torsdag 2 april 2009

Några dissar.


Jag är ju ganska entusiastiskt lagd, inte minst när det gäller parfymer. Läsare av bloggen kan ju lätt få intrycket att jag ääääääälskar allt jag provar, men så är det förstås inte.
På tio provade parfymer kanske jag i genomsnitt verkligen gillar en eller möjligen två. Ibland händer det, men dock sällan, att jag blir väldigt förtjust i en hel linje av parfymer, till exempel Odori. Annars brukar minst sex-sju parfymer av tio vara helt okej, trevliga, men inte tillräckligt bra för att få mig att oooooha. Då och då råkar jag också ut för parfymer jag inte ens klarar av att ha på mig.
Idag är det dags att skriva om de parfymer som kommit i min väg under den gångna vintern som jag absolut inte tycker om. Jag vet att jag skrivit upp några av oljorna från Black Phoenix Alchemy Lab, men jag har också provat några därifrån som är på gränsen till vedervärdiga. Vill du lukta giftig svamp som sakta förruttnas, möglar och dör i en unken och instängd grotta? Ja, då är det Destroying Angel från BPAL du ska beställa. Ärligt talat så stod jag ut med den, men maken tyckte att jag luktade som en oss närstående person när den närstående personen är bakis, så maken bönföll mig om att genast tvätta bort den, vilket jag förstås gjorde. En annan jag fick lov att skrubba bort inom tio minuter var parfymoljan Oya, också från BPAL. Den luktar någon typ av extremt beskt, bedövande och huvudvärksframkallande, det närmaste jag kan komma att beskriva den är att den fick mig att tänka på något narkotiskt och mycket effektivt narkos/smärstillande medel i gasform. Inte bra! Både Oya och Destroying Angel luktar på ett sånt sätt att jag hurves när jag tänker på dem. Bilden ovan föreställer svampen Destroying Angel, ganska vacker tycker jag, men tydligen en av de svampar som dödar flest människor i USA, vad jag kunde hitta information om. Alltså bland de som äter svamp, förmodligen är det fler som dör av hjärtinfarkt och cancer, men ni fattar.
En annan besvikelse, om än ingen jag behöver skrubba bort, är Hermes Eau de Merveilles. Ja, jag har förmodligen missat nåt, många gillar ju den, men jag tycker inte om den. Den luktar som något gammalt och unket på mig. Likaså Chanels Rue de Cambon, ingen höjdare alls, tråkig och märklig doft med en svag tendens till våta blöjor och mögel på mig. Tack, men nej tack.
Och Amouage, hallå, för 195 euro/flaskan förväntar jag mig verkligen lite mer än en stark och trevlig blomdoft! Nu har jag bara hunnit med att testa Lyric och Gold, men de gjorde mig iallafall allt annat än nyfiken på resten av kollektionen.
Och CdGs Stephen Jones som jag tyckte så mycket om när jag fick provet för några månader sen, har helt ändrat karaktär, nej det är väl jag som gjort det, men den funkade inte alls när jag testade den igen för några dagar sedan. Plötsligt var den så konstgjort mineralisk och kall att jag mest av allt gick omkring och önskade att den skulle försvinna.
En bra sak är att jag beställde Luckyscents Samplepack med Le Labos parfymer igår. De ser jag fram emot att få testa, det är väl verkligen på tiden att jag bekantar mig med Le Labo, tycker ni inte?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja du kan inte heller hålla dig ifrån Luckyscents provpåsar??? Jag har beställt flera stycken och det är ett bra sätt att prova massa parfymer. Nu väntar vi på leverans nästa vecka eller hur!!!!

Anonym sa...

Åhhh...kom på en sak till! Du har väl inte missat att TPC har Parfumerie Generale 2.5 ml-decants för $ 9.90! Ganska bra pris tyckte jag...

rebella sa...

Nej, Luckyscents provpåsar är svåra att motstå, en del mer än andra...

Jo, jag såg det och det är väl några decants jag mycket väl skulle kunna tänka mig att beställa, typ... några många tror jag. :)