torsdag 3 december 2009

Hilde Soliani - DoolciiisssiMO


Till att börja med vill jag be om ursäkt för att jag missuppfattat Hilde Solianis namn.


Och när det gäller DoolciiisssiMO så är det bara att kapitulera, det är en lika väl utförd tobaksdoft som Bell'Antonio.


Som jag skrev igår har de en del gemensamt, själva den centrala tobaksnoten verkar vara i stort sett densamma, båda är parfymer med mycket god livslängd och bra sillage. Men, medan Bell'Antonio är aningen strävare, rökigare och med noter av kaffe så är DoolciiisssiMO en betydligt mjukare och sötare tobaksdoft.


Tobaksdoften i DoolciiisssiMO får mig att tänka på gamla tiders tobaksreklam, när tobak ansågs världsvant, flott, modernt och rentav nyttigt. DoolciiisssiMO har en glad, solig och bekymmerslös karaktär, det är som en tolkning av tobak innan cancervarningar och faran med passiv rökning.


DoolciiisssiMO är en tobaksdoft med söt, varm, gyllene och fyllig gourmandkaraktär. Istället för noter av kaffe, rök och aska som i Bell'Antonio hittar vi noter av vanilj och körsbär i DoolciiisssiMO, men de glimrar bara igenom bitvis och tillåts aldrig dominera. På lite avstånd kan man uppfatta DoolciiisssiMO som en relativt enkel tobaksdoft, precis som Bell'Antonio, men man märker efterhand att de olika noterna går in och ut ur varandra och dyker upp igen.


DoolciiisssiMO är mer av en mysdoft än Bell'Antonio, den passar riktigt bra att svepa in sig i nu när kylan har kommit. Bell'Antonio har mer atmosfär och skulle göra sig mycket bra som rumsdoft. Skulle jag behöva välja mellan dem så tror jag nog att DoolciiisssiMO ligger min smak en liten, liten aning närmare.

Pic: Gammal Lucky Strike annons

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, blir så sugen nu på parfymerna från Hilde Solani, som jag aldrig hört talas om tidigare. Var köper man dem? Den med ros och jasmin hägrar mest..( :

/Ylva

rebella sa...

Hej Ylva, Tyvärr har inte Hilde Solianis parfymer någon distributör i Europa ännu, man det verkar vara på gång. :) Prover kan du hitta hos Luckyscent och The Perfumed Court.

Bipbap sa...

Har bestilt prøve av denne + Il Vs Iris. Skal visst være en litt spesiell form for iris, og det må testes så klart :D
Digger Bell'Antonio,og DoolciiisssiMO er sikkert ikke dårligere