torsdag 4 mars 2010

Simone Coasc - Perle di Bianca (och en utlottning)


Om bara några dagar är det dags för årets Oscarsgala. Så mycket mer glamoröst än en Oscarsgala kan det väl knappast bli. Personligen tycker jag att det är minst lika spännande att se på de vackra filmstjärnornas kreationer som att fundera på vem som ska få en Oscar för bästa huvudroll och liknande. Och självklart kan jag också fundera på vilka parfymer alla flotta människor väljer att ha på sig vid detta tillfälle.


Grejen med de här stora festerna är att de inbjudna dessutom får sk. goodiebags (en liten present fylld med olika trevliga småsaker som gästerna kan uppskatta). Förra årets Oscarsgala bjöd säkert på mycket smått och gott i goodiebagen, bland annat parfymen jag ska skriva om idag, Perle di Bianca.


Perle di Bianca har skapats av Simone Cosac Naify, en brasilianska bosatt i Florens, Italien. Simone inspirerades av adelsdamens Bianca Capellos 1548-87 (född i Venedig, men levde i Florens) levnadsöde och hennes vackra gods utanför Florens, Villa La Tana.


Perle di Bianca är en stor, fluffig och mycket magnifik blomdoft. Den känns klassisk och glamorös och passar säkert bra till nutida Hollywood-stjärnor även om Perle di Bianca får mig att tänka mer på stora italienska filmdivor som Sophia Loren, Gina Lollobrigida och kanske även, vår svenska Anita Ekberg (men, hon var störst i Italien tack vare filmen La Dolce Vita). Dessa sensuella och välsvarvade damer skulle klä utomordentligt bra i Perle di Bianca.


När jag har på mig Perle di Bianca tänker jag på en strålande vacker och stor vit blomma av något slag. Perle di Bianca är en doft som tar lång tid på sig att utvecklas på huden, det är som en blomma som långsamt, långsamt slår ut från knopp till full blom och för att så småningom sakta vissna ner. Till en början känns Perle di Bianca som en klassisk vit blomdoft, nästan bedövande noter av kryddig neroli (apelsinblom), man behöver inte ta mycket av den här doften. Doften är varmt vit, ganska skarp och hög.


Som sagt tar det ett tag innan även hjärtnoterna börjar skönjas, och nu blir det spännande och mer modernt, inslag av björnbär ger en viss sötma, men på samma gång en fräschör som känns mycket trivsam. Det är som om den vita blommans färg skiftar i smala stråk av ljusaste lavendellila och isrosa. Bland blomdoft och björnbär märker jag även ett litet, mycket delikat inslag av bittermandel. Det här gör att jag nu även föreställer mig den överdådiga, prunkande blomman med ljust gröngula inslag. och allt går så långsamt, det här är en parfym som skapad för att sjunga långsamhetens lov. Vill du öva dig på sk. mindfullness så är ett hett tips att göra det med hjälp av en doft i den här kailbern.


Eftersom jag fokuserat på på att uppfatta de milda inslagen av björnbär och bittermandel märker jag knappt när nerolin övergår till att bli mer av iris. Nu inleds ytterligare en fas. Perle di Bianca är en doft som förändras mycket från toppnot till basnot, men allt sker sakta, stillsamt och med ytterst små och raffinerade medel. Trots inslag av iris upplever jag inte att Perle di Bianca blir särskilt pudrig, den är mer av färsk blomdoft än parfymerad blomdoft om det kan förklara på något sätt...


Bland basnoterna nämns bland annat myrra och jag vet inte om det är den eller något annat som förminskar irisens pudriga karaktär? I vilket fall är Perle di Bianca en strålande, vacker och mycket behaglig vit floral. Sillaget är medium och hållbarheten är god. Som doft tycker jag den lyckas mycket väl med att både fånga en känsla av Florens, såväl som en känsla av vita pärlor.


Förutom parfymen Perle di Bianca finns också en mängd bad-och kroppsvårdsprodukter i serien. Mer om Perle di Bianca kan ni läsa här: http://www.perledibianca.com/eng/index.html


Jag råkar ha två små fina sprayprover av Perle di Bianca, i tillhörande liten vit organza-påse. Lämna en kommentar om du vill delta i utlottningen (skriv att du vill delta)! Två vinnare (både här och på den engelska bloggen) får var sitt prov. Jag kommer att dra två vinnare med hjälp av random.org nästa torsdag den 11/3. Lycka till!


Och vi får väl se vad det kan tänkas finnas för roligt i årets goodiebag på Oscarsgalan. Kanske ytterligare någon parfym att skriva om...?


Annars blir det nog en hel del om Italien och italienska parfymer här på bloggen framöver. Frankrike kanske är det största parfymlandet, men frågan är om inte Italien är det land där det händer mest?


Pic: Picturefinder

19 kommentarer:

Marte sa...

Jeg vil gjerne delta i trekningen! :)

Anja sa...

Jag vill självklart vara med i utlottningen!

em sa...

Jag vill också vara med ;)

Tack för svaret om Shalimar, det avgjorde saken!

Helle sa...

Jag vill också vara med! En fluffig blomdoft är just vad jag längtar efter (otypiskt nog).

Unknown sa...

Hej, jag vill gärna vara med i utlottningen.
Mariah

Julia sa...

Neroli, apelsinblom, björnbär, iris och bittermandel låter ju helt ljuvligt! Jag vill gärna vara med i utlottningen.

dafn sa...

Jag vill delta! Doften låter smått fantastisk :-)

Anonym sa...

Självklart vill jag också ha chansen till denna lilla "parfym-goodiebag"! Doften verkar så läcker!

Ylva

Anonym sa...

Jag är gärna med i utlottningen. Nilla

Siiri sa...

Jag vill vara med i utlottningen!

rebella sa...

Till alla ovanstående: Ni är alla med i dragningen. Jag hoppas på att det snart dyker upp spännande nyheter från detta märke. ;)

Habit Man sa...

Jag vill alltid vara med :)

rebella sa...

Habit Man: Du får också vara med förstås. :)

Jorid sa...

Jeg vil vinne! :D

Helge Pettersen sa...

Jeg vil gjerne være med -- jeg har ikke prøvd nok floraler!

rebella sa...

Alla nytillkommna är förstås också med i dragningen. Lycka till!

Lotta sa...

Jag vill också vara med!

rebella sa...

Lotta: Du får förstås också vara med.

Unknown sa...

Jag vill supergärna vara med i utlottningen, om det inte är försent...