lördag 18 april 2009

B Never Too Busy To Be Beautiful - B Scent


Det är nåt speciellt med Frankrike, ellerhur? Nu tänker jag inte bara på parfymer, utan den franska maten, språket, kläderna, det mycket varierande franska landskapet med både alper, böljande gröna fält, skogar, medelhav och atlantkust... och förstås, franska filmer. En av mina favoritfilmer är Amelie från Montmartre, ja det kanske inte är så orginellt, men det är verkligen en film som lyckas vara både humörhöjande, vacker, gripande och glad och väldigt, väldigt fransk. Inte blir den sämre för att världens sötaste fransyska, Audrey Tautou, har huvudrollen.
Tycker du också om Amelie från Montmartre? Skulle du vilja bli påmind om känslan i den filmen? Har du någon gång funderat på en passande parfym till Amelie? Ja, du behöver kanske inte leta längre. B Scent från B Never Too Busy To Be Beautiful kan vara svaret. Jag är så glad att jag fått möjligheten att prova deras parfymer, de är verkligen nåt alldeles extra. På elva provade tycker jag riktigt, riktigt mycket om sju eller åtta eller rentav nio och det är minsann en bedrift från ett och samma ställe.
Och B Scent är en av mina stora favoriter. Den är uppfriskande, söt (som Amelie, inte som godis), oerhört charmerande, glad, humörhöjande och sprudlande. B Scent är parfymen som får mina steg att bli lite mer sviktande, mina smilgropar att djupna och glimten i ögat att verkligen glimta. B Scent är ungdomlig, men samtidigt tidlös, du kan ha på dig B Scent oavsett ålder och känna dig upplyft, energisk och glad, men du slipper definitivt känslan av att ha lånat din dotters (eller lillasysters) parfym. B Scent har noter av citrus, vilket gör den till en trivsam dagparfym, men den är så mycket mer än fräsch och spritsig (glöm sportig!), det finns något varmt och fluffigt, pudrigt i den av ros och andra blommor och ett oooomf som inte går att beskriva, det måste upplevas! Det där oooomf:et finns i nästan all B Never Too Busy To Be Beautifuls parfymer, och det är värt vad parfymerna kostar många gånger om. Det finns djup, myskighet och något smutsigt i många av deras parfymer, så även i B Scent. Kort sagt, B Scent är nåt alldeles speciellt och udda, särskilt i kategorin fräscha dofter för dagen. B Scent är en parfym som spelar över hela registret och gör det väldigt bra. Ja, ungefär som Audrey Tautou om ni fattar?
Och vem vill inte känna sig som henne för en dag?
Varar länge, men inte oändligt länge, riktigt bra sillage. Missa inte! Överhuvudtaget förtjänar B Never Too Busy To Be Beautifuls parfymer uppmärksamhet. Vad är mindre bra då? Ja, namnet möjligen, det är väldigt långt, men också väldigt engelskt. Märket är också relativt svårt att få tag på utanför Storbrittanien, det går att beställa via hemsidan, men har hört att frakten iallafall till USA är på gränsen till hutlös. Har inte kollat upp frakten inom Europa, men du får mycket parfym för pengarna. https://www.bnevertoobusytobebeautiful.com/

Inga kommentarer: