fredag 17 april 2009

Annick Goutal - Songes


När det gäller att beskriva parfym med ord finns det många liknelser man kan ta till sin hjälp, att jämföra en parfym med en färg, ett musikstycke, en person eller ett minne är några. De parfymer jag tidigare testat av Annick Goutal har om något gett mig känslan av akvarell målning. Milda, transparenta och tyvärr, på mig, för vattniga och tunna. Den lilla doft jag trots allt känt av har varit fin och trevlig, men min hudkemi eller om det nu möjligen är mitt luktsinne, kräver starkare doningar. Annick Goutals parfymer har alltså avförts som inte särskilt intressanta, iallafall inte för mig.
Och så var det länge, tills jag råkade få ett litet prov av Songes i ett byte. Ärligt talat stod det orört ganska länge innan jag kom ihåg att jag kanske borde prova det trots allt. Och oj, är jag glad att jag gjorde det? Mycket! Songes liknar inget annat jag provat av Annick Goutal, men ändå har den en känsla av transparens och lätthet. Songes sjunger verkligen på min hud, och det är en lockande sång. Songes får mig att tänka på den lilla, spröda, men ändå oerhört starka och magnetiska franska sångerskan Edith Piaf. Songes förför mig, återigen finner jag mig på gränsen till hypnotiserad av en parfym. Songes har en magnetisk dragningskraft på mig, jag glömmer andra parfymer jag tycker om och vill bara ha på mig Songes. Förstås har jag redan kollat upp hur jag ska få tag på mer av denna underbara lilla skatt. För mer måste jag ha!
Songes är de mest väldoftande blommorna i trädgården en mörk och sval sommarkväll. Jasmin som är så utsökt att den vibrerar, de andra blommorna (ylang-ylang, tiare och frangipani) är smekande, pudriga och vilsamma. Vanilj tillför sötma och värme, men pricken över i är den underbara, virvlande noten av rökelse. Det här tillsammans blir sensuellt, sofistikerat, elegant och mycket, mycket vackert. Jag tycker att Songes är underbar, men egentligen är det en parfym för speciella tillfällen. Ta på dig Songes inför en romantisk och intim helkväll med din älskade.
Songes har god hållbarhet, den lilla rökelsedoften sitter kvar på huden i många, många timmar. Sillaget är också gott. Till skillnad från andra av Annick Goutal är den ganska kraftig och trots det med en känsla av tunn genomskinlighet.
Jag är så tacksam för att jag fått prova Songes, nu måste jag ju bara ta tag i resten av Annick Goutals parfymer, det kan ju finnas fler storverk bland dem som jag ännu inte testat. Har du några favoriter bland Annick Goutals parfymer? Om jag gillar Songes, vilka andra borde jag testa då?

5 kommentarer:

Julia sa...

Om du gillar "trycket" i Songes borde du definitivt prova Sables. Sables är fylld med immortelle och påminner i flera aspekter om SL El Attarine (om du gillar den). Dessutom borde du prova Eau de Fier, Ambre Fetiche, Encens Flamboyant, Myrrhe Ardente och den fina rosdoften Ce Soir Ou Jamais. Jag är inte heller något stort fan av Goutals dofter men dessa som jag nämnt utmärker sig som de mer intressanta i min näsa

rebella sa...

Tack för tipsen, får ta och lägga till dem på min att testa-lista. Den är ju inte alls lång. *ironisk*

Bipbap sa...

Jeg er heller ingen fan av Annick Goutal, så har nok ingen tips. Har ikke prøvd så mange, siden jeg har fått så dårlig inntrykk .. Songes har jeg bare såvidt snust på flasken, og fikk "bakoversveis", men har ikke prøvd den på huden(og det var kanskje dumt)De jeg har prøvd har luktet vann fra blomstervase .. luftfrisker av verste sort osv .. :/ Huff, men tror helt sikkert det må finnes noen spennende også.

rebella sa...

De jag har provat, innan Songes, luktade något svagt och trevligt i ungefär fem minuter och sen luktade det ingenting! :)

Anna sa...

Min absoluta favorit är "Eau de Charlotte". En ovanlig blandning av svart vinbär och choklad som blir fantastisk på min hud.
Klassikern Eau d'Hadrien är en unisexdoft som jag brukar ha i badrummet för gäster sommartid.