den gamla, men på två timmar mindre, ja det kanske inte är någon som kommit ihåg att informera personalen om det? Så alla vill typ strypa den stackars städaren...

Lite så känner jag för vår brevbärare just nu. Jag VET att svenska posten gjort massor med nedskärningar under de senaste åren, ja jösses det finns ju inte ens postkontor längre! Att jag inte är så förtjust i att posta brev på vårt lokala ICA vet ni ju redan, men jag har börjat köpa hem frimärken och väga och posta breven själv istället, så det går ju att lösa.

Men, jag kan inte dela ut min egen post, hur gärna jag än skulle vilja! Även om det väl då blir nästa steg i nedskärningarna, vanligt folk får komma till postterminalen och hämta ut sin post mellan 12-14 helgfria vardagar, förutom torsdagar då postterminalen har stängt på grund av personalutbildning. Nej, det som har hänt är att post som varit på väg till mig har börjat försvinna.

Sedan nån gång i början av november är det minst fem olika försändelser som inte kommit fram (än). Av dessa är alla utom en från inom Europa. Till att börja med ville jag gärna skylla på den odugliga posten i Italien/Frankrike/Storbrittanien, men sen pratade jag med vår grannfru. Hon berättade att våran post kommit i deras brevlåda under en hel veckas tid! Givetvis la grannarna in vår post i vår brevlåda, men det är ju inte direkt meningen att de ska dela ut vår post?

Nu är jag jättenojjig att mina efterlängtade försändelser har hamnat hos andra människor, alltså inte våra närmaste grannar utan några andra som inte känner mig(oss) och mer än gärna behåller mina parfymprover för sig själv? Alternativet är att någon på posten (förslagsvis inom Sverige, kanske rentav inom Nyköping) stjäl! Jag antar att mina halvknöliga bubbelkuvert från jordens alla hörn ser lite småspännande ut. iallafall mer spännande än fönsterkuvert från försäkringskassan.

Grejen är den att jag tror att jag har ett antal parfymbekanta inom Sverige som också märkt att posten inte flytit lika smidigt som vanligt. Försändelser som skickats och borde komma fram dagen efter har inte dykt upp förrän dag fyra eller fem. Man skickar ju inte heller rekommenderat om det gäller parfymprover för 30-40 kronor.

Vad har du för erfarenheter av posten? Har du märkt av någon försämring på sista tiden? Eller hade du bättre postutdelning där du bodde förut? Har du väntat förgäves på något? Har saker du skickat inte kommit fram? Varsågod och gnäll, idag är det fritt fram att "hata" posten lite här på bloggen. Till skillnad från andra människor i vårt moderna samhälle så skickar och får ju vi parfymistor oerhört mycket post.
Pic: fashionbysara.blogspot.com

2 kommentarer:

Karin sa...

Men fy! Inte alls okej, anmäl det till posten, det hoppas jag att du redan gjort.
Jag har än så länge mest goda erfarenheter av posten. Den enda dåliga är att ett vykort jag skickade till min mormor från Barcelona (minns jag rätt nu... hm) inte kom fam. Det var extra tråkigt eftersom hon dog ett par månader efter att hon skulle ha fått det.
Jag brukar beställa en del böcker och symönster på nätet, från privata försäljare mest, via Etsy och E-bay, hitills har alla kommit fram. De brukar komma i ganska lockande paket, lite exotiska.
Har inte skickat efter några parfymer/prover än, men har upptäckt Fragrantica, och planen är att börja byta parfymer och prover.
Var apropå det på Åhléns City (Stockholm) igår och tänkte prova några parfymer jag är nyfiken på där, de hade inte en enda... dåligt! NK nästa, om det inte finns där får det bli att beställa prover :-).
Elelr har du några tips på var man kan testa lite mer ovanliga dofter utöver NK?

rebella sa...

Karin: Jo, det är tråkigt och fram till november ifjol har jag haft väldigt goda erfarenheter av svenska posten.

NK har ju en hel del roliga märken, annars kan jag också rekommendera COW parfymeri, de har också ett bra utbud av niche. Kommer inte ihåg adressen på rak arm, men det ligger bara ett par tvärgator från NK.