onsdag 29 april 2009

Förvaring av parfymprover.


Det här med förvaring av parfymprover kan vara ett dilemma. Till en början när man bara har en 10-20 prover går det bra att ha dem i en låda, ett glas eller en ask. Men, har man väl blivit besatt av parfymer brukar antalet prover raskt bli fler och fler och fler...
Jag råkar ha turen att ha en man som arbetar inom vården, därför kan han ta hem överblivna provrörsställ till mig. Och jag kan inte tänka mig något bättre sätt att förvara proverna på. De passar perfekt helt enkelt, vissa större prover kan vara svårt att få plats med, men iallafall jag har mest 1-2 ml prover och de ryms hur bra som helst. Har man inte tillgång till provrörsställ skulle jag nog sortera in mina prover i små snaps-eller shotsglas.
Hur man sen ordnar proverna sinsemellan är ju mycket beroende på personlig smak. Jag har valt att sätta mina i bokstavsordning, efter parfymhusets namn, andra kanske föredrar att sortera efter doftfamilj, eller parfymnamn. Huvudsaken är ju att din förvaring och ditt system passar just dig.
Hur har du löst din förvaring av prover? Eller är du kanske en lyckligt slarvig person som har parfymprover utspridda mest överallt och är nöjd med det? Eller har du rentav hela din parfymsamling förpackad enligt konstens alla regler i ett specialbeställt kylskåp med rätt temperatur och luftfuktighet? Jag medger, jag förvarar mina parfymer i ett vanligt rum och många utanför sin låda, enbart för att jag tycker så mycket om att titta på mina parfymflaskor. När jag fått ihop en större samling kan jag tänka mig att jag kommer att ha framme parfymer säsongsvis och de som används mest.

3 kommentarer:

Julia sa...

Provrörsställ är perfekt! Jag tror mina rymmer 100 prover och jag får plats med två i varje låda. I början hade jag en strikt ordning efter parfymhus men nu råder oordnat kaos. Mina parfymflaskor förvarar jag på hyllor i en garderob med dörr för att undvika solljus.

rebella sa...

Jag förvarar mina parfymer i och på en ombyggd byrå. De små lådorna är såna där man köper billigt på IKEA.

pärlbesatt sa...

Oh shit, du är verkligen verkligen besatt. Woow. Coolt. Tror till och med du slår mig, i alla mina insnöingar...