torsdag 17 december 2009

Smell Bent - Hippie Holidaze


Jag tror jag har dött och hamnat i hippisarnas himmel. Näe, men inte långt ifrån. Sitter just nu och sniffar av välbehag med en droppe av Smell Bents Hippie Holidaze på mig. Den doftar såååååååå gott!


Inga konstigheter. Det är mandarin (eller clementin), patchouli och lönnsirap. Mandarindoften är en av de mest trovärdiga mandarindofter jag stött på och så här års äter iallafall jag rätt mycket mandariner så jag har att jämföra med. Alltså först doftar jag som om jag skalat ett litet berg av clementiner, sen dyker det upp en gnutta patchouli, men mild, återhållen patchouli som liksom förstärker och accentuerar, snarare än dominerar den fina clementindoften. Men, det är inte träig, örtig, besk patchouli, utan söt, varm, sammetsmjuk patchouli. Och jag antar att det är lönnsirapsnoten som ger den effekten. För själva doften av lönnsirap är knappt märkbar (på mig), utan bidrar på något sätt "bara" med sötma, värme och fyllighet.


Hippe Holidaze är inte den mest komplicerade doft jag har stött på, men en av de absolut godaste, mysigaste och gladaste. Det är jag inte ensam om att tycka, hela familjen har slagits om att få ha på sig Hippie Holidaze, maken hade den till och med på sig på sitt jobbs julfest OCH blev tillfrågad om vad han hade på sig för parfym! Annars brukar maken helst ha på sig Musc Ravegeur i festliga sammanhang, så ni kan nog räkna ut hur bra han måste tycka om Hippie Holidaze för att ta den istället!


Hippie Holidaze är en "helgspecial" hos Smell Bent, så det verkar som om den försvinner från sortimentet from. 1/1, så passa på, det ska iallafall jag göra. Den doftar så gott och gör mig och hela familjen så glada och mer kan man väl inte begära?


Ja, jag beställde tre prover från Luckyscent, men när jag upptäckte hur trevliga de var så slog jag till och beställde prover av de flesta av Smell Bents oljor direkt från Smell Bent och jag kan bara säga att det är hur trevligt som helst att prova sig igenom dessa fina parfymoljor!


Förresten så snöar det här, så pass att det är svårt att öppna ytterdörren. Hur är vädret hos er?


PS. Jag har aldrig riktigt förstått skillnaden mellan clementiner och mandariner, därav förvirringen.

Pic: grand grrl,flickr

5 kommentarer:

Anonym sa...

Beställde den just -tack för tipset! /Habit Man. PS Vilken underbar och inspirerande blogg du har:)

Habit Man sa...

Beställde den just -tack för tipset! /Habit Man. PS Vilken underbar och inspirerande blogg du har:)Aram

Anja sa...

Jag beställde Luckyscents Smell Bent-provset nu när dom hade det! Så nu har jag 11 mysiga parfymoljor att prova under julen!

rebella sa...

Habit Man: Hejsan, vad kul att du gillar bloggen. :) Och hoppas du gillar Hippie Holidaze lika mycket som jag och familjen gör.

rebella sa...

Anja: Lycka till med sample packet, jag tror inte att du kommer att ångra dig!