tisdag 13 juli 2010

Jag upptäcker en stöld!

Satt och letade efter Amouage och hamnade av en slump på en annan parfymblogg, ganska fort upptäckte jag dock att denna sk. blogg kopierat både mina texter och de bilder jag använt rakt av.


Okej, jag vet att copyright etc. är svårt för att inte säga omöjligt på internet. Jag använder mig förmodligen av bilder från andras källor på ett inte helt lagligt vis, men jag låtsas iallafall aldrig att det är mina egna bilder (förutom i de få fall då det faktiskt är det).


Jag kan bli lite smickrad å ena sidan, men å andra sidan så tror ju kanske läsare att det är de som står bakom bloggen som skrivit artiklarna. Säkert har de stulit artiklar från mängder av andra bloggare också. Bloggar du? Kolla om du känner igen något av ditt material här:

http://aromatic-perfume-website.blogspot.com/Kan man överhuvudtaget göra något åt saken? Det ser ju onekligen lite löjligt ut när de kopierat inte bara recensioner utan även dragningar jag haft (jag lovar att om någon enda försökt delta i någon av dragningarna på den bloggen så har de absolut inte fått sitt pris!), mina alldeles personliga topplistor och kanske artiklar om shoppingturer i Norrköping och parfymträffar i Stockholm! Det är de engelskspråkiga texterna som kopierats.


Har ju tidigare hört om andra bloggare som råkat ut för samma sak, men det här är första gången jag upptäcker att någon använder mina texter. Tråkigt, bedrägligt och fantasilöst. Som sagt, är det någon som vet vad man kan göra för att "få tillbaka" sina texter?

8 kommentarer:

Anna sa...

Kontakta blogspots administratörer kanske? Väldigt obehagligt sånt här...

rebella sa...

Anna: har gjort det, men det verkar vara en snårig djungel av regler. Hittar ingen ställe att maila den som är ansvarig för bloggen, men har lämnat kommentar att jag vill att allt mitt material tas bort. *suck*

Bipbap sa...

Så begredelig, men virker som det er en ren reklame"blogg" Vil ikke kalle det en blogg engang. Bare rot og visvas, og ikke en eneste kommentar. Fullstendig useriøst, men kjedelig uansett :(

Anonym sa...

OJ! sjukt pinsamt. jag var inne och läste flera inlägg och väldigt mycket kommer ju direkt från din underbara blogg. Men som sagt copyright på bloggar kan vara svårt. Lite smutskastning på fragrantica och basenotes kanske :)

/lulllull

Lotta sa...

Så fräckt! Jag håller med "lulllull" - skriv om det så att det uppmärksammas.

rebella sa...

Tack alla för uppmuntrande kommentarer. Har kontaktat blogger och får väl se vad som händer. Om innehållet från min blogg fortfarande finns kvar efter någon dag kan jag ju även kontakta annonsörerna, de brukar ju inte vilja förknippas med den här typen av verksamhet.

Habit Man sa...

Oj oj såg nu att det är omfattande rip off då jag läste några artiklar!! Skamlöst och lågt. Det är ju knepigt att komma åt skojare på internet, men tror idéen med att kontakta annonsörerna är god - detta svärtar ju även ner deras varumärken.
Stå på dig! Kram Aram

Anonym sa...

Tycker definitivt du skall skriva på Basenotes och Fragrantica om den här bloggen, visserligen får de fler läsare/annonscash för en dag i så fall, men de har har säkert snott ihop rubbet. Sannolikt hittar Du fler "bestulna", förhoppningsvis har någon en svägerska som är advokat.
Eller så kan alla kommentera att det är stulet material.?
Verkligen trist iaf.
sommarhälsning Mimmi