onsdag 13 januari 2010

Histoires de Parfums - Tubéreuse Virginale


Tubéreuse Virginale öppnar med en not som helt och hållet påminner mig om Albyl Minor, en acetylsalisylsyra-baserad medicin avsedd för barn som är/var febernedsättande och smärtstillande. Vet inte om den säljs längre, men det var den medicin jag brukade få när jag var liten och sjuk. Albyl Minor smakade som magnecyl med artificiell smak av hallon. Som barn tyckte jag de var ganska goda och ibland försökte jag få en trots att jag inte var sjuk. Som de smakade, så doftar Tubéreuse Virginale.


Nu är det inte något direkt negativt, snarare en intressant och lite rolig inledning, på en doft som sedan fortsätter på samma sätt. Tubéreuse Virginale är, enligt mig, en doft som inte tar sig själv eller den förtrollande tuberos-noten, på så stort allvar. Det här är en glad, lekfull tuberos. Barnalbyldoften övergår strax till något som mer påminner om porlande hallonsoda med isbitar som precis hällts upp i ett glas. Hallonsoda med inslag av tuberose. Friskt, sött och lite blommigt. Annorlunda.


Om tuberoser vore rosa kanske? Jag gillar Tubéreuse Virginale, men tror också att det här är en doft som gör sig betydligt bättre under varmare omständigheter. Jag längtar faktiskt efter att ha på mig den till sommaren. Och döttrarna gillar den skarpt.


Efter ett tag omvandlas Tubéreuse Virginale till en krämig, behaglig och vaniljig tuberos. Jag anar fortfarande inslag av bärig friskhet, men bara vagt. Tubéreuse Virginale varar länge, länge... liksom de andra tuberose-dofterna från Histoires de Parfums.
Pic: goldencrownpetals

2 kommentarer:

Habit Man sa...

Mmm barn Albylen minns jag också att jag kunde ta för smaken!Härligt med hallontoner, som t.ex. hallonbåtsnoten i Habit Rouge.
Man blir så inspirerad av ditt doftspråk Rebella!
/Habit Man

rebella sa...

Habit Man: Ja, det kan ju inte ha varit särskilt nyttigt. Tack, det är alltid kul att höra att man inspirerar. :)