måndag 21 december 2009

Cristobal Balenciaga - Cristobal


Jag vet inte vad du har för myskläder, men kanske ett par mjukisbyxor och en gammal t-shirt? Eller ett par välanvända jeans och en härlig tjocktröja? Eller den där gamla morgonrocken som börjar vara så nött, men som du inte kan sluta använda? Eller kanske den där för stora nattskjortan och ett par prickiga leggings? Kanske en mjuk klänning, raggsockor och favorit-koftan?


Jag misstänker att det är få av er som läser bloggen som har en Balenciaga-klänning som mysplagg. Jag tror inte ens Nicole Kidman går runt hemma och myser i sina Balenciaga-klänningar, säkert drar hon också på sig ett par gamla jeans och en t-shirt när hon vill vara bekväm.


Av en händelse har jag fått en flaska Cristobal Balenciagas Cristobal i min ägo. Och den doftar såååå gott. Cristobal är krämig, varm, orientalisk perfektion. Ingen not sticker ut eller gör särskilt väsen av sig, utan allt är blandat på ett till synes perfekt sätt. Det är blommor som är så olfaktoriskt vackra att jag nästan föreställer mig dem förvandlas till en enda underskön och väldoftande blomma. Det är det mjukaste, krämigaste, varmaste sandelträ som går att föreställa sig. Söt, fyllig vanilj och en liten aning patchouli för djup, träighet och faktiskt, mystik.


Cristobal är som parfym motsvarigheten till den perfekta aftonklänningen. Tänk dig en underbar klänning i tungt siden, i den färg du känner dig som vackrast i, med utsmyckningar och dekorationer som perfekt matchar din stil, ditt utseende och ditt humör, tänk dig en oerhört skicklig designer som står till tjänst för att följa din minsta nyck och göra denna vackra klänning helt efter dina önskemål. Som den klänningen skulle kännas att bära, så känns det att ha på sig Cristobal Balenciagas Cristobal. Jag är tämligen övertygad om att den är det närmaste en sådan klänning jag någonsin kommer att komma. Och vet ni vad, det gör inget, för Cristobal lyckas skapa illusionen av att vara både perfekt och bekvämt klädd när jag hasar runt här hemma i svarta jeans, linne och min huvtröja.


Cristobal är lyxig, elegant, exklusiv och doftar dyrt. Samtidigt är den lätt att ta till sig och tycka om, inga märkliga kanter eller utflykter till områden nära den olfaktoriska smaklöshetens gräns.
Varar länge och med maffigt sillage förstås. Mycket trivsam på alla sätt och vis.


Förresten så är det ju inte bara jul snart, utan även 2009 lider mot sitt slut, så jag har så smått börjat fundera på en liten topplista över parfymer... Missa inte den!Pic: Nicole Kidman i Balenciaga-klänning

7 kommentarer:

Lotta sa...

Cristobal är en favorit även hos mig. Passar bra nu till jul tycker jag men kan även fungera på en sensommarfest. Ser fram emot topplistan!

Unknown sa...

He he, tack för tipset! Jag ska testa piffa till mig lite med denna doft nu när jag hasar runt hemma och kokar knäck, iförd min gamla favoritmorgonrock i beige (läs:grådaskig) fleece, noppiga pyjamasbyxor från marks&spencer och foppatofflor :D
Jag väntar också nyfiket på din topplista, ska bli spännande!

rebella sa...

Lotta: Jo, jag tycker också att Cristobal är lite av året runt-doft.

rebella sa...

Nina: Det var så lite, men det är det som är så fantastiskt med parfymer att man kan slafsa runt och gå ut med hunden och ändå veta att man iallafall doftar godast i kommunen. :)

Anna sa...

Kul att du gillade den! God Jul!
Kram

Anonym sa...

Så sorgligt och ont gör det i mig att min flaska är slut, och den säljs ej längre i Sverige och Skandinavien (om den ens tillverkas alls längre?). Denna doft fulländar, förför, fantastisk! Älskar´n!

Veronica sa...

Jag tillhör den lätt desperata skara kvinnor som letar efter Balnciagas Cristobal. Har letat även utanför Sveriges gränser, men hittar den inte. Någon som har något bra tips? Eller någon parfym som luktar lite likt...