torsdag 1 april 2010

Glad Påsk och Glada Nyheter!

Snart är det påsk-och påsklov, har inga planer just eftersom maken arbetar stora delar av påskhelgen.


Däremot fick jag höra en mycket god och välkommen nyhet igår. Ava Luxe (Serena Ava Franco) har bestämt sig för att börja göra parfymer igen! Till att börja med blir det i lite begränsad omfattning och kanske inte alla dofter vi önskar, men å andra sidan kanske hon kommer med några nyheter istället. Låter inte det spännande och roligt!?


Själv håller jag på att testa igenom ytterligare ett italienska parfymmärke, molto bene, men många parfymer att dofta sig igenom blir det.


En annan liten fundering jag har är om det skulle vara intressant med en liten parfymträff av något slag? Förslagsvis uppe i Stockholm och för min del skulle det kunna passa rätt bra någon gång i slutet av maj. Dels tänker jag att det är en fördel att kunna vara ute under en parfymträff (tänk typ parfympicknick i någon Stockholms park) och i slutet av maj bör väl vädret vara skönt nog att sitta ute? Är det nån som tycker det här låter kul? Lämna kommentar på bloggen så kanske vi kan hitta på nåt, vi behöver ju inte bli 20 pers, det kan ju räcka om vi är 4-5 stycken som träffas och pratar parfymer och ev. byter nåt litet prov/decant osv. Besök på tex. COW eller annan parfyminriktad butik skulle också kunna vara ett roligt inslag. Som sagt, hör av er, kom med förslag. Jag kan hålla i det delvis, men tar gärna hjälp av någon som känner till Stockholm bättre än jag när det gäller bästa plats att träffas på osv.


Ha en riktigt trevlig påsk. Har du någon påskparfym som du förknippar med påsken?

18 kommentarer:

clivia sa...

Det var goda nyheter, va kul det vore med nya dofter från Serena.

Skulle vara jättetrevligt med en parfymträff. Vi (jag, JD, Elysium och Tussan73) har träffats hyfsat regelbundet i gbg, men sen Elysium flyttade till Paris och de två andra adderade bebis som accessoar har vi inte riktigt fått ihop det.

Kanske skulle jag kunna kombinera resa för att träffa familjen med lite doftnördande i sthlm.

Habit Man sa...

Jaaa, en doftträff! Det är en idé jag burit på länge, detta att få dela och språka dofter med likasinnade nördar:)Iof träffas jag och en doftvän mellan varven med alla de senaste proverna. Men att få vidga cirkeln vore superkul!
Slutet av maj låter som en bra tid. Alla intresserade skulle kunna komma med förslag på tider och platser här på bloggen så får vi se var vi hamnar.Strålande initiativ Rebella:)

Bipbap sa...

Ja, er det ikke herlige nyheter fra Ava Luxe :D Jeg håper på Midnight Violet igjen.

Har ingen spesielle dufter for påsken, men trived godt med Le Labo - Iris 39 nå om dagen (foruten å teste mye prøver i tillegg) Fortsatt god påske til deg :)

Helle sa...

Parfymträff, jätteroligt!! Slutet av maj låter perfekt, så kan vi kombinera en runda i butikerna med en sittning med sniff, utomhus om vädret tillåter. Man skulle kunna ta med sig sina bästa sommardofter att skicka runt, t.ex. Bra idé!

em sa...

Ja, det låter kul med en träff. Vet dock inte om det fungerar med mitt schema, men annars är jag med! :)

rebella sa...

clivia: Vi får se vad det kan bli, fick nyheterna via Facebook. :)

Jo, jag vet att ni hade såna små träffar i Gbg.

Jag har inga parfymintresserade i min omgivning alls, även om familjen blivit påverkad så är det mest jag som är drivande. Så det vore kul att träffa andra med samma intresse.

rebella sa...

Habit Man: Jag känner mig lite ensam med mitt intresse ibland, även om jag har kontakt med andra parfymfantaster via nätet så är det inte riktigt samma sak.

Hoppas det går att få ihop nåt.

rebella sa...

Bipbap: Ja. Midnight Violet skulle nog vara först på min lista att köpa om den gick att få tag på. :) Särskilt eftersom man inte kan vara säker på att Serena fortsätter med sina parfymer, hon verkar ju ta lite uppehåll då och då.

Just nu har jag på mig D'Orsays Tilleul och den måste jag bara ha mer av, men vet inte riktigt var jag ska få tag på den tyvärr.

rebella sa...

Helle: Jo, jag tänkte att det nog är bäst att vara ute om man ska hålla på med parfymer. Det vore nog inte så uppskattat att sitta på ett fik och skvätta parfym omkring sig?

Tror också att det vore bra med ett tema, tex. sommardofter så att man får en naturlig begränsning i vad man ska ta med. (Jag är inge vidare på att begränsa mig själv)

rebella sa...

em: Hoppas att du kan komma. Måste också försöka hitta nån dag då maken är ledig, jag kan inte lämna hunden hela dan.

Anonym sa...

Vilken jättebra ide med parfymträff!, har följt de bloggar som finns om doft men känner som andra skrivit mig ensam om mitt parfymintresse, en del blir tom less på prat om parfym (förstår jag inte alls) ha ha, slutet på maj i stockholm vore toppen...

hälsningar Lykke

Anonym sa...

Låter jättekul med en parfymträff, jag hakar gärna på. Tänk att vältra in ett helt gäng parfymgalningar på ex COW eller liknande.. (får en bild hur en hel skock fullkomligt väller in och nästan välter disken där den lätt förskrämde expediten tar skydd, he he!) Min påskdoft blev i år Korres Pepper, Jasmine, Gaiac Wood, Passion Fruit. Annars är L`Artisan Mimosa Pour Moi en stor favorit både under påsk och hela våren.

Ylva

rebella sa...

Lykke: Ja, det är ju inte världens vanligaste intresse. Kul om du kan komma. :)

rebella sa...

Ylva: Ja, COW är ju inte världens största butik. Kanske borde man förvarna dem om man blir fler än fem-sex stycken?

Påsken är ju flera dagar lång så jag har varierat mig, men en klar favvo har varit D'Orsays Tilleul.

Unknown sa...

Håller med Habit Man - toppenidé! Jag kommer med om vi kan spika ngt bra datum. Tack för din blogg förresten. Den är så kul att läsa och jag har hittat en del nya dofter tack vare dig. Jag tror också att det är bra idé att förvarna COW om vi går dit (om vi blir många). Personalen är urtrevlig och gillar verkligen att berätta om de olika dofterna. Köpte L Ártisans Voleur de Rose där häromsistens. Och upptäckte Etros "midnattsmässa". Mm, den är verkligen mysig. Men ja, jag kommer gärna med i maj!

Anonym sa...

Jag tycker en parfymträff låter jättespännande. Jag har inte så många i min umgängesträff som delar denna passion med mig och det skulle vara roligt att träffa likasinnade.

I påsk har jag använt terre d hermes och vento di fiori av bois 1920.

/lulllull

Anonym sa...

Jag vill jättegärna träffas också! /Susanne

rebella sa...

Susanne och lulllull: Vad kul, verkar som om vi kan bli rätt många. :)