måndag 21 februari 2011

Cerchi Nell'Acqua - White Out
Även om jag tycker väldigt mycket om både Jolie och Waves, så är kanske White Out den av parfymerna från Cerchi Nell'Acqua som gör mig gladast och som känns allra mest "jag". :)


Medan Jolie bitvis är kanske en liten aning för diskret och Waves en liten aning för högljudd, så är White Out helt enkelt perfekt. Åh, jag blir så glad av den här doften. Den är minst lika komplex som Waves, men medan Waves har tydliga retrovibbar så känns White Out snarare modern i framkant. Men, absolut inte modern som i svårburen eller för "konstig". Bara som en doft som helt enkelt känns väldigt i takt med tiden och relevant och alldeles fantastiskt mjuk, underbar och ändå, med den där lilla knycken som gör den speciell och oförglömlig.


Precis som de andra från Cerchi Nell'Acqua har White Out en rund och len uppbyggnad. I öppningen handlar White Out mycket om vanilj, en rund, söt, len vanilj som ganska fort får sällskap ev en kylande doft som jag inte riktigt kan sätta fingret (näsan) på vad det är, delvis mintig, men utan att dofta tandkräm, absolut inte fräsch eller aquatisk, utan en torr, kylig doft, kanske någon eucalyptus eller menthol eventuellt blandad med någon blomma (fresia?)? Den här kalla noten doftar inte så mycket i sig själv, utan bidrar mest med en slags allmän känsla och förhindrar vaniljen från att bli för söt eller för vanligt vaniljig.


Jag upplever att vaniljen förblir i centrum av White Out under en lång tid, i den här doften rör sig de andra noterna runt vaniljen. Den kalla doften/känslan verkar på något sätt bygga en bro mellan vaniljen och de andra noterna och få det hela att hänga ihop. Låter det konstigt? Ja, jag kan faktiskt inte förklara det på något annat vis... Resultatet är iallafall som ett slags varmkall känsla som håller is sig under nästan hela doften. Som nyfallen snö på en varm och mjuk varg om jag nu ska vara lite extra märkvärdig. :)


Förutom vanilj kan den varma känslan i White Out spåras till en mycket svag fruktig not som delvis bidrar med värme och sötma. En bit in i doften börjar jag också känna av de träiga noterna, det roliga och intressanta är att även doften av trä känns mjuk, ungefär som trä som slipats sidenmjukt och silvergrått av havet, men ändå på något vis har kvar sin trädoft. Patchoulin blir diskret på mig och doftar egentligen inte patchouli utan bidrar bara till träigheten och så småningom känner jag också en doft som påminner om ekmossa.


Kort sagt, White Out är en fantastiskt fin, komplex och mysig parfym. Mycket god hållbarhet (8-10 timmar minst), gott sillage. White Out passar både kvinnor och män. Överhuvudtaget rekommenderar jag White Out till alla som söker en annorlunda och personlig doft med vaniljkaraktär. Hela linjen Cerchi Nell'Acqua är mycket välgjord, intressant och fin och jag hoppas att den snart blir tillgänglig utanför Italien!


Pic: Inside igloo
snowcovered wolf

1 kommentar:

pärlbesatt sa...

Tihi, det var den jag valde att testa efter Waves, vilken rolig slump, att det var en sån favorite of yours... :)

White out kändes som en inte-jag-doft som helt enkelt doftade så gott att jag ville testa den. Taffligt uttryckt.

När jag tänker på det mjukvarm/kalla du beskriver ser jag en bild av nån som går mot ett rum där nån bakar och det doftar nybakta kakor, gläntar på dörren men motas ut ganska hårdhänt, typ får dörren i ansiktet. ;)

Den får mig att tänka på Bois Farine, fast den inte direkt liknar den. Samma känsla dock, en kombo av nåt ätbart och trä. Kanske en trälåda med kakor i?