onsdag 7 april 2010

Lorenzo Villoresi - Teint de Neige


Jag har försökt hitta bilder med för mycket puder, men hittade inte riktigt nåt som föll mig i smaken så till slut fick det bli en bild på Nicole Kidman med puderrester kvar lite här och där.


Teint de Neige (färgen på snö) är precis som de flesta dofter från Villoresi väldigt starka. Faktum är att det mesta från Villoresi är så starkt att jag, efter att jag läst en kommentar på bloggen igår, kommit på att en grej att testa med Villoresis dofter är att spraya i knävecken! Där misstänker jag att parfymen kan komma till sin rätt, OM man är känslig för starka dofter. Å andra sidan är väl styrka nåt positivt, tänk så många parfymer man testar där tillverkaren menar att man ska spraya sig våt så det bildas pölar på huden av parfymen! :)


Ibland testar jag pudriga parfymer som är så diskret och trivsamt pudriga att jag tycker att även ni som inte vanligen gillar pudriga dofter bör ge den en chans. Teint de Neige är inte en sådan doft, gillar du inte pudriga dofter bör du absolut hålla dig ur vägen. Teint de Neige är den starkaste, mest kraftfulla pudriga och tvåliga doft jag någonsin testat. Den sveper in mig i pudrig, krämig, tvålig, superstark och kvinnlig väldoft i timmar. Som att vara i en liten tvålgrotta eller i ett rum helt täckt med drivor av puder.


Nu råkar jag ju gilla pudriga dofter, och mellan varven funkar det bra även med lite tvålkänsla. Teint de Neige påminner vagt om andra av mina favoriter, tex. Ava Luxes Nude Musk, D&Gs Sicily, Le Labo´s Labdanum 18 och även den israeliska parfymen jag testade för nåt tag sedan, Linga Sharira. Men, Teint de Neige må ha lånat små bitar här och där från dessa dofter (eller så är det dem som lånat av Teint de Neige, har inte riktigt koll på vilken som kom först), men i slutändan är Teint de Neige den absolut kraftfullaste av dem.


Uppvuxen som jag är i norra Europas utkanter kan jag inte påstå att Teinte de Neige får mig att på något vis tänka på snö. Men, däremot ett landskap lika täckt av puder som landskapet har varit täckt av snö denna vinter. Men, puder med levande, doftande blommor under. För trots den starka pudriga, krämiga och tvåliga doften anas doften av ros, jasmin och heliotrop genom hela kompositionen.


Teint de Neige är så konkret och tydlig som en doft av puder kan bli. Samtidigt är den för starkt och kraftfull för att framkalla bilden av äldre dam-doft. Till skillnad från många moderna pudriga dofter avslutar inte Teint de Neige med en erotisk och sexig musk, den är snarare vacker, krämfärgad och sensuell hela vägen. Sillaget är enormt och den varar länge, länge, länge.


Min erfarenhet av Lorenzo Villoresis dofter är att jag inte sprayar dem på eller omkring halsen utan håller mig kring handleder eller möjligen en halv sprayning i decolletaget.


Har du testat dofter från andra parfymlinjer som varit så starka att du inte riktigt har vetat var du ska spraya dem? Vilket är att föredra, riktigt starka och potenta parfymer eller parfymer som du måste spraya dig våt med?

Pic: Matrixphotos.com

8 kommentarer:

em sa...

Som jag kommenterade till förra inlägget så gillar jag Teint de Neige. Den luktar rent (tvålen) och, efter ett tag, mysigt.

Jag gillar dofter med kraft i. Vill helst inte hålla på och "spreja mig våt".

Julia sa...

Det beror lite på årstid och omständighet hur stark jag vill ha min parfym. På sommaren häller jag gärna massor av svag/sval cologne över mig, på vintern gillar jag oftare potenta dofter i små mängder. På tal om pudriga dofter är det synd att Helmut Lang EDP inte tillverkas längre. Doftar EXAKT som Johnson & Johnsons babypuder !

Helle sa...

Jag blir såklart oerhört nyfiken på den här, det låter helt obeskrivligt otäckt med ett rum täckt i drivor av puder. Jag tycker sällan om dofter som jag uppfattar som pudriga, men ibland blir jag osäker på om det verkligen ÄR puder - det som andra kallar puder - jag känner. Fast det problemet har jag med många noter iofs.

Idag sitter jag i ett huvudvärksmoln orsakat av 1 ynka handledssprej med Montales Sandalsliver. Många dofter tycker jag har för kort hållbarhet, men hellre det är kärnkraftsparfym. Får bli knävecken eller fotsulorna nästa gång :)

Helle sa...

PS Rolig bild förresten! Undrar hur det gick till?

rebella sa...

em: Jag tror jag föredrar dofter som kräver mitt "normala" antal med sprayningar, tror jag är lite vanemänniska när det gäller sånt.

rebella sa...

Julia: Jo, med vårt klimat blir det ju rätt stor skillnad på hur man använder parfym på sommaren och på vintern.

Helmut Lang EDP har jag aldrig testat. Ibland gillar jag den där babypuderdoften.

rebella sa...

Helle: Ärligt talat så kan jag se ett nästan spöklikt rum framför mig när jag tänker på hur Teint de Neige doftar, men dels är det inte så lätt att hitta en sån bild och sen så tycker jag ju faktiskt om den trots allt.

Det finns ju mängder med olika typer av pudernot, ibland kan det vara lite förvirrande när något som "inte" ska dofta pudrigt ändå gör det.

Och jag förstår inte hur det kommer sig att Nicole kidman som brukar verka så mån om sitt utseende (och stiff) dyker upp med halvfärdig make-up? Det är säkert nån make-up artist som missat att borsta bort, men man kan ju kolla själv hur man ser ut också, eller behöver inte Hollywood-stjärnor göra det? :P

Helle sa...

Hmm... tänk att leva ett liv utan att känna att man behöver se sig i spegeln, ens när man ska ut på röda mattan... svårt att föreställa sig! Och inte så lockande.