söndag 31 januari 2010

Vinterfavoriter.

Egentligen har jag en parfym jag borde skriva om, men jag tvekar. Den är oerhört intressant, men svår att fånga både med doftsinnet och ännu värre, med ord.


Här är det ju verkligen vinter, -25 grader kallt igår morse och massor av snö. Jag skulle vilja lägga in en vacker vinterbild på en allé här i närheten, men vår dator har genomgått en radikal storstädning så jag vet inte riktigt vart bildfilerna har tagit vägen.


Iallafall såg jag att flera andra bloggare listat sina vinterfavoriter och det kan ju jag också göra.


Vilka dofter har jag använt mest under tiden efter jul och fram till slutet av januari?


ByKilians Back To Black! Ja, den står sig, aldrig har jag varit så sugen på varm, gyllene, söt, fyllig honungstobak som nu! Nu råkar jag ju bara ha en ganska liten decant av den, så jag får ransonera användandet lite.


Hilde Solianis Bell Antonio och DoolciiisssiMO har jag också använt mycket. Har fortfarande inte bestämt mig riktigt säkert för vilken av dem jag gillar bäst.


Histoires de Parfums Tubereuse Animale har också legat i topp. Ganska krävande, men förunderligt välgjord och annorlunda.


Bois Farine från L'Artisan Parfumeur som jag fick i bröllopspresent har jag (och mellandottern) använt mycket.


Både Aomassai och Lounges Profanes från Parfumerie Generale har jag använt så flitigt att det börjar vara dags att hitta mer av dem.


Och... ja... hmm... ett prov som blivit hårt åtgånget... Havana Vanille från L'Artisan... Jag vet att jag kallade den en besvikelse för bara en månad sen, men men... Jag skulle fortfarande önska att den doftade MER, men den doften som finns där är alldeles bedårande förtrollande... Och jag har flera andra från L'Artisan som jag tyckt knappt doftat något till en början, men som sedan vuxit, Bois Farine till exempel, nu när jag har den kan jag knappt förstå att jag tyckte den var så svag till en början!


Vilka har varit dina favoritparfymer hittills under vintern? Vill du mer snö eller mindre?


Lovar att återkomma med mer utförlig beskrivning av den där mystiska parfymen som jag inte blir klok på...

10 kommentarer:

em sa...

Nja...varken eller. Snö alltså. Det får gärna vara som det är, vitt och vackert.

Inte en dag har gått utan parfym men den enda jag kan nämna är Fracas. Å Little 5 från Wiggle perfumes. Annars har jag betat av prover, försökt se vilka jag kanske vill ha mer av.

Bois farine har jag beställt ett prov på :)

Helle sa...

Liksom em har jag har betat av prover under vintern, och återvänt till sådana som jag tyckte var för tunga i somras. Några favoriter hittills: L'artisan Safran Troublant (som några av er här hade på sin önskelista till jul, jag blev nyfiken och oj oj vad den är härlig. Älskar den kryddiga öppningen) och Voleur de Roses, Ormonde Jayne Ormonde Woman (som jag inte hade mycket till övers för vare sig i somras eller i höstas, men 4:e testningen omvände mig) Chanel Coco, The Different Company Sel de Vetiver (perfekt i alla väder, på alla platser, helt enkelt perfekt). Och jag vill ha snö hela vintern, mer tid att bära riktigt värmande dofter, men inte nödvändigt vis mer än just nu :)

Helle sa...

Inte nödvändigtvis mer snö alltså! Mer värmande dofter, alltid, på alla ställen på kroppen :)

Unknown sa...

Gärna mer snö! Världen blir så mjuk och tyst och ljus och vacker, som inlindad i vispad grädde. Jag kan inte få nog, inte heller av Francis Kurkdjian's Lumiére Noire. Till min stora förvåning läste jag noterna ros och patchouli nånstans, jag betraktar mig inte alls som någon patchouli-älskare, tvärtom. Ibland är det tydligen nyttigt att sniffa innan man läser doftnoterna...:|

rebella sa...

em: Just nu snöar det ännu mer här.

För mig kan ett litet prov räcka väldigt länge, jag tror jag snålar lite extra när jag inte har så mycket...

Hoppas du kommer att gilla Bois Farine. :)

rebella sa...

Helle: Det var nära att jag valde Safran Troublant istället för Bois Farine, men Safran Troublant har tyvärr kort hållbarhet på mig. :(

Och Ormonde Woman verkar vara en sån där doft som kan ta lite tid att "upptäcka".

Sel de Vetiver däremot har jag inte "klickat" med, men ska ge den nån fler chans.

Infödda här i Sörmland säger att det inte har varit så mycket snö som nu sedan 70-talet.

rebella sa...

Nina: Snön är okej, men det är ju dessutom kallt. *huuu*

Francis Kurkdjian's dofter har jag inte hunnit prova än, men de verkar lovande. Och det är alltid kul när man upptäcker att man gillar nåt med en not man vanligtvis inte brukar gilla.

irma sa...

Jeg tror de jeg har brukt mest i januar er Lovely (SJP), Chasmere (Cristiano Fissore), Mitsouko, Femme (Rochas), Dia og Epic (Amouage)og denne helgen alle Tauers parfymer :) L`Air du Desert Marocain er favoritten min.

Anonym sa...

Jag har varvat aomassai, havana vanille, back to black, fumerie turque och chergui.
Vi har -27 och tillräckligt med snö här uppe i umeå :)


/lulllull

rebella sa...

lulllull: Ja, i Umeå brukar man inte vilja ha mer snö. Här är det lika mycket snö som det brukade vara när jag bodde i Umeå.