måndag 6 april 2009

Comme des Garcons 2


Ni vet såna där bläckplumpar som används inom psykiatrin? Det kallas för rorschachtest egentligen och består av symmetriska bläckplumpar som man ska titta på och sedan säga vad man tycker att det ser ut som. Många ser hundvalpar som leker med bollar, märkliga blommor eller tropiska fåglar andra ser perverterade siamesiska tvillingar och människoätande vaginor. Jag får för mig att de sista exemplen inte är riktigt nyttiga, så ser du något sådant i det ovanstående virrvarret kanske du skulle behöva prata med någon!? Vad jag ser? Ja du, mest en massa ihoptrasslade fjärilar om jag ska vara ärlig, men en av plumparna ser snarare ut som... äh, jag tror vi bryter där.
Comme des Garcons parfymer kommer alltid att ha en liten speciell plats hos mig, eftersom det var deras märkliga olfaktoriska blandningar som fick mig att upptäcka nischparfymerna. Vid det här laget har jag några CdG favoriter, men också några jag inte alls bryr mig om. Många andra återstår dock att testa förstås.
När det gäller CdG 2 har jag varit lite långsam, inte för att jag har tyckt den verkar ointressant, men annat har kommit i min väg. Men, nu har jag iallafall äntligen fått ett litet prov på den. Och hur står det till med CdG 2? Jo tack mycket bra.
Åh, vad jag önskar att den hade kommit i min väg tidigare! Efter att bara ha provat den vid ett par tillfällen blir den min favorit bland de första CdG-parfymerna. CdG Parfum är lite för mycket på mig för det mesta och CdG 3 är en av mina sublima favoriter, men ärligt talat den är i sublimaste laget ibland. CdG 2 lägger sig nånstans mitt i mellan.
Det är doften av vått svart bläck, skuggor av rökelse, siluetter, styrka, mjuka smekande blomblad, undanglidande och påträngande på samma gång. För ett har den gemensamt med CdG 3, den är svårfångad. Och den vill inte bli fångad. Lämna den här parfymen ifred, börjar du jaga den med näsan och kommer för nära smälter den ihop till ett suddigt blör. Som en rorchachplump, tittar du för länge och försöker analysera vad du ser så blir det till slut bara en kladdig bläckplump. När jag håller CdG 2 på lite distans så sjunger den på min hud, förändras, utvecklas och blir mer och mer intrikat. Försöker jag insupa den blir den bara ett märkligt gytter.
Den har styrkan gemensamt med CdG Parfum, jag inbillar mig att jag genom att testa CdG 2 kommer lite närmare en förståelse för CdG Parfum. CdG 2 är bryggan mellan den överdoserat kryddiga CdG Parfum och den undanglidande, grönt blommiga CdG 3. Jag inbillar mig ett samband som gör hela serien mer intressant, en summa som blir större än de enskilda delarna. Så CdG 2 bidrog till en aha-upplevelse för mig, mycket intressant. (Det här har säkert hundratals parfymkonnässörer upptäckt före mig, men för mig är det nytt)

2 kommentarer:

Martin sa...

CdG 2 var länge en favorit förr, mycket tack vare bläcktonen den förde med sig. Men nu har jag ärligt talat en del problem med den och då mest med den otroligt kraftiga aldehydkaraktären.

rebella sa...

Jag tog på mig CdG 2 igår morse, sen for vi på utflykt och grillade och trots att flera timmar hade gått konkurrerade CdG 2 med doften från brasan...!