söndag 20 december 2009

Smell Bent


De jag hittills skrivit om från Smell Bent är de jag tycker bäst om, men flera av de andra är också värda att nämna.


Blimey, limey är en frisk limedoft, och det är lime som doftar lime, den här lite tvåliga bidoften som ibland dyker upp i limedoft lyser med sin frånvaro. Topnoten i Blimey, limey är ren lime, men sedan övergår den till något som doftar som härlig Key Lime Pie eller möjligen Lime-Cheesecake. När bara basnoten återstår har den förvandlats till krämig vit choklad med lite lime/citrondoft.


Sunshine är också en härlig citrusdoft, men med inslag av en ganska så smutsig musk. På mig blir den efterhand lite, lite märklig. Jag har svårt att bestämma mig för om jag gillar den eller ej.


Lemon Cowboy är citron och läder och även det är ju en minst sagt udda blanding, på mig doftar det mycket citron, men på maken blir det snarare en mjuk, ganska fräsch läderdoft. Den är utan tvekan mycket bättre och intressantare på maken.


Båda döttrarna älskar Elf Fulfilling Prophecy, det doftar av havrekakor med kanel och en vag sågspånsdoft. Julig, kryddig, varm och glad, men på något vis passar den nog bäst på unga människor.


Little Miss Panda är ytterligare en aningen udda blandning. En hög, klar blomdoft som efterhand blandas upp med doften av jord och mull. Något i doften påminner både mig och döttrarna om stugan i Alträsk, men vi har ännu inte lyckats räkna ut vad. Den är trivsam, men också knepig.


Sist och sämst, Incensed. Passar mig inte alls, trots att man skulle kunna tro det. Toppnoten luktar rökt korv, så det här är nog något för "alla" som efterlyst parfym med något typ av bacondoft. När den rökta noten klingat av, återstår lite svag, söt rökelsedoft, men allt för nedtonat för att göra något intryck på mig.


Pic: brightestblue

9 kommentarer:

Anja sa...

Åh du har ju missat den bästa doften "Horny little Devil"!!! Du måste prova den om du får möjlighet!

Anonym sa...

Härligt att få spä på förväntningarna. Inväntar ivrigt just " Hippie Holidaze" och "Horny little Devil". /Habit Man (vars parfymbegär återväckts efter några års törnrosa sömn:)

Nina sa...

Limey, Blimey - mmmmm! Låter ju helt underbar! Jag har ett underbart smakminne efter att för första gången ha intagit en Key Lime Pie på dess hemmaplan, på en takaltan i tropisk skymning, omgiven av blommande....? något väldoftande och exotiskt i alla fall.
Nu är jag såld. Tänker också beställa det där prov-kitet :)

rebella sa...

Anja: Äsch då, den missade jag förstås, men får beställa den nästa gång. Tror jag ska beställa ett par av de där limited edition-dofterna ändå.

rebella sa...

Habit Man: Kul att ditt parfymintresse kommit tillbaka. Hoppas det håller i sig nu då.

rebella sa...

Nina: Ja, Blimey, limey är en riktig goding. Och har du ätit Key Lime Pie där "den ska ätas" så tror jag den kan väcka riktigt ljuvliga minnen...

Habit Man sa...

Hej Rebella, Jag blev otroligt inspirerad av din blogg! Har skaffat mig en parfymkompis hemmavid också som sparrar:)/Habit Man (eft Habit Rouge, min gamla signaturdoft som står sig)

rebella sa...

Habit Man. Det är kul att ha någon att dela sitt parfymintresse med, man känner sig lätt lite ensam annars. Jag har väl lyckats få döttrarna att bli iallafall måttligt intresserade. :)

Habit Man sa...

Blev jag glad när jag fick mitt paket från Smell Bent dagarna innan julafton. En härlig tid att få nya dofter försjunka och såsa omkring i, trodde jag! Hippie Holidaze (HH) och Horny little Devil (HLD)har inte lämnat mig någon ro, utan snarare utmanat och provocerat mitt återväckta olfaktoriska intresse. Kanske är det att jag inte är van vid dessa intensiva oljor, men i HH fanns ett stråk påminnande om Muglers A-Men och just en not som jag inte kunnat förlika mig med. För att inte tala om HLDs svaga fekala ton.
Hmm, inga komplicerade dofter men svårtämjda tydligen. Men så dag för dag och sniff för sniff börjar mitt doftsinne snappa upp just poängen med dessa bedrägligt enkla dofter. Antingen är det vad psykologerna kallar för "mere exposure effect" eller så har jag påbörjat min olfaktoriska lärprocess. Ser fram emot fler komplexa och utmanande dofttrippar:)