onsdag 2 december 2009

Hilde Solani - Bell'Antonio


Hilde Solani är bra på tobaksdofter. Jag tycker om både Bell'Antonio och DoolciiisssiMO, men medan DoolciiisssiMO doftar oerhört gott och mysigt, så väcker Bell'Antonio minnen.


Bell'Antonio doftar riktiga cigaretter och kaffe. Och påminner om min pappa. Hur många har inte haft en pappa som både rökte och drack kaffe? Numera har min pappa slutat röka, men kaffe dricker han fortfarande.


Trots att Bell'Antonio på många sätt verkar vara en ganska enkel tobak/kaffe doft, så känns den mer komplex än vad man kanske först tycker. När jag doftar på nära håll känner jag lukten av flera aspekter av tobak, det är tobaksdoften i en otänd cigarett såväl som doften av cigarettrök och även doften av askkopp finns med lite svagt. Runt allt detta svävar en svag kaffenot, och det är gott, starkt och italienskt kaffe. Bell'Antonio är en osöt, nästan lite besk doft bitvis, men jag tycker den fungerar utmärkt på mig. Tydligen avsedd för män, men jag tycker att kvinnor som är nyfikna på en genuin tobaksdoft aboslut bör testa den här.


Kaffenoten klingar av så småningom och tobaksnoten mildras, blir torrare och också lite sötare utan att egentligen bli söt. Hållbarheten är utomordentligt och trots att jag inte sprayat på den är sillaget påtagligt, jag tror nästan att jag luktar som om jag har rökt? Om det är bra eller dåligt får var och en avgöra själva.


Bell'Antonio är en trovärdig, fin och mästerligt utförd tobaksparfym, men jag tycker nog lika mycket om DoolciiisssiMO, som påminner om Bell'Antonio, men också är en helt annan typ av tobaksdoft.

Pic: Smoking cigarette

4 kommentarer:

Bipbap sa...

Jeg liker Bell'Antonio veldig godt, og forstår at jeg bør teste DoolciiisssiMO også :)

rebella sa...

Bipbap: Jag tror att om man gillar den ena så gillar man nog båda. :)

Ylva sa...

Tack för att du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Jag tycker inte om doften av cigaretter, men tycker mycket om doften av piprök (påminner om morfar). Känner du till någon doft som påminner om den doften?

rebella sa...

Ylva: DolciiisssIMO som jag skriver om här ovan har lite mer av piptobak över sig än Bell'Antonio, liksom Inekes Field Notes from Paris, och By Kilians Back To Black är också lite piptobak. Sen finns det flera fina parfymoljor som doftar piptobak, tex. Scent by the Seas Sweet Hashish.