torsdag 24 februari 2011

Parfymträffen på lördag och lite köbildning.


Här är det sportlov denna vecka, tyvärr har det väl inte varit något vidare väder, lite för kallt, men åtminstone ett par riktigt soliga dagar. Å andra sidan är jag långt ifrån någon vintersportare, även om jag gärna tar med man, barn och hund ut i skogen och grillar korv och äter apelsiner om det finns möjlighet. Av någon outgrundlig anledning har dock maken lyckats lägga schema med sju arbetsdagar på raken i samband med sprotlovet så mest har jag och barnen ägnat oss åt stillsamma hemmasysslor.


På lördag är det ju dags för parfymträff igen om nu någon läsare av bloggen missat det!? Vi träffas på NKs parfymavdelning ca. 11.30, jag åker ju tåg från Nyköping så jag hoppas att det inte blir några förseningar eller annat strul. Jag hade hoppats på att hinna besöka en second hand-butik med vintageparfymer, men en bekant upplyste mig om att butiken tyvärr slagit igen. :(


Annars har jag en liten rar kö av parfymer som väntar på att bli utvärderade och recenserade. Har på sista tiden fördjupat mig i bland annat Ormonde Jaynes härliga dofter och sen har jag minst tre fantastiska, välkända och rentav mytologiska vintagedofter som vill ha lite uppmärksamhet liksom diverse smått och gott från Montale och Neil Morris.Pic: insect dolls waiting in line

4 kommentarer:

pärlbesatt sa...

Tänkte på dig när jag var i Paris och kunde frossa i visserligen inte små men dock för Sverige ovanliga serier som hela L'Artisan parfumeur, Annick Goutal, Serge Lutens och andra på samma ställe.

Nu ramlade jag in här efter att ha tappat bort dig i readern. Hade fått ett litet doftprov av Putain des palaces och ville läsa vad andra sa om den och kom tillbaks till dig, efter Basenotes, Fragrantica osv. Najs!

Har inga pengar att lägga på luktagotter nu, så avstår från att joina på träff, jag skulle nog inte kunna hålla mig i skinnet. Får nöja mig med att sniffa på senaste presenten, en flaska Cologne Noire från Van Cleef & Arpeels, som är alldeles underbar, som en osötad pepparkaka som en väninna beskrev den.

Minimänniskan sa...

Hej!

Jag tänkte dyka upp på parfymprovning imorgon, jag blev oerhört taggad när jag du berättade om den på Jackie Daniels blogg.

Var någonstans på parfymavdelningen är det tänkt att vi ska träffas? Mellan MAC-disken och Cow typ?

Jag känns igen på att jag är väldigt kort! =)

Mvh Elisabeth

rebella sa...

pärlbesatt: Åh, det låter inte dumt. Skulle också gärna besöka Paris och frossa i parfymbutiker.

Har faktiskt inte köpt en endaste parfym på parfymträffarna, men det är förmodligen bara en tidsfråga.

Cologne Noir lät spännande, har inte testat den.

rebella sa...

Minimänniskan: Kul att vill hänga på. Vet inte riktigt hur många vi blir, men vad jag vet blir det ytterligare ett par-tre till och så du.

Jag trodde att mitt tåg skulle gå vanlig tid, men pga. ändring i tidtabellen dyker jag nog upp först vid 12, inte 11.30. De gånger vi träffats tidigare har vi hittat igen varandra.

Jag ser väl ut ung. som på bilden, men typ i färg och större. :) Dvs. mörkt halvlångt hår, kommer nog att ha svart kappa, svarta jeans och svartgrå sjal.