tisdag 21 april 2009

Intervju med Simon Constantine på Fragrantica.

Och här kommer lite mera om B Never Too Busy To Be Beautiful, nämligen en intervju med Simon Constantine, deras chefsparfymör/näsa.

http://www.fragrantica.com/news/Interview-with-Simon-Constantine-head-perfumer-of-B-Never-Too-Busy-To-Be-Beautiful-784.html

Annars drömmer jag om lite vårvärme och funderar på vilka orientaliska dofter som är tillräckligt lätta för att ändå ha på sig på sommaren, några tips?

4 kommentarer:

Julia sa...

Ofta tycker jag att det handlar om att hitta orientaliska dofter som är torra i motsats till söta/fuktiga. Har du testat de olika sommarvarianterna av Opium? Fleur de Shanghai är faktiskt riktigt bra. Annars är Shalimar Light en favorit hos mig.

Anonym sa...

YSL Opium Fraicheur d´Orient är en lätt och fräsch variant av Opium med ett aningens stråk av citrus som passar mycket väl med kryddbasen, som här är ordentligt nedtonad. Vidare är Lancomes Hypnose Legere vansinningt god, och så försåss Guerlains Shalimar Light, mmm.. den senare en stor favorit! Har även Guerlain Terracotta Voile déte som är mycket fin på sommaren. Lite osäker på vilka som egentligen räknas som orientaler här, men detta är riktiga sommargodingar om man vill ha lite "tyngre" parfymer.

rebella sa...

Jag missbrukade Opium (orginal) under 80-talet och sen dess har jag försökt hålla mig långt borta från allt som har med Opium att göra... (Du det lät konstigt)

Är sommarvarianterna lika orginalet eller nåt helt annat?

Shalimar Light har jag i ett litet prov nånstans, den är fin, även om jag vanligtvis föredrar vanliga Shalimar.

Ska kolla upp Terracotta Voile déte...

Tack för tipsen. :)

Anonym sa...

Ha ha, min mamma var överdoserande Opiummissbrukare en gång i tiden (!) vilket fick mig att sky den doften som pesten, fick huvudvärk bara jag tänkte på den! Men med åldern har doftsinnet ändrats, så nu tycker jag den kan vara mycket fin, i mycket små mängder dock, och i rätt sammanhang. Sitter här och sniffar och snuffar, och nu känner jag ingen citruston längre i Opium Fraicheur d´Orient, däremot ingefära! Den är mycket mjukare och mer utspädd än Opium Eau déte Summer fragrance, som enligt min näsa påminner mer om orginalet, men inte lika kryddstarkt. Vidare har jag Opium Poesi de Chine Eau de d´Orient, som också är något mjukare (och godare) än originalet, men ärligt talat vete sjutton om jag skulle ha den en varm sommardag.. Av dessa tre tycker jag nog att Fraicheur d´Orient ligger längst bort från originalet, även i styrka eftersom det är en alkoholfri varant. Fleur de Shanghai har jag ännu inte haft nöjet att testa!