måndag 18 januari 2010

Costume National - Scent Intense


Scent Intense köpte jag osniffad för ett par år sedan. Och jag blev genast förtjust i den, vilket ju var tur med tanke på att jag inte hade en aning om hur den doftade innan jag köpte den. Sommaren för snart två år sedan använde jag Scent Intense mycket, den blev tillsammans med Eau de Star mina favoritdofter den sommaren.


Men, sen har den ärligt talat stått nästan oanvänd. Jag har ökat på min parfymkollektion ganska mycket på de här två åren och har dessutom nästan ständigt nya parfymprover att testa, fundera på och skriva om. Det är inte det att jag inte längre gillar Scent Intense, det är bara det att det finns så många andra jag gillar bättre eller som är nyare och därmed mer spännande.


Förutom Scent Intense från Costume National har jag även testat deras dofter Scent och Scent Sheer. Alla påminner ganska mycket om varandra, men Scent Intense är det mest intensiva och kraftfulla och också den jag gillar mest. Costume National har även en doft som heter 21, med noter av bland annat mjölk, saffran och kryddor, den är jag nyfiken på. Någon som testat den?


För ett par dagar sedan tog jag på maken några spray av Scent Intense och kom genast på att jag egentligen gillar den väldigt mycket. Scent Intense fungerar bra på både män och kvinnor och egentligen är det en doft man kan använda året om. Att det blev en sommardoft för mig handlar nog om att jag associerar den lite med sommarblommor och tjärade båtar.


Noterna i Scent Intense är bland annat hibiscus, te, amber och sandelträ. I huvudsak tycker jag att Scent Intense är en ambradoft, det är varm, tjärig, lite rökig ambra som är mycket behaglig och långlivad. Hibiskusen finns med i bakgrunden och ger en mjuk sötma och blommighet. Te och sandelträ anas bara vagt, men bidrar till en både mjuk och uppfriskande känsla på samma gång. Gillar du Serge Lutens Ambre Sultan är det troligt att du även skulle gilla Scent Intense, de har vissa likheter.


Vad har du för halvt bortglömda parfymer i dina samlingar? Såna som du egentligen fortfarande tycker alldeles för mycket om för att byta eller sälja, men som du ändå använder alldeles för sällan?Pic: pehaa.com

5 kommentarer:

em sa...

L'Occitanes Amber. Har alltid gillat den men den har känts lite.... "inte jag". Har stått i hyllan länge och häromdagen provade jag den och insåg att jag gillar den mer nu.

Lotta sa...

Cristobal och Jean Paul Gaultiers Classique är nog två sådana dofter hemma hos mig...

rebella sa...

em: Det kanske är lite som med kläder som blivit lite omoderna, efter några år hittar man dem igen och tycker de är jättefina.

rebella sa...

Lotta: Kan ju också vara så att man inte riktigt vet när man ska ha dem, både Cristobal och Clasique är ju lite så där storslagna, galadofter nästan.

Lotta sa...

Ja, det är sant. JPG:s doft har jag faktiskt köpt även i edt för att ha en lite lättare version. Annars är båda väldigt svårdoserade och de är lätta att överdosera - men blir SÅ bra de gånger man lyckas pricka rätt.